Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 raporu olan abim için 2022 maaşına başvurabilir miyiz?

Nur_70

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

benim abimde de şizofren tanısı var ve %80 raporun var hiçbir yerden geliri yok annemin 1000 lira civarındaki dul maaşıyla geçinmeye çalışıyorlar 2022 maaşı için ne yapmak gerekir hangi kuruma ve hangi belgelerle başvurabiliriz bilgilendirirseniz sevinirim

Nur_70
hanede kaç kişi var ve oturdukları ev kıra mı kendılerının mı.raporunda ağır engellı ksımı evet onaylı mı.

-mka
Evde annem ve abim yaşıyor , ev kendimizin ve ağır engelli kısmı onaylı değil

Nur_70
Hanede kişi başına düşen gelir 483 TL yi aşmaması gerekiyor.
Ağır engelli olsa idi evde bakım aylığı alınabilirdi, onun gelir limiti 967 TL. Ama ona da raporunuz engel.

Peki abim için ağır engelli raporu alabilir miyiz psikolojik rahatsızlıklara da veriyorlar mı bu raporu

evet veriyorlar raporunda ne yazıyor kontrol varmı yoksa sureklimi

agır engelli raporunu niçin almak istiyorsunuz. ayrıca abiniz kaç yaşında

mustafa şahinn

Abim 32 yaşında raporu şu an elimde değil bakıp yarın size yazacağım evde bakım maaşınabaşvurabilir miyiz ağır engelli raporunu alırsak acaba?

Nur_70
Hayır ağır engelli raporu vermezler.
Onun değerlendirmesi çok farklı. Başkasının yardımına ihtiyaç duymadan beslenme, temizlik, yürüme gibi faaliyetleri yerine getirip getiremediği gibi kriterler içerir.
Ağır engelli ibaresi evde bakım aylığı için gerekli. 2022 engelli aylığına elinizdeki rapor ile de başvurulabiliyor, yalnız 2 kişiye 1000 TL maaş sorun oluşturuyor.
Kısaca, bakım aylığı için raporunuz, engelli aylığı için geliriniz uygun değil.

Kaymakamliga git ablam basvur 2022 ayligi icin bende sizofrenim yuzde 80 surekli raporum var bizde evde 4 kisiyiz ev ablamin 2 ayda alinan 550den baska gelirimiz yok hepimiz yesilkartliyiz eve baktilar pazartesi belli olacak insallah.

Umutlar3434

arkadaş @Ufukalp çok güzel izah etmiş 2kişi oldukları için ve 1000 lira gelirleri oldugu iin 2022 gelir sınırını geçiolar 2022 maaşı o yüzden baglanmaz.ağır engellı evet onaylı olmadıgı için raporu ebm için başvurusunu bile kabul etmezler.

siz 4 kişi oldugnuz için ve geliriniz az oldugu için 2022 maaşı alabilirsiniz ama @Nur_70 in abisine gelirden dolayı 2022 maaşı baglanmaz onların bağlanması için bu gelirleriyle evde enaz 3 kişi olmaları gerekıyor. @mustafa şahinn raporun süreklı ya da sürasiz olması bi anlam ifade etmez şartları tutmuyor.

@Ahmet1903
"Ben Almanya'da oturuyorum da doğma büyüme Almanya ve Almanya'da kalıyorum, ama ikametgah Edremit." Nasıl oluyor ki bu ?

Sanırım siz ikamet değil de nüfus kaydı demek istediniz. Almanya'da oturup da Türkiye'den 2022 engelli aylığı alamazsınız. Ya da anlatmak istediğiniz bu değilse daha açık anlatın, şu anda daimi ikametiniz neresi, yani nerede oturuyorsunuz sürekli olarak.

Ufukalp abicim
Pardon evet nüfus kaydım edremite aldim evim var ama ben almanyada kalıyorum ve memlekete tedavi olmak için geliyorum. Yani şuan çalışmıyorum ve gelirim yok ve 2022 engelli maaşından yararlanabilirim?

Evet anlıyorum çok teşekkürler ederim bilginiz icin.

Üst Alt