Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 oranım var ama ağır engelli raporu verilmediği için bakım aylığım kesildi!?

Yusufçakır16

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar cam kemik hastasıyım raporum yüzde 80 ama ağır engelli yazmıyor bu nedenle bakım parasını kestiler ne yapmam lazım nasıl bir yol izlemem lazım

Benim raporum %90 tekerlekli sandalye kullanıyorum. Kendi ihtiyaçlarını giderebiliyor musun dye sordular, evet dedim ve maaşımı kestiler :) Yukarıdan emir gelmiş bahane arıyorlar maaşı kesmek için.

Bende tekerlekli sandalye mahkumum ama hiç bir ihtiyacımı kendi başıma karşılayamıyorum nasıl olur bu

Rapor için yeniden Sağlık kuruluna girmek faydalı olabilir mi acaba? Son rapor veriliş tarihinden 6 ay geçtiyse yeniden müracaat edilebilir sanırım.

Ankyra
6 ay beklemeye gerek yok.yenı bı hastalık bahane edın rahatsızlıgım çıktı değin.
@Yusufçakır16
tam bagımlı yazmadıktan sonra ebmde o rapor bı anlam ıfade etmez başvurunzu almazlar

Yusufçakır16

Yetişkin cam kemik hastaları da evde bakım desteği alabilecek”
Bakan Selçuk, yeni düzenleme ile yetişkin cam kemik hastalarının engel oranının yüzde 50 olarak belirlendiğini, bu hastalık için “özel koşul gereksinimi vardır” durum tespiti yapıldıktan sonra evde bakım desteği de alabileceklerini belirtti.
https://www.ailevecalisma.gov.tr/tr...umlara-vermek-icin-ayri-ayri-rapor-almayacak/

Linkten açıklamanın tamamını bakanlığın kendi sitesinde okuyabilirsiniz.
Bakan hanım böyle bir açıklama yapmıştı. Size nasıl ağır engelli raporu vermiyorlar. Hakkınızı arayın.

İl sağlık müdürlüğüne git ve rapora itiraz ettiğini söyle, tekrar seni hastaneye sevk etmelerini iste. Mecbur seni bir hastaneye sevk edecekler. Bu sayede raporu yeniden alabilirsin. Ben arka arkaya 1 değil 2 kez sevk ettirmiştim kendimi. 6 ay bekleme vs yok.

Gittik ama rapora itiraz olayı kalkmış herhangi bir devlet hastanesi gidin. Gittik ama hiçbir doktor yardımcı olmadı
muamma1905 yüzde 80 engelli raporum var raporda cam kemik hastası olduğu da belirtiliyor ama gel gör ki bunu doktorlara anlat

Rapora itiraz hakkı kalkmış diye bir şey yok, sadece raporun çıktığı tarihten itibaren 30 gün içinde itiraz etmek lazım. Itiraz edilmediyse yeni sk raporu için 6 ay sonra başvurulabilir.

Raporlara itiraz
MADDE 12 – (1) Raporlara, engelli birey, vasisi veya raporu talep eden kurum tarafından müdürlüğe itiraz edilir. Bireysel rapor itirazları, ilgilisine teslim tarihinden itibaren otuz gün içerisinde yapılır.

(4) Yeni bir engel durumunun ortaya çıkması veya mevcut engellilik durumunda bir değişiklik meydana gelmesi halinde, bireyin talebi ve ilgili branş hekiminin sağlık kuruluna sevki uygun görmesi üzerine süre aranmaksızın engellilik durumu yeniden değerlendirilir ve yeni rapor düzenlenir.

(7) Süreli olarak düzenlenen raporlarda, sürenin bitmesine altı aydan kısa bir süre kalması durumunda, engelli bireye talebi üzerine tekrar rapor verilebilir.

Ankyra Rapor için nereye itiraz edeceğimizi biliyorsanız tam söylüyebilirmisin hastaneye mi yoksa il sağlık müdürlüğüne mi itiraz edelim

Üst Alt