Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%80 oran ve şizofreni teşhisiyle ÖTV'siz araç alabilir miyim?
ÖTV muafiyetinden yararlanmak için tam teşekküllü devlet hastanesinden alınmış sağlık raporunda engel oranı %90 ve üzeri, ÖTV indirimden faydalanmak için ise en az %40 olmalıdır. Ayrıca ağır engelli ya da sürücü belgesi alabilir ifadelerinin yer alması gerekmektedir.
%90 altında olan ortopedik rahatsızlıklar için alınan araçları, araç sahibi dışında 3. dereceye kadar akrabaları kullanırsa herhangi bir sıkıntı olur mu
TIBET26
araca özel tertibat gerektirecek bir engeliniz yoksa (ki sizin yok.) OTV indirimi için en az %90 olmalı engelli raporunuz. Siz OTV indirimli araç alamazsınız.
raporu % 90 altında olan engellilerin adına başkası araç alamaz engellinin sadece kendisi kullanabilir ve ruhsatta kendi adına olur. Bilgi eksikliği olabilir mi ?
3. dereceye kadar yakınları kullanabilir ve bunu da ruhsata bu şekilde işletebilir. Bunun için tertibatın normal kullanıma engel olmayacağı yönünde belge almanız lazım TSE'den.
Ben birşey daha sormak istiyorum.diyelimki %90 ÖTV için rapor aldım. Sadece bu rapor yeterlimi araba Almak için yoksa vergi indiriminede başvurmak gerekirmi
Havan-Kime-GuzeLim
Hayır bir fark yok. Otomatik vites zaten engeli %90'ın altındaki engelliler için tertibat sayılıyor yasal olarak. Aynı koşullara tabi onlar. Ben de tertibatlı araç kullanıyorum ve benim ruhsatımda da 3. dereceye kadar yakınları şeklinde işli.
TIBET26
Bu rapor yeterli. Vergi indiriminin ÖTV istisnası ile bir bağlantısı yok.
Merhaba ötv siz araç almak için %90 üzeri rapor almak gerekiyor. Benim psikiyatri ve nöroloji rahatsızlığım var. %90 oran alırsam araç alabilirmiyim birde raporda ağır engelli yazması gerekiyormu.
Geçmiş olsun öncelikle. Ortopedik engelden dolayı ÖTV muafiyetli araç alabilmeniz için yapmanız gereken iki aşama var.
Mevcut veya alacağınız engelli raporunda ortopedi doktoru tarafından yapılan muayene sonucunda özel tertibatlı araç kullanması gerektiği yönünde karar olması gerekiyor. Raporun açıklama kısmında ise "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi olması gerekiyor.
Normal B sınıfı ehliyeti var ise bunun değiştirilmesi gerekiyor. Sırasıyla Aile Hekimi tarafından sevk ile Uzman Hekime muayene buradan tekrar sevk ile İl Sağlık Müdürlüğü Ehliyet Komisyonu tarafından yapılacak son muayene ile hangi tertibatlar ile araç kullanılacağını belirten sürücü raporu alıp tertibat kodları yazılı yeni ehliyet ile değişimi yapılması gerekli.
Merhaba ben %80 engelli birisiyim. Şizoaffektif bozukluk tanısı ile nöroloji rahatsızlığımda var esansiyel tiremor istanbul Anadolu yakasında oturuyorum. ÖTV indirimi almak için nasıl bir yol izlemeliyim. Nereye başvurmalıyım.
Aynı soruyu defalarca sormuşsunuz bu sorduğunuz sorulara yukarda birçok arkadaş cevap vermiş okumuyor musunuz ? Hastaneye başvurup yeniden rapor alacaksınız. Engelli raporunuz %90 ve üzeri olursa ÖTV indirimli araç alabilirsiniz.
%80 oran ile ancak uygun ortopedik engeliniz var ise ÖTV indiriminden yararlanabilirsiniz. Aksi takdirde %90 ve üzeri rapor şart. %88 raporum var; uygun ortopedik engelim olmadığı için ben de ÖTV indirimli araç alamıyorum.