Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

80 doğumluyum, %60 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

alone63

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
slm;
1980 dogumluyum 1999 yılında rapor aldım raporla işe başladım emekli olmak istiyorum ne yapmam gerek.
vergi indirim belgem yok. 2010 temmuz da yeni rapor aldım %60 verdiler sürekli o raporun faydası olur mu? cevaplarsanız sevinirim tşkkürler...

önce vergi indiriminde kac veriyorlar önemli olan o vergi indirimine başvur kabul edilirse ona göre hesaplama yapılır çünki ankarada oranlar aynıda kalabiliyo değişe bili yoda mühim olan vergi indirimi yoksa elinizdeki belgenin bir önemi yok madem raporu yeni almış sınız onu defterdarlık tekrar hastaneye sevk etmeden ankaraya yollaya bilir bir an önce başvurunuzu yapın

1999 yılında aldığınız rapor gecerli değil.2006 altıdan sonra alınan raporları defterdarlık kabul ediyor.Birde roporu neye istinaden aldınız iş içindir zannediyorum, vergi indirimi için olsa zaten bu yüzde ile vergi indirimi alırdınız.Vergi indirimi için defterdarlığa başvurun sizi hastaneye sevk edecektir.Ankara %60 onaylarsa 15 sene çalışma süresinde emekli olursunuz.Bugün defterdarlıktaydım sizin durumunuzda olan birisinin konuşmasına kulak misafiri oldum :)Siz her halukarda raporla defterdarlığa başvurun 2010 alınmış bir rapor nede olsa.

Elinizdeki rapor ile birlikte maliyeye müracaat ediniz giderken de yanınızda iş yerinizden alacağınız çalıştığına dair belgeyi de götürün..
Büyük ihtimal ile raporunuz kabul edilir kabul etmezler ise ısaracı olun memurları es geçerek müdür ile görüşmek istiyorum bimer e sizi şikayet edeceğim deyin bakın nasıl kabul raporunuzu edecekler...

Rapor tarihi 1999,2006 da ise özür oran cetveli tamamen değişti.
Ancak 2006 dan sonra alınmış olan raporda ısrarcı olunabilir ve siz 2010 yılında aldığınız için ısrarcı olun derim...

2010 temmuzunda almiş raporu,şansınızı deneyin olmazsa.sevk ile ilgili hastaneye başvurun.

ne zaman emekli olurum

herkese hayırlı ramazanlar.
benim bi sorum olacaktı geçen yıl yüzde altmiş aldıgım raporumu bu yıl maliyeye gönderdim 60 olarak onaylandı.ne zaman emekli olurum yardımcı olursanız sevinirim. sigorta başlangıcım 1999 sigorta günüm 3844
birde bundan sonraki süreç nasıl işliyor ne yapmamız gerekiyor. teşekkürler

2.derece vergi ind. hakkı kazandığınıza göre,
17 yıl 3840 güne tabi oldunuz..
1999+17 :2016 yılında emekli olursunuz.Prim ödemeniz yeterli 2016 yılına kadar ister çalışarak ister çalışmayarak bekleye bilirsiniz.

cevaplarınız için teşekkür ederim. çalışmayarak beklemek dediginiz yani yinede sigortalı olmam lazım öyle degil mi?
bide bundan sonraki süreç nasıl işliyor yılımız dolunca ne yapmamız gerekiyor.tekrar bizden rapor veya başka bişey istiyorlarmı

2016 yılına kadar ister evde oturup gününüzü bekleyebilir.Yani çalışmaya bilirsiniz.. ister iseniz çalışıp ssk primlerinizi artırabilirsiniz tamamen size kalmış bir olay..

işte bizde onu diyoruz 17 yıllı sigorta şartı 2016 yılında doluyor..

sigorta primi

herkesin kadir gecesi mübarek olsun. benim sigorta girişim 1999 halen çalışıyorum bu yaz vergi indirim belgesi için baş vurdum ` geldi sigorta günüm 3844 şunu soracam 1999 2000 ile 2001 arasında boşlugum var eksik yatırılmış bazısı hiç yatırılmamış emeklilik için başvuru yapınca bu boşluklar bi sorun oluştururmu.

bi sorum daha olacak kusura bakmayın ben ilk sigortalı olmazdan raporum %40 1999 yılında. bu rapor işime yaramaz diye 2010 yılında hastaneye gittim ` aldım bu raporla vergi indirimide aldım. ben ` raporla malulen emekli olabilirmiyim? teşekkürler.

Arada boşlukların olması hiç bir etki etmez. Önemli olan toplam prim günüdür ve ilk sigortalı olunan tarihten bu yana geçen süredir...

Not: Dönüp mesajınızı düzenlediğinizde % ibareleri hatalı olarak görünür oluyor. O nedenle, yüzde ibarelerini yeniden yazar mısınız lütfen... 5 işaretinden sonra bir boşluk bırakarak yazın: % 69 gibi.

haklısınız sayın oturan boğa yüzdelikler çıkmamış uyardıgınız için tşk.benim sigorta girişim 1999 halen çalışıyorum bu yaz vergi indirim belgesi için baş vurdum % 60 geldi sigorta günüm 3844
ben ilk sigortalı olmazdan raporum % 40 tı 1999 yılında. bu rapor işime yaramaz diye 2010 yılında hastaneye gittim % 60 aldım bu raporla vergi indirimide aldım. ben % 60 raporla malulen emekli olabilirmiyim? teşekkürler.

teşekkürler sayın oturanboga kusura bakmayın bi sorum daha olacaktı sigorta girişim 1999 ama tarihini tam olarak bilmiyorum nereden ögrenebilirim. bide 1999 da 60 gün yatırılmış. 2000 de 94, 2001 de 240, 2001 den sonrasıda 360 acaba emeklilikte eksik yatırılanlar dan problem çıkarmı? 99 2000 2001 emeklilikte sayılır mı?
yardımcı olursanız sevinirim allaha emanet olun

Eksik yatırılan günler bir sorun çıkartmaz,emeklilik hesabın da ilk işe giriş tarihi olan 1999 yılı baz alınır..

ilk sigorta girişinizin tam yatırılması gerekiyormuş diye dumuştum. gün ve ay'ı nasıl ögrenebilirim

yani emekli olacagım zaman bunları ödememmi lazım

herkese cevaplarından dolayı teşekkür ediyorum

Geçmiş döneme ait boşluklar emeklilikte etkisizdir. Emeklilik hesabına sadece ödenmiş primler dahil edilecek.

(Malulen değil, defterdarlıktan elde edeceğiniz 3. derece sakatlık indirimine karşılık (gün/ay/1993 +) 16 yıl sigortalılık süresi ve 3760 gün primle erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız.

Tabii, 93 sigorta başlangıcınızın tam primle ve 18 yaşını tamamladıktan sonra olduğunu varsayarak yanıtladım.)

herkese selamlar. yorumları okurken yukarıdaki soruya verilen cevap karşıma çıktı. sayın bülent beyin verdigi cevap. kafam karıştıgı için tekrar soruyorum özür dilerim. 99, 2000, 2001 tam primle yatırılmamış ama yaş olarak 18 i doldurmuştum emeklilik zamanında benim yılım 2002 den mi sayılacak cevaplarsanız sevinirim

Tam primle yatırılmamış derken, staj mahiyetinde miydi?

herkese hayırlı sabahlar dün vergi indirim belgemi şirket muhasebeden istettim ben de kalsın kaybolmasın diye. belgeyi okudum süreklidir diye bişey yazmıyor bazı yorumlarda sürekli diye okumuştum ben de öyle bişey yazmıyor. sadece sakatlık indiriminden filan tarihten itibaren ikinci derece den faydalanabilir yazıyor.bu vergi indirim belgesimi yoksa başka bi belgemi artı bu belge bende diye maaşıma ek ücret yansırmı

Elinizdeki belge vergi ind. hakkı aldığınızı gösteren bir belgedir ve süreklidir.Süreli olsaydı zaten yazardı şu tarihe kadar faydalanır diye.Artı 2.derece vergi ind. hakkı kazandığınıza göre maaşınız da 50 tl artış olur. Çalıştığınız kuruma fotokopisini verin aslı sizde kalsın....

merabalar kusura bakmayın hemen yzmıyorm internet sorunlu. cevaplarınız için tşkürler. bu belgeyi 2016 yılına kadar saklamammı lazım sgk bunu benden isteyecekmi? bide belgeyi gönderirken fotokopisini almışlardır herhalde bana bişey söylemediler???

Evet 2016 yılına kadar saklayacaksın bu belgeyi saklamak bu kadar sor olmasa gerek....Emekli olur iken o belgeyi sgk ya vereceksin işlerin daha hızlı ilerlesin diye. Bu belgeyi size gönderir iken kurum zaten 3 nüsha hazırlamıştır biri size biri maliyeye biride Ankara merkezde durur.

çok çok teşkkr ederim cevaplarınızdan dolayı kusura bakmassanız bi sorum daha vardı. ben raporu maliyeye götürdügümde beni önce notere gönderdi raporunu noterlettir biz aslını alacagız.şu an benim rapor nerede ankaradamı?

Aslında raporun aslı her zaman sizde kalmalı, kurumlara noter nüshası vermek gerek...

Ama, zaten sakatlık indirim hakkını elde ettiğiniz için, bundan sonra emeklilik açısından raporla işiniz olmayacak. Kazanmış olduğunuz sakatlık indirim hakkı size erken emeklilik hakkını da sağlamış oldu.

Üst Alt