Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 Özürlü raporum var. Benim için evde bakım maaşı alabilir miyiz?

Artermans

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba, özürlü raporu için hastanede tüm doktorları gezdik ve sonucu %80 özürlü raporu verildi. Aplastik anemi hastasıydım, Kemik iliği nakli oldum. Nakil sonrası enfeksiyondan dolayı tekrar hastaneye yattım. 4.5 ay hastanede yattım ve çok kritik 2 ameliyat geçirdim. ameliyat sonrası doktorların aileme "biz elimizden gelen herşeyi yaptık, Allahtan umut kesilmez" diyerek beklediler. Çok zor günler geçirdim şükürler olsun atlattım, fakat kalıntıları oldu ve Okul sorunundan ve maddi sıkıntılardan dolayı özürlü raporu aldık %80 özürlü raporu verildi. sosyal hizmetlere gittiğimizde babam ssk emeklisi olduğu için hasta maaşı vermediler ancak anneye bakıcı parası verebiliriz denildi peki;

Annemin üzerine dedemden miras kalma ev var

Babamın emekli maaşı krediye yatıyor.

Biz ne maaş yardımı alabiliriz sosyal hizmetlerden?

yardım alabilirsek kaç ayda bir alabiliriz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Hımm, demek ki 2022 aylıgı için başvurmuşsunuz ve babanız emekli oldugu için 2022 aylıgı talebiniz degerlendirmeye bile alınmamış. Sizi evde bakım aylıgı için yönlendirmişler.
Evde bakım aylıgı ayda bir evde bakım hizmeti karşılıgında bakıcınıza ödenen aylıktır:http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html
ödenen miktar:
01/01/2011-30/06/2011 dönemi için: 635 TL
01/07/2011-31/12/2011 dönemi için: 673 TL

Evde bakım aylığı için şu 3 şart aranır:
1. % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporu. Raporunuzda "ağırözürlü" kısmının "evet" olması şarttır.
2. Bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olmanız ve Bakım Hizmetleri Değerlendirme heyetinin bakıma muhtaç oldugunuz konusunda olumlu kanaat bildirmesi şarttır. O yüzden bakıma muhtaçlık kriterlerini dikkatle inceleyiniz.
3. Gelir kriterlerinizin uygun olması şarttır:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Bu üç şartın birinde bile uygun bulunmayın, evde bakım aylıgınız olumsuz sonuçlanır.
Eğer bu 3 şartın hepsinde uygun bulunursanız aylıgınız baglanır.

Evden bir gelir elde ediyorsanız kira gibi bu durumda evden elde ettiğiniz gelir gelir hesabında dikkate alınır. Onun haricinde dikkate alınmaz.
Babanızın maaşını krediye yatırması emekli maaşını gelir açısından dikkate almaya engel olmaz. Çünkü evde bakım aylıgında sadece gelirler dikkate alınır, giderler dikkate alınmaz.

Şartlarınızın uygun oldugunu düşünüyorsanız başvurunuzu yaparsınız.

Annem neden Evde Bakım aylığı olarak 330 TL alıyor? Babanneme de alabilir miyiz?

Selam hayırlı günler, ben %80 ağır engelliyim ve anneme bakım parası 330TL veriyorlar. Sizce neden diğer bakıcılardan düşük miktar alıyor? ve Babaannemde %84 Ağır engelli. Babaannem kendi evinde kalıyor ve annem ona bakmaya gidiyor... Annem babaanneme baktığı içinde bakım parası verirler mi? Onun evi ayrı bizim evimiz ayrı olduğu için?

Cevaplarınız için teşekkürler hayırlı günler....

Mahmut Han,
Maaşı kaç ayda bir alıyorsunuz? Bakım aylıkları 700 TL her ay veriliyor, dediğiniz 2022 olabilir mi acaba 3 ayda bir alınan? Hangi kurumdan alıyorsunuz maaşı? Bu arada yaşınız kaç bunuda belirtir misiniz?

Babannen için % 50 ve üzeri 'ağır özürlü' ibareli raporu olduğu için, aylık geliri 467 TL'yi geçmiyorsa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne başvuru yapın, sonrası için eve gelecek heyet karar verebilir. Babannenin bakıma muhtaçlık kriterlerine uyduğuna ve annenin, babannenin bakımını aksatmayacağına ikna olmaları gerekir.
http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html

Üst Alt