Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 raporlu eşim adına vergisiz araç alsak, ben kullanabilir miyim?

KARTAL365

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
slm böyle bir site actıgınız için hepinize teşekkür ederiz.bir sorum daha olacak özürlü belgesi cıkırtmak ve eşimin adına araç almak istiyorum. nasıl bir yol izlemeliyim?
yalnız eşimin ehliyeti yok, almaya da cesareti yok. aracı ben kendim kullanacagım. kullanabilir miyim, yoksa eşime ehliyet almak zorunda mıyım?
araçlarda kdv.ötv. ödermiyiz tabi özürlü kartı cıkardıktan sonra böyle bir şansımız var mı. varsa özürlü belgesi cıkartmak için ne yapmalıyız ve nerelere başvuracagız?

Eşinizin %90 ve üstünde raporu olması durumunda ÖTV ve MTV muafiyetinden yararlanabilir,Aracı siz ve noterde vakalet vereceğiniz kişiler kullanabilir.Eşinizin %90 ve altında rapor alması durumunda hastalığının ortopedik veya nörolojik olmaması durumunda ÖTV ve MTV muafiyetinden yararlanamazsınız.

eşime %80 rapor yanı anladıgım kadarıyla ötv ve kdv faydalanamaz eşimin ortpedik ve nörolojık bi durumumu yok sadece rahim kanseri.

Sağlık Kurulu Raporu %90'ın altında olduğu için siz eşiniz adına araç alamazsınız.Rahim Kanseri olup tertibata ihtiyaca duymadığından kendiside ÖTV ve MTV'siz araç alamaz.

Üst Alt