Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 raporu olan kardeşim için araç almak istiyoruz. Ne gibi muafiyetlerimiz var?

kaneko_58

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
100/80 özürlü kardeşim adına otomobil almak istiyorum örnegin 20.000 tl lik araç bana tahminen ne fiyata mal olur. cevaplandırırsanız sevinirim ayrıca ne gibi muafiyetlerimiz olur. saygılar.:confused:

Özel Tüketim Vergisi muafiyetinden yararlanmak için kardeşinizin rapor derecesinin % 90 ve üzeri olması gerekir.

Özel tüketim (ötv) muaf olması için aracı onun adına alıp siz kullanacaksanız eğer yüzde 90 ve üzeri aracı kardeşiniz kullanacsaksa raporunda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresinin bulunması gerekmektedir.

ötv muafiyeti iki yolla olur...
1. %90 ve üzeri rapor durumunda (aracı kendisi kullanmayacak)
2. ortopedik sakatlık durumunda, özel tertibatlı araç kullanabilir ibareli raporla.

%80 raporlu kardeşinizin sakatlığı ortopedikse ve raporunda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi varsa ötv indiriminden yararlanabilirsiniz..

aracı ben kullanıcam ayrıca kardeşim şizofreni hastası sürekli raporu var

rapor %90 ve üzeri değilse yada raporunuzda "özel tertibatlı araç kullanır" ibaresi yok ise ÖTV indirimsiz araç alamazsınız.

öyle ise demek istedigimiz bize saglanabilecek haklardan bahsedebilirmisiniz 100/80 raporlular ötv ne kadar öder diger hakları nedir.özel tertibatlı araçta almayacagız normal bir otomobil alsak aracı birinci derece yakını olarak ben kullanıcam

kaneko_58;

* ötv indiriminden faydalanamadığınız için herhangi bir muafiyet söz konusu olmayacaktır. %89 raporuda olsa raporda "özel tertibatlı araç kullanır" ibaresi yok ise ÖTV'siz araç alamazsınız.

Araçların ÖTV %'leri - http://www.engelliler.biz/forum/oze...ar-otv-istisnali-olarak-satin-alinabilir.html

* ÖTV indirimli sakatlığa uygun araç almadığınız için yeni alacağınız aracı aile bireyleri sıkıntı yaşamadan kullanabilir, çünkü zaten özürlü aracı değil. Vergileri ödenip alınmış bir araç olacak sonuçta.

"diğer hakları nedir" derken genel olarak haklarınızı mı sordunuz yoksa araç alımıyla ilgili mi sordunuz ?

Üst Alt