Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 engelli raporu ile ÖTV’siz araç alabilir miyiz?

Emirhandk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba zihinsel engelli bir amcam var rapor oranı %80 araç almak istiyorum fakat oran %90 olması gerektiği yazıyor
Normal bendensel engeli olan zihinsel engeli olmayan bir vatandas %40 ve üzeri oldugunda arac ötv muafiyeti hakkı oluyor bu durumda benim ne yapmam gerek
Amcamın bedensel engelide var örnegin kaburgalari yamuk bacaklari kas iskelet sistemi düzgün degil yatalak degil yürüyebiliyor ama uzun yürüdügü zaman yoruluyor bu durumda bedensel engelliden arac sahibi olabiliyormuyum rapor ilk 2008 yılında verilmis heyete girerse %90 alma şansı nedir yada %80 iken suan alabiliyormuyum dedigim gibi bedensel rahatsizligida var bu sekilde ötv den tamanen muaf degilde indirimmi oluyor

Bedensel engellilik durumu değerlendirilip.. %80 üzerine ilave puan alırsa yani %90 nı tamamlarsınız ÖTV muafiyeti sağlamış olur.

Bana göre negatif.

Elinizdeki rapordan da olma ihtimaliniz olabilir..kurcalamayın derim

@Emirhandk,

Üst Alt