Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 engelli raporu olan şizofreni, EKPSS'ye girebilir mi?

schizo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,
Raporun özelliklerini yazıyorum.

-2009 tarihli,
-Teşhis kronik şizofreni
-Oran: %80,
-Geçerlilik süresi: Sürekli
-Ağır özürlü ibaresi: Evet
-Çalıştırılamayacağı iş alanları: Çalışamaz.

Raporu bu şekilde olan biri EKPSS'ye girebilir ve memur olarak atanabilir mi?

[FONT=sans-serif]Burada cevap beklemek yerine bulunduğunuz ilin aile sosyal politikalar müdürlüğünü arayıp kesin cevabı öğrenebilirsiniz.
[/FONT]@schizo

schizo %80 engelli bir sizofren ekpss girip yeterli puan alırsa ve atandığı kadroda çalışabileceği konusunda doktor raporu olursa evet nemur olabilir.
Ama raporda ki çalışamaz ibaresi sebebiyle ekpss girse bile atanıp çalışmaz ibaresi olduğu için yeterli puan alsa bile memur olamaz zaten %80 ağır engelli bir şizofrenin memur olmak için gerekli 80 ve üstü puanı alması çook zor.

kara duman, cevabınız için teşekkür ederim.
80 üzeri puan alınabildiğini varsayıyorum tabii.
yalnız raporu bu şekilde olan biri sınav ve memuriyete uygun mu onu net olarak öğrenmem gerekiyor.

schizo ekpss girebilir ama memur olamaz boşuna girmiş olur.
Tabi siz başka kaynaklardanda teyit ettirin ama çalışamaz kayıdı olan süresiz raporlu ağır engelli birisi nasıl memur olacak.

Bence kendini bilen kim olursa olsun,
"SINAVLA MEMUR OLUR OLABİLİR"

ayDÜNYAvazo
Bu sizin temenniniz keşke öyle olsa ama iş kanun ve yönetmeliklerle oluyor.
Ayrıca kendini bilme işi kime göre neye göre kim karar verecek kendini bilip bilmediğini.
En iyi bilebilecek doktor oda çalışamaz demiş.
Keşke herkes iş sahibi olsa ve çalışabilse boşta kalan insanların ekonomik ve ruhsal olarak nasıl bir çöküş yaşadıklarını çok iyi biliyorum.

"AĞIR HASTALIĞA SAHİP KİŞİLER ZATEN MEMUR OLAMAZLAR"
İşte tamda burada DOKTORLAR devreye girer.

ayDÜNYAvazo ben ilk mesajımdan beri ağır engelli olan ve çalışmaz ibaresi olanların sınava girse bile işe başlamak için gerekli doktor raporunu almalarının çok zor hatta imkansız olduğunu söylüyorum zaten.
siz son iki yazdığınız mesaj ile altta yazdığınız önceki şu mesajını ile çelişiyorsunuz.

Bence kendini bilen kim olursa olsun,
"SINAVLA MEMUR OLUR OLABİLİR"

Üst Alt