Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 kısmi bağımlı raporu ile evde bakım aylığı alabilir miyiz?

kitap2

Yeni Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
80 kısmı rapor a maaş veriliyormu önceki raporuzmuzdan 10 yıldır yaklaşık aylık alıyorduk yeni çıkan raporumuzda ağır özürlü yerine kısmı bağımlı yazıyor ne yapmamız lazım oğlum zihinsel engelli evde 4 kişiyiz kişi başına düşün gelir 500 600 TL lerde ne yapicaz yardım

O rapor ile 2022 engelli aylığı olur, evde bakım aylığı olmaz.
Evde bakım aylığı için "tam bağımlı" ibaresi gerekir.

Ufuk.bey 2022 dediğiniz maaşı alıyoruz bize lazım olan bakım aylığı bu bizim 3 üncü rapor daha yeni çıktı itiraz edebilir miyiz buna hakem heyetinden cikti

kitap2
İtiraz sonucu hakem hastane verdi ise artık kesindir.

Ufuk bey sosyal hizmetlere veya başka bir kurum üstünden bu rapor itiraz edilebilirler mi

kitap2 hakem hastanenin verdiği karar kesin olup
Tekrar itiraza kapalıdır.

Arkadaşlar peki bu çocuk ne yapacak nereden para kazanacak ise de giremez raporda çalışacağı işlerde çalışamaz yazıyor engelli kontenjanından da yararlanamiyor galiba ne olucak bu böyle

Yazıklar olsun böyle yönetmeliğe...kitap2 sosyal hizmetler yeni rapor mu istedide rapor aldınız......

Mağdurum

Selamın aleyküm arkadaşlar bilgisi olandan yardim istiyorum. Benim doğuştan zihensel engelli oğlum var biz 2009 senesinden ağır özürlü ibaresi olan ve SÜRESİZ olan %70 rapor çıkardık 2022 ve Bakım maaşı başlattık neyse herşey iyi giderken 2012 senesinde engelli cocuklari eğitim veren özel bir kurum bizi buldu ve oğlunuzu u okula gönderin eğitim verelim ücretsiz falan dediler gitsin gelistirsin kendini yeni bilgi öğrensin diye gönderdik. 1 sene gibi bir süre oğlum gitti geldi bida gitmek istemedi göndermedik olay kapandı gitti. geldik 2018 senesine birden maaşımız kesildi sosyal hizmetler kurumuna gidip sorduğumuzda 2012 senesinden ağır ibaresi olmayan süresiz %50 rapor u var dediler. Biz böyle bişey yok biz çıkarmadık dedik ve rapor u 2012 de gönderdiğimiz özel kurumun çıkardığını öğrendik ve rapor da sadece psikiyatri den puan vardı başka doktora gösterilmemiş bile. Bunu sosyal hizmetler e söyledik bizim gibi çok mağdur olduğunu söylediler ne yapıcamızı sorduk rapor a itiraz edin yeni rapor çıkarın siz haklısınız diyip hiç ilgilenme den doğru düzgün bilgi vermeden gönderdiler neyse biz 1 senedir yeni rapor için koşturuyoruz ve bu gün ki sonuç yeni rapor çıktı rapor da kısmı engelli ve ÇALIŞAMAZ yazıyor gene süresiz %79 rapor bu raporla 2022 alıyoruz fakat bakım maaşı bağlanır mı bağlanmazsa ben kimi nereye şikayet edicem çok büyük yolsuzluk var sosyal hizmetler ilgilenmiyor bile şimdi 1 incisi hastane vesisi olmadan nasıl sadece psikiyatri gösterek rapor alıyor. 2 incisi özel kurum nasıl ve ne amaçla rapor çıkartiyor. 3 üncüsü çok mağdur var madem sosyal hizmetler kurumu nasil oluyorda yasal işlem baslatip bu yolsuzluk nasıl oldu diye araştırmıyor. Şaşırdık kaldık

kitap2

Muhtemelen çocuğunuzun gittiği kurumda rapor süresi bitmiştir ve Rehberlik Araştırma Merkezi yeni rapor çıkartılmasını istemiştir. Vekalet falan verdiyseniz onunla çıkartmışlardır.

Yok kendi kafalarından çıkarttılarsa dava açmanız lazım. Çünkü bir çeşit usulsüzlük var. Ama vekalet verdiyseniz sonuç alamazsınız.

Yeni raporunuzda "ağır engelli" veya "tam bağımlı" ibaresi varsa ve ekonomik şartlarınız tutuyorsa bakım ücretini yine alabilirsiniz. Aksi halde sadece engelli maaşı alabilirsiniz.

İtiraz raporuna itiraz olmuyo artık hastalık olursa ilerde ekletmek için doktoruna başvurabilirsin doktorun yönlendirmesiyle girebilin sağlık kuruluna kendi başına olmaz başvurun

Hastalık artarsa bide değişiklik varsa girebilirsin heyete doktor yönlendircek

kitap2
O özel eğitim kurumları size ücretsiz dediği hizmetin bedelini devletten almak için o raporu çıkarıyor. Çocuğunuz doktora gidiyor, rapor alınıyor ama sizin hiç haberiniz yok mu ? Kusura bakmayın ama oldukça ilgisiz kalmışsınız o süreçte.
Bu durumda hayır evde bakım aylığı bağlanmaz ve yapabileceğiniz pek bir şey yok.

13madde diye bişi var raporlarda omaddeyle bidaha hakkın oluyo artış varsa hastalıkta yada yeni hastalık varsa

Herhangi bi vekalet vermedik ve ilk rapor süresiz di ikincide süresiz kurum un çıkardığı şimdi aldığımız rapor da süresiz

Raporunuz süresiz de olsa Rehberlik Araştırma Merkezi 2 yılda bir yenileme istiyor. Buna istinaden yeniden rapor çıkmıştır da, sizin çocuğunuzu alıp hastaneye götürmüşler, muayene ettirmişler, raporunu çıkarmış, teslim almışlar... bunları sizden habersiz nasıl yaptılar?

İmzaları kim attı?

Hastaneye gittik raporun aslını istedik böyle böyle olmuş dedik bize öyle bişey olmaz getiriyim göstereyim sizin imzanız illa vardır raporda siz hatirlamiyorsunuz dur dediler rapor da kimse yani kağıtlarda kimsenin imzası çıkmadı malasef kurum ibaresi bile yok kurum dese biz yapmadık ispatlayamayiz bile ve rapor da olur ya göz kulak burun boğaz genel cerrah onların değerlendirmesi yok sadece psikiyatri var

kitap2 çocuğuz kaç yasında sürekli raporu olandan ram rapor istemez aynı durumda olan ben varım çocuk 18 yasına geldiginde rapor sürekli olur ram bir daha rapor istemez sizin verdiğiniz raporda eğitim evet isaretlimiydi eğer işaretli değilse onlar eğitim icin rapor çıkartmıslardir bu rapor elinizdeki raporu etkisiz hale getirmistir

Siz napdiniz peki nasıl bi süreç gecirdiniz bida maaş alabildinizmi

madem öyle sizde ikametgahınızı deyistirin aylık kesilir veya 18 yaşın altındaysa sigorta girişi yaptırın en azından bir daha şansınız olur devlet malesefki magdur durumuna bakmıo kriter arıo

Üst Alt