Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 derecesinde hem uzağı hem yakını göremiyorum. Askerlik durumum ne olur?

mehmetalierki

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar abilerim kardeşlerim iyi akşamlar dilerim,
Yaşım 24 ve sol gözüme 7 yaşımda göz tembelliği teşhisi koyulmuştu ve %80 derecesinde hem uzağı hem yakını görememe gibi bir problemim mevcut sol gözümde.Forumu biraz gezdim bazıları zorla almış,bazıları ise kolayca muaf alabildiğini söylemiş göz tembelliğinden dolayı askeriyeden.Benim sağ gözümde de uzağı görememe gibi bir problemim var ve %20 derecesinde belki de daha fazla uzağı da göremiyorum sadece tek bakış açısı ile sağlam olan sağ gözümle bir kaç metre yakını çok net görebiliyorum onda da ara sıra zorluk çektiğim söylenebilir.Şimdi ben yarın aile hekimime kan tahlilimi verdikten sonra pazartesi günü Allahın izniyle askeri hastaneye sevk isteyeceğim orada ne söylememi ne yapmamı tavsiye edersiniz.Sonuçta söylenen bir yalan yok ortada her şey açık ve net.İnanın ki abartılan en ufak bir durum dahi yok.Ve son sorum şu olacak sizlere; eğer ben oldu ki muafiyeti aldım ve sonraki aylarda-yıllarda gözlerimden ameliyat olarak belli bir görüş açısına sahip olursam askere gitme zorunluluğum tekrar doğabilir mi? Ve ben sınava hazırlanmak içinde bir nevi istiyorum muafiyeti çünkü tecil sürem dolmuş.Açıkçası hem görüş bozukluğum hemde geleceğimi düşünüyor olmamın verdiği tedirginlikle yazdım bu yazıları.Eğer muaf verilmezse itiraz hakkımı kullanarak sonuna kadar gideceğim zaten birde siz değerli abilerim kardeşlerimin düşüncelerini almak istedim.Yardımcı olabilirseniz bana çok sevineceğim.Allah'a emanet olunuz iyi akşamlar dilerim tekrardan.

mehmetalierki
1.ve 2. Sorunuza cevap vereceğim.
Muaf olmanız oldukça yüksek, kanatimce muaf tutulursunuz.
Bir diğer sorunuza gelince, muaf olduktan sonra her ne olursa olsun hiç bir şekilde askere alınma cağrılma gibi bir şey söz konusu olmaz/Geçmiş olsun...

Kağan55 Teşekkürler hocam sorularıma cevap olduğunuz için :) Bugün kan verdim pazartesi günü Allahın izni ile öğreneceğim nedir ne değildir diye.Pazartesi sizlerle paylaşacağım tekrar sağolun

Not : bugün biraz geç çıktığım için sağlık kuruluna sadece yarın için kayıt yaptırabildim arkadaşlar aile hekimim sağ gözümün uzağı görememesi askerliğe engel olmadığını ancak sol gözümdeki göz tembelliğinin olabileceğini söyledi yarın sabah 09:00'da randevum var sağlık kurulunda göz polikliniğinde Allah hakkımızda hayırlısını yazsın her daim inşallah.İyi geceler Allaha emanet olunuz.

kardeşim benım bır arkadaşımın gözümdede problem vardı gözlük felan takıyordu ama onunkı kactı bılmıyorum ama gözlüksüz iyi görüyordu onada cürük verdiler

arkadaşlar hemen yazamadım şimdi şöyle anlatayım.Gittim göz heyetine girdim adam harf gösterdi büyüklü küçüklü göz tembelliği olan gözümle yine bi %20sini okudum yazıların öbürü ile %99'unu okudum hiç bi şekilde yalan söylemedim.Adam direk raporu yazdı dedim ki sonuç ne efendim adam elverişlisin sadece komando olamazsın dedi.Dedim ki kanunlarda ileri derece göz tembelliğinin muaf gerektirdiğini yazıyor neden böyle bir sonuç yazdınız dedim.Adam direk benimle ne tartışıyosun Mehmet Ali? diyerek onca kişinin içinde azarladı beni.Her neyse sağlık kuruluna yolladı beni.Orada da kendisi vardı 6/7 kişi ile birlikte.Neyse heyet başkanı çağırdı beni hiç konuşturmadılar bile tek kelime dahi edemedim.Elverişlidir raporunu yazıp direk yolladılar beni.Yarın gel sonucunu al şubene git onaylat gideceğin günü bekle dendi.Ertesi gün aynısını yaptım yalnız farklı bir işlem daha yaptım gidip astsubaylığa başvurdum.Şubedeki hanımefendi bayağı bir anlayışlı çıktı dedi keşke sana sunulan diğer hastaneyi yazsaydın falan oradaki doktorların daha anlayışlı olduğunu söyledi.Benim kafama astsubaylık yattı diye sesimi çıkartmadım dua etsinler yoksa kişisel olarak bile dava açabilecek bir insanım kendilerine.Her neyse Aralık - Ocak ayında yerim belli olacak tekrar muayeneye gideceğim ama bu sefer hanımefendinin dediği diğer hastaneye.Hayırlısı olsun hakkımızda.Cidden 5-6 gündür her gün oradan oraya koşturuyorum beni 1 dakikalık bile dinlemediler.Bu devlet dairelerindeki insanların burnunun kalkıklığını anlayamazdım bu hafta daha bi anlam veremedim.Hayırlısı olsun.

Barışta ve Savaşta Askerliğe uygun değildir...

Ben %90 görmüyorum yolladılar valla :) Sen doktorun hıyarına denk gelmişsin :)

Salim G. hocam gerçekten dangalağın tekine denk geldim Allah affetsin onu biz değil.Öyle bir kötü davrandı ki bana bakma astsubaylığa başvurdum diye sesimi çıkartmadım çok üzüldüm böyle bir insana denk geldiğim için.Allah ıslah etsin ne diyelim.

%50'ler de Göz tembelliğim var muaf olur muyum?

Arkadaşlar selamlar aylar öncesinden gitmiştim muaf raporu almaya doktor içeri geçirdi beni 30 saniye 1 dakika ya baktı ya bakmadı bana muaf olamayacağımı söyledi.Ben astsubaylık istediğim için ses etmedim ama o da çıkmadı bana muhtemelen gözden çıkmadı.Açık açık söyleyeyim cepte 5 kuruş para yok çalışıyorum askere gitmek istemiyorum + üniversite için sınava hazırlanıyorum ki gerçekten gözlerimde de sorun var birisi %50+ görmüyor diğeri 0,75 miyop imiş.Şimdi benim askerlik yerim belli oldu ancak şubedeki hanımefendi 2 mart vakti gelirsem diğer hastaneye gönderebileceğini söyledi beni.Önceki doktorun vermiş olduğu "sözde gözleri sağlam" raporu 2. duruma etki eder mi sizce? Gerçekten derdimi anlatamadan kovdu herif beni muayenehaneden.Derdimi en iyi nasıl anlatabilirim kanunende göz tembelliği varsa muaf olunabiliyormuşuz ancak biraz araştırdım bunun doğruluğu nedir eğer doğruysa maddeyi bana atabilir misiniz iyi geceler dilerim şimdiden.

Üst Alt