Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%80 raporum var ağır özürlü ibareli. Emeklilik şartlarım nelerdir?
bugün sgk ya gittim istege baglı sigortalı olacam dedim dedi istege baglı bagkur lu olursun dedi bide tarım bagkuru var dedi istege baglı şimdi benim anlamak istedigim istege baglı ssk lı olunmuyormu artık bilgi verirseniz sevinirim
istege baglı ssk kalktı bakur olarak ödeniyor sgklı olmak için tanıdık bir işveren bulur sanız çalışıyor gözükerek primi dışardan siz ödüyebilirsiniz ssk statüsünde emeklilik bagkurdan iyidir
Zaten malul olarak işe başlayacağınız için malulen emekli olamazsınız.
tablosundan emekli olursunuz.ssk'dan dahi emekli olacak olsanız vergi indirimi alma şartınız yok.<br>emeklilik şartlarını tamamladığınızda kurum sevkiyle alacağınız orana göre emekli edilirsiniz.
Yönermeliğin 7. maddesi 2. fıkrası (a) bendine göre;
a) Hangi ad altında olursa olsun sosyal güvenlik kurumlarından bir gelir veya aylık hakkından faydalananlar ile isteğe bağlı prim ödeyenler dahil olmak üzere sosyal güvenlik kurumlarına uzun vadeli sigorta kolları kapsamında sigortalı olmayı gerektirecek şekilde bir işte çalışanlar,;
der....
Önceki yönetmeliğe göre 90 gündü, ancak yeni 2022 yönetmeliğinde konu muallakta, net bir bilgi yok bu konuda. Ancak SGK kaydı yapılır yapılmaz yani 1 günlük dahi sigortalı olunmuşsa maaş kesilecektir diye yorumluyoruz. Kesin bilgi olmadığı için siz Alo 144'den bilgi alabilirsiniz.