Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 raporu olan ama hiç primi olmayan kişinin emekiliği..?

Seldaraf

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba.% 80 özürlü rapor ve ssk primi oolmayan ne yapmalı. Teşekkürler

Seldaraf

Emeklilik için 15 yıl sigortalılık süresi 3960 prime tabii olur. Yani, prim yatırmalı...

merhaba.engelli oranım % 66 bağkur günlerim 4030 ve bana hala da emekli olamazsın diyorlar.

Seldaraf
Net cevap için sigorta başlangıç tarihinizi de yazmanız gerekiyor.

merhaba fener
çalışmaya başladıktan sonra sakat olduğum için gunleri uzatıyolar

ufukalp 23.02.2000 işe başlama

merhaba.engelli oranım % 66 bağkur günlerim 4030 ve bana hala da emekli olamazsın diyorlar.

5510 sayılı kanun 28.madde diyor ki 15 yıl 3960 gün ama ssk benim %66 raporumu görmiyor 4320 gün çalışman lazım diyor.bilgisi olan yol gözterebilir mi?

oturan boğa, bilgi verirseniz sevinirim.23.02.2000 işe giriş bağkur ve ssk toplam 4070 günüm var.engelli raporum%66 .ssk diyor ki 4320 gün olması gerek sebep olarak sakatlığım sonradan oluştuğu için .5510 28.madde kimee göre geçerli merak ediyorum ?
teşekürler

merhaba
benım 15 yıl 3960 günüm ve %66 raporum mevcut.ama ssk kabul etmiyor 4320 gün istiyor.yalnış olan nedir anlamadım.aydınlatırsanız sevinirim

Seldaraf

vergi indiriminizi aldınız mı acaba ? bahsettığiniz gün sayısı bagkur 2 derece duruma giriyor 16 yıl 4320 ( engel oranı 50-59 arasına ) yanı bilgi aldığınız yerde bir tutarsızlık var

sigorta girişiniz ne zaman onu baz alıyorlar.Ayrıca vergi indirimi belgesi aldınız mı?

eeaygin bağkur için vergi indirimi gerekmez.engelim % 66 olmasına ragmen 2.dereceden değerlendiriyolar bende anlamadım neden.o yüzden sizlerin bilgisine başvuruyorum

kardesim aynı durumu bende yasadım 6550 gunum 80 engelli oranım var benide emekli etmediler. ilk adım malul red ikinici adım 5510/28-5 fıkradan evragını geri gondert ankaraya onların oranına gore 50-59 4320 40-49 4600 gunden emekli olursun
cunku malul seni 5510/5. maddeden emekliliğe sevk ediyor oda imkansız gibi bir durum ondan 60 vede uzeri alırsan 3920 gunde seni emekli ediyor red gelirsede 4320 gune tabi edip seni emekli ediyor...
16.07.2018 benım malulıyete basvuru
1.11.2018 malulıyet red aldım
20.11 2018 engelli indirimi basvuru vergi dairesi
15.03.2019 engelli indirimi aldim SGK kabul etmedi emekliilik bagkur için...
18.03.2019 5510/28-5 fıkradan beni yeniden hastaneye sevk ettiler fakat kurula tekrar girmicem maluliyet kuruluna girdiğim için ellerinde bulunan evraklarla ben, tekrar degerlendiricekler muhtemelen en az 50-59 arası rapor verip 4320 gune tabi tutup emekli olucam insallah...
beklemedeyım egerki kabul olursa 18.03.2019 gecerli olmak uzere emekli olucam rapor ne zaman ellerine ulastıysa vede kabul edilirse ister 5 ister 10 ay gecsin ankaradan gelen sonuc 18.03.2019 gecerli olmak uzere emekli olucam 5 yada 10 aylık emekli maasım toplu yatırılacak

AMA BASVURUNU YAPARKEN BORCUN OLMAMASI GEREK.........

cagricaylak

Kardeşim malüllük den gelen red nedeni ne idi? Ve 28. madde den başvurunuz nasıl sinuçlandı % 60 üstü rapor oranı alamadınız mı? Çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
SGK sana onun niye red oldugunun acıklamasını yapmaz

SAGLIK KURULU CALISMA GUCU KAYBI VEYA ENGEL ORANI BELIRTILMISİSEDE BU ORAN KURUM SAGLIK KURULU KARARLARINDA ESAS ALINMAYIP, 5510 SAYILI KANUUNUN 25. MADDESİNE GORE MALULİYETE ESAS KURUL KARALARINDAHERHANGİ BİR ORAN BULUNMAMAKTADIR.
GELEN YAZI BU.......... KARDESİM

Yaşlılık sigortası kapsamında çalışma gücü kaybı oranlarının tespiti

MADDE 13 – (1) Kanunun 28 inci maddesinin beşinci fıkrasında belirtilen çalışma gücü kaybı tespitinde, 30/3/2013 tarihli ve 28603 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik esas alınır.

Erken yaşlanma tespiti

MADDE 14 – (1) Kanunda yaşlılık aylığı bağlanması için öngörülen yaş şartı dışındaki diğer şartları taşıyan ve 55 yaşını dolduran sigortalıların; dikkat, algı, bellek, kavrama ve soyutlama gibi işlevlerin kaybı olan bilişsel yaşlanma ile fizyolojik ve psikolojik yaşlanma hali tayin ve tespit edilenler, erken yaşlanmış sayılırlar.

(2) Bu tespitlerde; nöroloji, psikiyatri, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, iç hastalıkları, göğüs hastalıkları ve kardiyoloji başta olmak üzere ilgili branşlarca düzenlenen sağlık kurulu raporları esas alınır.

BUDA 5510/28-5

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

cagricaylak

Çok teşekkürler. Neden red olduğunu merak ettim. SGK başlangıç tarihinden önce rahatsızlığınız varmıydı? SGK başlangıç tarihinden sonra mı ilk rahatsızlığınız oluştu? Yada acaba rapor oranını % 60 ın altına mı düşürdüler acaba? En son rapor oranınız kaç idi rahatsızlığınız nedir? Sizin düşünceniz nedir? Teşekkür ediyorum.

Seldaraf

vergi indirimi ile avantajlardan yararlanırdınız , raporunuz daki 66 olan resmileşirdi , tamam şart değil ama bir çok avantajı var birde rapor tarihiniz nedir eski tarihliyse emeklilik için tekrardan gönderecek hastaneye vergi indiriminiz olsaydı bunlar yaşanmayacaktı

Üst Alt