Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 oranlı raporu olan 3 yaşındaki çocuğum için alabileceğimiz yardımlar..?

asi1903

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncelikle Rabbim cumlemizin yardımcısı olsun. Kalem Hnm benim sizin yardiminiza ihtiyacım var benim 3 yasında bir evladım var bakıma muhtas %80 gibi bir engel raporu var eşim.dolayisi ile çalışamıyor bana bir yol gösterebilir misiniz burada laf kalabalığı olmasını da pek istemem detaylı bir bilgi aktarımı çok iyi olur en bastan en sona kadar izlenilecek yol hakkında bilgim sıfır. Tesekkur ederim saygilar.

asi1903
size yardımcı olabilmem açısından sorularımı cevaplayın o halde. böylece sizi daha rahat yönlendirebilirim.
1) çocugunuzun engelli raporunda ağır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli mi?
2) çocuğunuzun hastalığı nedir?
3) hanede kaç kişi yaşıyorsunuz? ev kira mı?
4) anne ve/veya baba sigortalı olarak çalışıyor mu, SGK kayıtları var mı?
5) hanede yaşayan herkesin aylık geliri ne kadar? ayrıca hanede yaşayanların mal mülkü varsa belirtiniz.
6) daha önce 2022 engelli yakını aylığı veya evde bakım aylığına başvurdunuz mu?

bu soruları cevaplayın devam ederiz.

@Kalem

Merhaba kalem Hnm yardımcı olabilmeniz icin sormuş olduğunuz soruların cevapları şöyle
1-agir engellilik durumu hayır engel oranı %92
2-gelisim geriliği spastik qadri parezi + epilepsi
3-hanede çocuğunuzla birlikte 3 kişiyiz nisan ayında nasip olursa 4 kişi olacağız ev kendimizin
4-esim evlenene kadar sigortalı çalıştı şuanda sadece ben sigortalı çalışıyorum
5-benim maasim yol ve agi dusersek 1200 lira + 250 tl kira gelirim var dairenin birinde annem bir digerinde ablam oturuyor lakin tum mallar 4 kardesimle birlikte musterek uzerimize kayitli
6-daha once 2022 ye hic basvurmadik ve hic bir yardim almadik.
Simdiden tesekkurler.

Merhaba size daha hızlı ulaşabilmek için başka bir yol varmı acaba tabi dizinde kendinize gore işleriniz güçlerinin vardır ama

asi1903
2022 aylığı açısından durumunuzu değerlendirelim önce.
çocuğunuz 3 yaşında. 18 yaş altı olduğu için o, 2022 aylığına başvuramaz. engelli çocukları için engelli çocugun ebeveyni başvurabilir 2022 aylığına. bu aylık türü de 18 yaş altı aylığı olarak bilinen 2022 engelli yakını aylığıdır.
2022 engelli yakını aylıgında ebeveynin sigortalı çalışan olmaması lazımdır. anne ve/veya baba sigortalı çalışansa engelli yakını aylığı baglanmaz. zaten hane geliriniz de uygun değil. özetle 18 yaş altı engelli çocugunuz için 2022 engelli yakını aylığına başvursanız da baglanmaz.

şimdi de evde bakım aylığı açısından durumunuzu değerlendirelim.
evde bakım aylığı şu 3 şartta uygun olanlara baglanır:
1. % 50 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu olacak. ağır özürlü kısmında " evet" yazacak.
2. hanede kişi başına düşen aylık gelir 784, 97 TL altında olacak.
3. çocuğunuz bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olacak. şurayı dikkatle inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

engelli raporunda ağır özürlü ibaresi olmadığı için çocugunuz için evde bakım aylığından da yararlanmanız mümkün değil. gelirinizin uygun olması yetmez. yukarıdaki 3 şarta da uygun bulunmanız gerekmekte çünkü. birinde bile uygun bulunmayın evde bakım aylığı baglanmaz. ama çocuğunuz bakıma muhtaçlık kriterlerine uyuyorsa ağır özürlü ibareli engelli raporu çıkartmaya çalışın. bakıma muhtaçlık kriterleri için verdiğim linki o yüzden dikkatle inceleyin. lakin çocuğunuzun bakıma muhtaçlığını değerlendirirken yaşından dolayı yapamadıklarını değil hastalıgından dolayı yapamadıklarını değerlendirin. A, B, C, D bentlerini okuyun ve çocugunuzun hastalıgı sebebiyle yapamadıklarını degerlendirin. eger en az bir bentte tam veya en az iki bentte kısmen çocugunuz sırf hastalıgı sebebiyle bir başkasının bakımına ihtiyaç duyuyorsa bakıma muhtaç sayılır. bu durumda ağır özürlü rapor çıkarmaya uğraşın.

alabileceğiniz başka bir aylık yok maalesef. şartlarınız uygun değil çünkü.

çocuğunuzun engel oranı raporunda % 90 ve üstü olduğu için ÖTV'siz araç alabilirsiniz. ayrıntılı bilgi için şu forumu inceleyin:Özel Donanımlı Otomobiller - Motorlu Araçlar - H Sınıfı Ehliyet

ayrıca şurayı da inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Öncelikle YARDIMCINIZ için tesekkur ediyorum melek hanim allah razi olsun mesela anne devlet tarafından sigortalana bilirmi birde bu işlemler devletin hangi merciletinde yürütülüyor ben İstanbul sultangazi de oturuyorum

asi1903
annen sigortalanabilir mi derken öğrenmek istediğiniz tam olarak nedir? anlayamadım?

Hayırlı geceler melek hanim Devlet eşimin sigortasını yatiriyormus arkadaşlar öyle söyledi ama hangi devlet dairesine gidip bunları soracagimizida bilmiyoruz buarada yukarıda link verdiğiniz konuyu okudum ve siklarin hepsi hastalıktan ötürü yapılamıyor ortalama 3 yaşındaki bir çocuk yürüyebilir konuşabilir kendisi yemek yiyebilir tuvalet ihtiyacını kısmen görebilir ama bizim tocugumuz tamamı ile bize bağımlı önce rabbime sonra bize muhtaç

asi1903

malesef annenin devlet tarafından sigortalanması diye bir şey yok. eger 18 yaş altı çocuk için engelli yakını aylıgı alınmış olsaydı annenin saglık güvencesşi olacak ve primini devlet yatıracaktı. ki buna gerek yok hem aylık baglanmıyor hem de zaten sizin sigortanızdan anne yararlanıyordur.
evde bakım aylıgında da sigortalanma diye bir şey yok.
bakıma muhtaç ağır özürlü çocuğu olan anneler için erken emeklilik söz konusu. sanırım sözünü ettiğiniz konu da budur. Bu konu için şu forumdan bilgi alın lütfen:Emeklilik
bu haktan annenin yararlandırılması için ağır engelli engelli sağlık kurulu raporunun olması gerekiyor.
şu an raporunuz buna uygun değil.
çocugunuz anlattıgınız gibiyse ağır özürlü ibareli yeni engelli sağlık kurulu raporu almaya çalışın. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'i iyice araştırın. genelde agır özürlü rapor konusunda özellikle çocuklar söz konusu olunca hastaneler sorun çıkarıyor çünkü.
ağır özürlü ibareli engelli sağlık kurulu raporu aldıktan sonra da aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne evde bakım aylığı için başvurun.
bu rapor annenin erken emekliliği için de gerekecektir. o yüzden bence yeni rapor çıkartmak için çabalamaya değer.
annenin erken emekliliği için de lütfen linkini verdiğim emeklilik forumuna yazıp bilgilenmeye çalışın.

Kalem

Rahatsızlığımdan dolayı çalıştığım işten çıkarıldım.İşsizlik maaşı almaktayım.Engelli raporu için heyete girdim bu hafta sonucu alacağım.Rapor %40 üzeri çıkarsa vergi indirimi için vergi dairesine başvurabilirmiyim.

Vergi indirimi ve sakatlık indirimi hakkında bilgi verirmisiniz?Şimdiden teşekkür ederim

Üst Alt