Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 raporu düşürüldü ve Yetim maaşı alması negellendi..?

86cigdem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb arkadaşlar size bilen varsa bende bişi danışacam. Engelli bi Abi'm var 32 yaşında eski raporu % 80 idi. 5 yıl önce annemi Aralık ayındada babamı kaybettim. Babamı kaybedip bu çocuğun bütün geliri kesilince annem SSK babam emekli sandığı ikisinede başvurduk. Tabi yeni rapor istediler. Yeni raporda hafif mental rezerdasyon nevrodik kişilik soyut düşünmesi yetisi bozulmuş gibi yazılar vardı. SSK dan 60 altı rapor verdiler ve annemden maaş alması red edildi. bugün itiraz dilekçesi yolladık yüksek sağlık kuruluna. Öyle üzüldüm ki. Bu çocuğun annesi babası yok kendi halinde ben evliyim ama 5 aydır sağolsun faturaları ve ihtiyaçlarını eşim yetebilfiğince karşılıyor. Bu çocuk almıycak ama bu kocasından ayrı yaşamayıp kağıt üzerinde boşanan Allah'tan korkmaz yada ikametkah adresinlerini farklı gösterip ev nüfusunu fazla gösterip bakım maaşı alan dolandırıcılarmı alacak. Bu yetim hakkını alamıycak öylemi.Büyük ihtimal emekli sandığı nda red gelicek ben nasıl bi yol iZlemeliyim

Nasıl oluyorda askerliğini yapmamış, eski raporu yüzde 80 olan kaymaklığım muhtaçlık kağıdı verdiği kendi halinde olan çocuğa yüzde 60 In altı rapor çıkarıyor bu ssg. Ne yapmalıyım Abi'm için çok üzülüyorum.

Çiğdem hanım, SGK böyle insafsız kararlar verebiliyor maalesef. Dileyelim de red kararına yaptığınız itiraz kabul görsün...

Çöpe Taşınan Mesaj(lar)

officer;

acaba bilginiz varmı bilemiyorum ama oturan boğa ve size danımaşmak istiyorum umarım görür ve cevaplarsınız. 32 yaşında abim var zihinsel engelli çcocuk gibi. 5 yıl önce annemi 5 ay öncede babamı kaybettik. geçimini babam karşılıyordu. babamdan bakılıyordu. babam emekli sandığı emeklisi annem ssk emeklisi. biz ilgililere eski raporunu :%80 engelli ve çalışamaz raporunu gösterdik. iki maaşıda alabilir dediler başvurduk. bizi hastaneye sevk ettiler bu hastane tanı olarak konuşma bozukluğu, disfazi hafif derece mental reterdasyon seberal palsi (diskinetiktip) aynen bunlar yazan bi rapor verdi. askerlik elveriş olmadığı kağıdı ve muhtaçlık belgesiyle başvurduk. red geldi. 60 altı rapor vermiş sağlık kurulu. itiraz dilekçesi yazıp yolladık. ordanda red gelirse nereye başvurmalıyım. bu cocupun hiç bi geliri yok. çok üzülüyorum durumuna. bilginiz varsa ne olur nereye başvurmam gerektiğini söylermisinzz

İtirazınıza karşılık da sonuç olumsuz olursa, bu durumda o red kararına karşı dava açmanız gerek.

Üst Alt