Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 80 rapor aldım. Bu raporla emeklilik için başvuru yapabilir miyim?

cemartun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar benim sizler sorum olacak hastalığım sebebiyle %80 özürlüğ raporu aldım ve bu raporu ege üniversitesi tıp fakültesi verdii sigorta günüm 2000 geçik ve %80 raporum var ve raporum süreklii şimdi direk emekliliğe başvurabilirmiyim yoqsa sigortanın kuruluna tekrardan girip rapor almama gerek varmı bu konu hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim simdiden teşekkürler

siz önce gidin sgk başvuru yapın giderken raporuda götürün büyük ihtimal sizi tekrar sağlık kuruluna yollarlar şansınızı deneyin yinede

sgk ya başvurup malülen emeklilik için müracat etmeniz gerek mecburen tekrar hastaneye sev ederler rahatsızlıgınız doguştanmı sonradanmı doguştan ise kabul etmezler ise vergi indirimi raporunuzu birinci dereceden yükseltebilir iseniz 15 sene 3600 emekli olabilirsiniz

rahatsızlığım doğuştan değil hodjkin lenfoma 2 tekrar olduğu için raporu sürekli verdiler kronik rahatsızlık oluyo diye sanırım kısacası 2. kez hastaneye gidicem ve kurula gircem diyosunuz yardımlarınız için teşekkür ederim

Evet Cem bey, balulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksanız, sizi hastaneye sevk edecekler...

Gelişmeleri buradan paylaşın lütfen...

emekli olabilirmiyim

slm arkadaşlar ege üniversitesinden %80 rapor almıştım sgk ya başvurdum onlarda tepecik eğitim araştırmaya yolladılar ordanda %80 rapor aldım kurula gircem subat 2013 de her 2 hastanedende %80 aldım günlerimde 2230 emekli olabilmem için bunlar yeterlimi sizce bi yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Yeterli olacaktır. Bekleyip göreceğiz artık...

sağlık kuruluna başvurdum ordanda %88 aldım ve 2 kurulda doktorların karşısına çıktım bana bişey sölemeden imzaladılar ve suan cvp bekliyorum sizce olumlu olurmu sigorta günlerim 2011

mrb ssk dan bana red kararı geldii nedeni ise 18 yaşında ben bu rahatsızlığı geçirdiğim için ve ozaman sigortalı olmadığım için sizce bi yanlışlık varmı yoksa kanun bumuu??????

slm size kısa bi sorum olcak cvp yazarsanız sevinirim ben ege tıptan % 80 aldım daha sonra ssk hastanesinden % 88 aldım ve hematolok rapora hayatını kazanamaz diye yazı yazdıı heyetten sonra il sağlık müdürlüğüne raporlarım gittii ve cvp red olarak geldii nedenini sordum bana bu hastalığıı ssklı olmadığım zaman geçirdiğimden dolayı bana emekli olamazsın dediler ve 15 yıl +3600 gün istediler sizce bu durum normalmidir ben kanser hastasıyım ve kök hücre nakli düşünülüyor kısacası benim suan ne yapmam gerekir bana yardımcı olurmusunuz rica etsem

slm cem bende nazofarenks ca yım+80raporluyum vede malülen emekli oldum ama bubürokrasiyokmu öyle berbatki 10ay ugraştırdılar emekli oldum ama bildigim kadarı ile,, sigota başlangıcından sonra hastalanırsan 80raporla sigorta başlangıcından 10yıl gecmiş olması gerekiyor vede5yıl sigotta,bakur vs. pirim yatmış olması isteniyor SİGORTA BAslangıcından önce hastalıgın baslamıssa tam bilmiyorum ama 15yıl sigorta süren 10yıl pirim yatmış olsagerk SON BİŞİYDAHA SÖYLİCEM EMEKLİ OLAMIYOSAN 80RAPORUNLA SOSYAL HİZMETLEREbaşvur anında yeşilkart +özürlü maaşı +sosyal yardımlar+++onlardan yararlanıyormuşuz BEN EMEKLİYİM ŞUAN AMA EMEKLİ OLDUGUMA PİŞMANIM nedenmi 400tl maaş alıyorum özürlü maaşı alsam daha fazlaymış vede ekyardımlarda artısı SON BİŞİYDAHA SGK DAKİ MEMURLARA GÜVENME onlar sırtında dayısı olan moronlarla dolu DOSYANI KENTİN TAKİB ETMEYE CALIŞ

Bu hastalığın ilk sigortalı olduğunuzda bulunması malulen emekliliğe engel değil aslında. Ama SGK bu şekilde uygulama yapıyor! Eğer hastalığınız ilk sigortalı olduktan sonr ailerlemiş ve maluliyeti gerektirecek düzeye ulaşmışsa, bu durumda SGK'Nın red kararına karşı dava açmalısınız (kırmızı ile belirgin satırları inceleyin): http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

abi ben ilk hastalığmı askerde öğrendim ve askerden bana çürük askere elverişli değildir raporu çıktıı ve gatada tedavi aldım daha sonra 2 sene arayla hastalığım nüks ettii ilkinde dalağmı aldılar kitleden dolayı ve tekrar tanı koymak için ordada aynı hastalığım çıktıı 2 sene sonrada yani 2012 mayıs ayında kontrollerde çok yaygın olduğu ve tüm vucudumda tutulum olduğu söğlendii bende araştırdım ve maluliyete başvurdum dediğim gibii ege üniversitesinden % 80 tepecik eğitim den % 88 aldım ve hematolok sana kök hücre nakli gerekebilir diyerek hayatını çalışarak kazanamaz yazdı buna rağmen bana red geldii seni dinlicem ve red kağıdıyla yargıya gidicem hakkımı arıcam açıkcasıı

bana red vermelerindeki olayda oo zaten 15 sene +3600 gün istediler napalım bizde öle yapcaz artık bide hani senin ssk günün varmı benimm 2200 gün +8 sene var banada 400 tl maaş verirlerse artık dencek bişey yok

400tl maas diye birsey yok o yatirilan pirim ve baglanma oraniyla alakali hermalulen emekli olan 400tl alirdiye bir sey yok bende malulen emekliyim 920 civari maas almaktayim ayrica emekli olduktan sonrada agir engelli raporun var ise evde bakim parasindanda yararlana bilirsin gelir ve kriterler uyarsa

Cem, malulen emekliliğin "malul değilsin" diye reddedilmiş, ama malul sayılsan da 10 yıllık sigortalılık süren olmadığı için başvurun reddedilirdi. Onun için, bence ilk sigortalı olduğun tarihten bu yana 10 yıl dolmadığı sürece malulen emekliliğe başvuru yapma.

Bu süre dolana kadar sigortalı olup olmamak ise sana kalmış bir şey. İstersen 2022 maaşı için başvur (tabii şartlar çok ağırlaştı, artık 2022 maaşı almak çok zor): 2022 Engelli Aylığı ile Vakıf Aylığı

400diye maaş yok yazmışsın ama ben şuanda 448 maaş +salık kessintileri vs 400elime gecen para sigorta pirimine gelince 2yıl esnaf bakuru+105gün ssk+2yıl9ay tarım bakuru+9ayda akkerlikborclanması ödedim VEDE YEMİN EDEBİLİRİM 400İÇİN salıkraporum ise 80agırözürlü ömürboyu geciyor fakat 2014kasımda salıkraporununyenilenip yeniden ANKARAYA heyetegirmesi gerekiyormuş

kardeş kendin yazmışsın zaten ödenen pirimlerin cogu bakur ve tarım bakuru toplamda 448 tl nekadar maaş beklentinvar ssk dan emekli olsan daha yüksek olurdu siz 400 alıyorsanız herkesede okadar baglıyacaklar değil egerki düşük bağlan dıgını düşünüyorsanız sgk ya dilekce verip maaşınızı yeniden hesaplata bilirsin

artık bıktım abii hiç bişeyle uğrasmıyom ilgilenmiyorumda ilerde bellii olmaz hastalığımın nüks etmesii hep 2 senede bir gene nüks eder gene tedavi görürüm öldüğüm zamanda öbür taraftan emeklilik için basvuru yaparım napalım artık bizede bunu laik görmüşler

Üst Alt