Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 engelli birey ölmüş anne ve babasından maaş alabilir mi?

yakhan41

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
%80 ağır özürlü olan biri ölmüş babasının emekli maaşını alabilirmi anneside 2004 de ölmüş geriye dönük maaşlarıda alma imkanı varmı çünkü rapor oranı 2005 ten beri var

Son düzenleme:
Evet arkadaşlar bu konuda cevap verecek yok mu?

Benim de eşim ağır engelli, anne ve baba vefat etti babanın maaşı alınabilir mi?

titan

Nette böyle bir bilgi buldum

[FONT='inherit']Engelli olan kız ve erkek çocukları için yetim aylığı;[/FONT] Ölen kişinin arkasında bıraktığı ve engellilik oranının %60 olması durumunda yetim aylığı bağlanır. Yaş şartı ve öğrenci olma gibi şartlar aranmadan yetim aylığı bağlı kalır, evlendikleri takdirde dahi bağlı olan aylık kesilmez.
[FONT='inherit']Evlenince kesilmez dediğine göre düz mantıkla bakarsak evliykende bağlanır.170 arayıp sorun ya da sgk ya dilekçe ile başvurrun.

[/FONT] 5434 sayılı TC Emekli Sandığı Kanunu Hükümlerinde Dul ve Yetim Aylık Yüzdeleri;
Yetim aylığı ne kadar? sorusuna cevap olarak yüzde değerleri verilmiştir.
1-Dul eş % 75,
2-Dul eş % 50 (Memur olan veya memur emekli aylığı alan dul eş)
3-Bir Dul eş, bir çocuk % 60, % 30
4-Bir Dul eş, iki çocuk % 50, % 25 er,
5-Bir Dul eş, üç ve daha fazla çocuk Eş aylığın yarısını % 50, çocuklarda kalan yarısını eşit paylaşmaktadırlar.
6-Tek çocuk % 50,
7-İki çocuk % 40 ar,
8-Üç ve daha fazla çocuk % 100 ü geçmemek kaydıyla eşit paylaşmaktadırlar.

Alo 170 i aradım bilgi veren bayan: Engelli ve evli bayanların yetim aylığı alamayacaklarını söyledi, kesin bilgi mi dediğimde hiç tereddüt etmeden kesin dedi. Ama ben emin değilim bi karışıklık var sanırım, kesin bilgisi olan yada benzer durumda olanlar yanıtlarsa çok sevinirim.

Üst Alt