Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 raporlu kardeşimin Yaşlılık aylığı..?

Konular
38
Reaksiyonlar
0
1.derece gorme engelli olan kardeşim gerekli olan bütün şartları tamamlayarak emeklilik işlemlerini başlatmak icin bugün 10.02.2016 tarihinde izmit sosyal güvenlik merkezine gitti..dediğim gibi kardeşim % 80 görme engelli.
KendisinIn emekli olma zamanı geldi ve geçti.kendisine kısaca şöyle bir yazı verilmiş.
506 sayılı yasanın yaşlılık sigortası yönünden yaşlılık aylığına hak kazandığınız dosyanızın tetkikinden anlaşılmıştır. ..

şimdi emeklilik işlemleri ile bunun alakası var mı? Yaşlılık aylığı nedir? Bana burada bir terslik var gibi geldi. Değerli bilgilerinizi almak istiyorum.saygılarımla

malülen değil demek. yaşlılık aylığı engelli emekliliği demek.

Alicak kardeşim Emeklilik dilekçesini verebilirsiniz

Konuya cevap veren arkadaşlar Teşekkürler.şimdilik son bir soru daha. Bu emeklilik dilekçesinde ne Yazmalı?

Birşey yazmama gerek yok sgkya git sana forum verecekler onu doldur yeter sana amlatirlar

ERken emeklilik de zaten yaşlılık aylığıdır kafanızı karıştırmayın aynı şey. O kağıdı eğer çalışıyorsa işyerinden kıdem tazminatını almak için kullanabilirsiniz.
Sgk müdürlüklerinde hazır tahsis talep dilekçeleri form şeklinde bulunmaktadır.

merhaba arkadaşlar....01.04.2016 tarihinde %80 görme engelli kardeşim bütün şartları tamamlayarak emeklilik işlemlerini başlattı ve tahsis talep başvurusu yaptı.başvurusu onaylanarak işlemler başladı.ve 27.04.2016 tarihinde izmit sgk dan aylık gelir bağlandığına dair evraklar geldi.gelen kağıtta ek ödeme miktarı 28,46 tl ,brk başl tarihi 01.05.2016 brk bitiş tarihi 22.05.2016 ve aylık toplamı 711,48 olarak gözüküyor.aylık tl olarak ise 969,99 olarak gözüküyor.kendisi sürekli özel sektörde çalıştı.ve benim malum emekli maaşım ne kadar olacak denen sitelerde yaptırdığım hesaplamalarda aylık ek ödemeyle birlikte 1150 gözüküyordu.bu yazılanlardan yola çıkarak bana bilgi verirseniz sevinirim.daha sağlıklı cevap vermek adına extra bilgi isterseniz verebilirim.saygılar

thedenizfeneri
Emekli aylığınız ek ödeme dahil 1.009 tl dir.
Birikmişiniz ek ödeme dahil 740 tl dir.
Ödeme gününüz sanırım ayın 23 ü ve 23.05.2016 tarihinde size 22 günlük birikmiş + bir tam aylık peşin olmak üzere toplam 1.749 tl ödenecektir. Hayırlı olsun.
Not: Kusuratları yuvarladım.

Ufuk Alp arkadaşım cevabın için teşekkür ederim. Öncelikle senin ve bütün site arkadaşlarımın Miraç kandilini Kutlarım. kardeşim bağlanan bu maaşın düşük olduğunu düşünüyor. Ve yeniden hesaplanmasını isteyecek. (en azından böyle düşünüyor) acaba yeniden hesaplama için nasıl bir yol izlemeli? Saygilarimla

thedenizfeneri
Sizin de Miraç Kandiliniz mübarek olsun.
Bunun için SGK ya aylığınızın yeniden hesaplanması talebiyle bir dilekçe vermeniz yeterlidir.

Üst Alt