Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 raporum var. 1800 günle malulen emekli olabilir miyim?

msc

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben de engelliyim 1498 gün sigortam var şimdi çalışmıyorum %80 raporum var 1800 güne tamamlasam bende malulen emekli olabilir miyim konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim (engelim yürüyemiyorum)

rahatsızlığım sigortadan önce vardı bakıma muhtaç olarak raporum var sigortam 1498 gün ben nasıl emekli olabilirim nasıl bir yol izlemeliyim

Rahatsızlığınız sigorta başlangıcından öncede aynı seviyede idiyse, (sigorta başlangıcından önce % 60'dan fazla oranında raporunuz varsa) erken emekli olabilirsiniz.
(Sigorta başlangıcından önce % 59 ve altındaysa oranınız sonrasında yükselmişse malulen emekli olabilirsiniz, aksi halde mümkün değil, erken emekli olabilirsiniz)
erken emeklilik şartlarınızı hesaplayabilmemiz için;
sigorta başlangıç tarihinizi,
doğum tarihinizi
hangi statüden emekli olacağınızı,
-ssk'dan emekli olacaksanız vergi indiriminizin olup olmadığını- belirtirmisiniz...

kelebek sigorta girişim 2003 yılın da 1981 doğumluyum sigorta primim ssk 1498 gün vergi indirimim yok

% 80 ve üzeri oranla 1. derece vergi indirimi kazanırsanız 15 yıl 3600 günle emekli olabilirsiniz..
tablo şu:
2008_oncesi.PNG

Üst Alt