Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 rapora rağmen Evde Bakım maaşını reddeden SHÇEK'na itiraz..?

kalkan74

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kütahya shçek %80 ağır özürlü ablam için yaptığımız başvuruyu ve itirazımızı yanlış gerekçelerle reddetti. yeni rapor alarak yeniden başvurabilir miyiz? yine reddedilirse idari mahkemeye başvurabilir miyiz? mahkemeye başvurma süresi ne kadar? eski raporla yeniden başvurma hakkımız var mı?

Inceleme heyeti özürlüyü görmeye geldiğinde tutanak mı tutması gerekir,bakım hiz.raporumu doldurması gerekir?kütahya shçek tutanak tutup vatandaşın okumasına bile fırsat vermeden imzalatıp gidiyor.

inceleme yapıldıktan sonra durum rapora yazılıyor.

Mahkemeye değil,rapor için hakem hastaneye sevk için il sağlık müdürlüğüne başvuracaksınız.

raporu temmuz 2008 de aldık %80 ağır özürlü biz rapora itiraz etmeyecez.mevcut raporla tekrar baçvurma hakkımız yokmuş yeniden rapor alıp başvurmayı düşünüyoruz.

raporun inceleme esnasındamı yoksa merkezdemi doldurulması gerekiyor?

benim evime 1 hafta önce 2 bayan geldi.ellerinde kağıtlar oturdukları yerden birşeyler yazıp durdular.anneme benim hakkımda soru sordular.sonra evde bakımın kabul edilmemesi için bizce bir engel yok deyip kalkıp gittiler.ben imza falan atmadım.görüşmeden 1 hafta sonra annem huzur evine gidip imza attı.şimdi haber bekliyoz..

shçek inceleme ve değerlendirme heyetleri yönetmelikleri uygulamıyor.

Konu: Bakıma Muhtaç Özürlü 17.04.2007

MAALESEF İNCELEME HEYETLERİ YUKARIDAKİ YÖNETMELİK VE GENELGELERE UYMAMAKTA AFFEDERSİNİZ ALTINA EDEN VE AĞZINA KAŞIKLA YEMEK TUTULAN YATALAK İNSAN ARAMAKTA BUNUN DIŞINDAKİLERİ BAKIMA MUHTAÇ OLARAK DEĞERLENDİRMEMEKTEDİR.
DİĞER YERLERİ BİLMİYORUM AMA KÜTAHYA SHÇEK DE BÖYLE...

kiş başımna düşen gelirle alakalı bir problem olabilir sizinki moderatörümüz oturan boğa ya danışın sizi yönlendirecektir

Gelirle ilgili bir sorun yok inceleme ve değerlendirme heyetinin işgüzarlığı.

Temmuz 2008 de aldığımız %80 ağır özürlü raporu ile evde bakım başvurumuzu ve itirazımızı shcek reddetti.gelir durumu ve özürlü ablamın durumu tüm şartlara uymasına rağmen özürlü hakkında gerçekle alakası olmayan değerlendirmeyle kütahya shcek başvurumuzu ve akabinde yaptığımız itirazı reddetti.
Mevcut raporla tekrar başvurma hakkımız ve 2.defa itiraz hakkımız yok.
şimdi yeniden rapor alarak tekrar başvuru yapabiliriz değil mi?
Sayın moderatör ve bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum.

Yeni bir raporla yeniden başvurabilirsiniz. Ama hastalığında bir ilerlkeme olmadığı sürece eve gelen heyetin olumlu karar vermesi de oldukça zor bence

selam oturan boğa benim sorunumda benzer bi durum . ben tırafik kazası geçirdim her iki ayağım dizden koptu ve bakım için bingöl devlet hastahanesine rapor için baş vurduk ama olumsuz rapor verdiler tekrar ne yapmamız gerekir. saygılarımla

sağlık kurulu ağır özürlüdür diye bir ibare yazması lazım ama yazmamış rapora

Yeni raporla yapacağımız başvuruyu da reddederlerse idari mahkemeye başvurabiliriz değil mi?
idari mahkeme prosedürü hakkında bilginiz var mı?
başvurunun reddi sonucunda mı itirazın sonucunda mı mahkemeye başvurmalıyız?
başvurma süresi ne kadar?
Mahkemeden sonuç alabilir miyiz?

Mahkemeye taşıyabilirsiniz tabii ki konuyu. Bakıma Muhtaç Özürlü kriterlerine uyuyorsanız ve buna rağmen kurum başvurunuzu reddediyorsa, mahkeme süreci lehinize sonuçlanır. Mahkeme ya sizi Hakem Hastanesi'ne yollar ya da Adli Tıp Kurumu'na. Ve oradan çıkan rapora göre karar verilir.

Üst Alt