Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 oranlı raporu olan babamın malulen emekli olabilmesi mümkün mü?

murat__6161

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
​Babam parkinson hastası
1945 doğumlu ,
93 den ssk girişi var , 557 günlükte prim ödemesi mevcut,
araştırdım askerlik borçlanması yapılıp,720 gün daha ödenebilir miş , 8000 tl lik bir borç bize çıkartıldı,

şimdi sorum şu ,, babam % 80 engelli, raporunda : psk 8456:eek:rta düzeyde kognitif bozukluk, noroloji5072: Parkinson ileri düzeyde rijitide tetraparezi. idrar ve ve gaita inkontinansı mevcut yazıyor,,,,,sistemler bölümündede ziinsel ruhsal davranış bozukluklarında bir işaret, vede sinir sisteminde işaret var,,

ben babamın bu borcunu ödeyip kalan günlerini de primlerini tamamlarsam , babamın 1800 günle malulen emekli olma durumu var mı,

kendisi bakıma muhtaç derecede hasta,, kesin bunun oluru varsa , babamı emekli yapmak istiyorum ,,+ bur durumda ALLAH göstermesin vefat ederse ,günlerini 1800 e tamamlayamazsak 900 günle anneme maaş bağlanırmı, cevaplarınızı bekliyorum ,ona göre hareket edeceğim, şimdiden teşekkürler.

Sigorta başlangıcından önce % 60 ve üzeri oranında raporu yoksa olabilir...

Askerlik ödemesi yapip 1800 tamamlayarak SGK ya malulen emeklilik için bas vura bilirsiniz babanizi hastaneye sevk ederler 60 oranında iş gücü kaybi var ise malulen emekli olur daha önce alınan rapor gecerli olmaz malulen emekli likte kurum sevki şart vefeat halinde en az 900 pirim olması lazim babaniz vefaat eder ise 900 günden eksise pirimi maalesef annenize maaş bağlanmaz ve babaniz vefaatindan sonra askerlik borclanmasi yapamaz siniz muhakkak 900 günü olmalı

bakırköy ea hastanesinden aldığım yuzde 77 oranındaraporum yetersiz görüldü çapa tıp fakültesine sevk edildim burdan aynı raporu alırsam emeklilik için ne kadar beklerim

sigortası 93 de yapılmış yani ilk girişi, hastalık tanısı rapor 2007 de verildi, bende yarın o zaman askerlik borçlanmasını ödeyerek bu sürece başlayacam ,ALLAH göstermesin 900 günü tamamlayım hiç değilse,1800 gün için sanırım ondan sonra 18 ay daha ödeme yapılacak, hiç değilse anneme böyle bir fayda sağlaayarak mutlu olacam ,çok teşekkür ediyorum , ilginiz alakanız için,

Üst Alt