Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 oranında raporum ve 2600 prim günüm var. Malulen emekli olabilir miyim?

gurayx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler ben 17 yaşımda hastalanarak erenköy ruh ve sinir hastanesine yattım.18 yaşıma bastığımda sigortalı olarak çalışmaya başladım tedavi ile pek zorlanmadan çalışabiliyordum.hatta ehliyet aldım çalıştığım yerde şöförlükte yaptım.bir ara işkura müracat ettim devlet hastanesinden tedaviyle çalışabilir raporu aldım.ama işe girmedim.çalıştığım yerde artık iş yapamaz hale geldim.malülen emeklilik için müracat ettim.%80 ağır özürlü raporu aldım.2600 günüm var.malülen emekli olabilirmiyim teşekkürler.

Güray
İlk sigortalı olduğunda özür raporu ile işe başladığını varsayarak %40 ile %59 arası ise ve sigortalılık süresi içersinde bu oran tek bir hastalıktan %60 ve üzerine çıkmışsa 1800 günle emekli olabiliyorsunuz.
İkinci bir seçenekte ise sağlık raporu alarak vergi indirimi almanız gerekiryor enaz %40ve üzeri rapor almanız halinde sigorta başlangıç tarihi vermemişsiniz ama 15 yıllık sigortalılık süresi ve en az 3600 ki 2008 sonrası ise ilk başlangıcınız biraz artıyor emekli olabilirsiniz.

ilk işe girdiginde raporun yok ise veya 60 ve üstü raporun yok ise baş langıcta kuruma dilekce ver malülen emeklilik için hastaneye sevk etsinler şartlar uyuyorsa allahın izniyle emekli olursunuz malülen şansınızı denemenizi tafsiye ederim

işe giriş tarihindeki özür oranımı nasıl öğrenebilirim

dediğim gibi biraz zorlanarakta olsa çalışabiliyordum.bir ara devlet hastanesinden işkura tedaviyle çalışabilir %45 raporu almıştım.bu rapor işe giriş tarihinde geçerli olurmu?ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim

Geçerli olur aslında bu iyi haber şu anda sgk ya müracat et 1800 günle emekli olmak istediğini belirt ve seni gönderecekleri hastahaneden %60 ve üzeri rapor alabilirsen emekilik hakkı kazanırsın diyeyim inş hakkında hayırlısı olur.

ilk işe giriş tarihinde rahatsızlık

merhaba
ben 17 yaşımda 2001 tarihinde rahatsızlanarak pskotik bozukluk tanısıyla hastaneye yattım.18 yaşıma hastanede bastım.hastaneden çıkar çıkmaz sigortalı oldum.şu an 2700 gün ve 12 yıl çalışmşlığım var.malülen emeklilik için başvurdum ve ara karar verilerek hastaneye sevkedildim.işe başlanıldığı tarihte hasta diye reddedilirmi.hastanede sordum 2010 un yatış raporunu çıkardım olursun dediler.sizce ne olur?ilk işe giriş tarihindeki hastalık nasıl tesbit ediliyor? teşekkürler

Burada önemli olan rahatsızlığın ne zaman çıktığı değil. Önemli olan, ilk sigortalı olunan tarihte % 60 ve üzeri işgücü kaybına neden olacak maluliyetin bulunup bulunmadığı. 17 yaşındayken durumunuzdan dolayı % 30-40 rapor verilecekken, bugün rahatsızlığınız ilerledi ve çalışamayacağınız bir hal aldı. Dolayısıyla bugün maluliyetinize neden olan hatsalığın sigortalı olduğunuz tarihten önce varolması malulen emekliliğinizde engel değil.
SGK bu konunda iş iyokuşa sürebilir. Sürerse, malulen emeklilğinizin reddedildiği karara karşı dava açarsınız. Çok çok çok büyük olasılıkla da kazanırsınız

ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
peki şie giriş tarihinde % 60 ın altında olduğumu ileriki yıllarda hastalığımın arttığını ve çalışamaz duruma geldiğimi nasıl kanıtlarım

Sigortalı olmadan önce düşük oranlı rapor aldıysanız, o ıspattır zaten. Bu yoksa, yine sigortalı olmadan önceki sağlık durumunuzu gösteren epikriz vb. her ne varsa, onlarla ıspat etmeye çalışacaksınız

Üst Alt