Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 raporum var ağır özürlü ibareli. Emeklilik şartlarım nelerdir?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
244
Reaksiyonlar
183
benim sorum %80 raporum var agır özürlü en kısa zaman da nasıl ne şekilde emekli olabilirim malulen emekli olabilirmiyim sigortam hiç yok şimdi

Sigortanız oldumu daha önce yada şöyle diyelim 10 yıl çalıştıysanız ve sigortanız 10 yıl ödendi ise olabilirsiniz diye biliyorum

Malulen emekli olamazsınız. Erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Bu da 15 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün prim demektir

o boga yaşım 34 hiç pirimim yok sigorta girişim yok

o boga malulen emekli olabilmek için sigorta girişi önemlimiydi hastalıgımdan öncemi olması lazım sigorta girişimim

Emeklilik için şu tabloya tabisin paranoya:

2008_sonrasi.PNG

bugün sgk ya gittim istege baglı sigortalı olacam dedim dedi istege baglı bagkur lu olursun dedi bide tarım bagkuru var dedi istege baglı şimdi benim anlamak istedigim istege baglı ssk lı olunmuyormu artık bilgi verirseniz sevinirim

istege baglı ssk kalktı bakur olarak ödeniyor sgklı olmak için tanıdık bir işveren bulur sanız çalışıyor gözükerek primi dışardan siz ödüyebilirsiniz ssk statüsünde emeklilik bagkurdan iyidir

Sigorta girişim yok. Sigortalı olsam % 80 raporla malulen emekli olur muyum.

kelebek %80 raporum var agır özürlü sigorta girişim yok şimdi ben sigortalı olsam malulen emekli olabirmiyim 1800 +10 sene sigortalılık süresi ile

Zaten malul olarak işe başlayacağınız için malulen emekli olamazsınız.

2008_sonrasi.PNG

tablosundan emekli olursunuz.ssk'dan dahi emekli olacak olsanız vergi indirimi alma şartınız yok.<br>emeklilik şartlarını tamamladığınızda kurum sevkiyle alacağınız orana göre emekli edilirsiniz.

2022 maaşı alıyorum 1 ay sigorta yatırsam 2022 maaşım kesilirmi sigorta girişi sigorta süresi için önemli degilmi

Yönermeliğin 7. maddesi 2. fıkrası (a) bendine göre;
a) Hangi ad altında olursa olsun sosyal güvenlik kurumlarından bir gelir veya aylık hakkından faydalananlar ile isteğe bağlı prim ödeyenler dahil olmak üzere sosyal güvenlik kurumlarına uzun vadeli sigorta kolları kapsamında sigortalı olmayı gerektirecek şekilde bir işte çalışanlar,;

der....

Önceki yönetmeliğe göre 90 gündü, ancak yeni 2022 yönetmeliğinde konu muallakta, net bir bilgi yok bu konuda. Ancak SGK kaydı yapılır yapılmaz yani 1 günlük dahi sigortalı olunmuşsa maaş kesilecektir diye yorumluyoruz. Kesin bilgi olmadığı için siz Alo 144'den bilgi alabilirsiniz.

sigorta girişi sigorta süresi için önemli oluyor degilmi

tabii ki, tabloyu vermişiz yukarıda hem Bülent abi, hem ben. Oradan bakarsın hangi yıl başlarsan kaç sene ve kaç gün prim farkı olduğuna...

Üst Alt