Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 raporum var. 3. derece yakınlarımın kullanması için araç alabilir miyim?

bulut06

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba arkadaşlar benim bir kaç sorum olacaktı

1- %80 raporum var akıl hastasıyım ve 17 seneden fazla süredir iğne ilaç bağımlısıyım bakırköyde de tedavi gördüm ilacımı ve iğnemi bıraktığımda hastalığım tekrarlıyor ve ağırlaşıyor doktor kesinlikle araç kullanmamı istemiyor ve stresten sıkıntında uzak durmamı tavsiye ediyor zaten normalde ehliyetim yok hiç almadım emekliyim ilaçların etkisiyle aşırı dalgınlık ellerimde ayaklarımda istemeden titremeler oluşuyor peki arkadaşlar ben %80 rapor ile ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim?

2- Benim araç kullanamayacağım kesin diyelim ki ötv den faydalandım 1. dereceden birisine vekalet verebilir miyim ve o aracı vekalet verdiğim kişi de sürebilir mi?

3- ÖTV den faydalanmam durumumda engelli oranı ne olursa olsun emekli maaşım kesilir mi?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

Merhaba;

1- öncelikle doktorlarınız H sınıfı ehliyeti alır veya özel tertibatlı araç kullanabilir ibareli bir rapor vermezse ÖTV den muaf olarak araç alamazsınız.

2- siz araç kullanamayacağınız kesinleşirsede ancak %90 ve üzeri rapor dereceniz olursa sizin 3. derece hısımlarınıza kadar kişilerin kullanması şartı ile ÖTV den faydalanabilirsiniz. yani %80 rapor derecesi yeterli değildir.

3- Ötv den faydalanmanız halinde emekliliğinizi etkilemez emeklilik tamamen ayrı bir olaydır.

Mevlude cevapladığın için çok teşekkür ederim

Üst Alt