Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 80 raporum var. Doğuştan olduğu gerekçesiyle emeklilik başvurum reddedildi..?

deniz08

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba Oturan boğa size ne zamanıdır yazmak istiyordum. Size o kadar çok soracak sorum varki .

Ben doğuştan kalp hastasıyım 3 defa kapalı kalp ameliyati oldum . En son ameliyatım 2004 te yapildi % 50 rapor vermişlerdi .
2012 de sigortamin 10. Senesini doldurup malulen emekli olmak istedim . ARtvin beni hastaneye sevk etti orda % 80 raporu verdiler .
ben çalışmadığım için bi yakınım sıgortalı yapmıştı hastane özel olduğu için ücretler fazla . Yakınım sıgortamı yüksek ödemişti . Artvindekiler kesin olursun dedi .
Ve bana yazı geldi doğuştan oldugun ve % 40 in geçmediğin için malulen emekli sayılmadıgımı ama 15 sene mi doldurursam olabileceğim yazılaydı ama % 80 raporum yanımda .
Benim özürlü kartim yok indirimlerin hiç birinden yararlanmıyorum ne tür hakkım olduğunda bilmiyorum sizi buldum .

Benim bu karişik sorularıma cevap verirseniz çok mutlu olacamm. Şimdiden teşekkürler .

"Eski ve çalışmaya engel olmayan bir hastalığın, Ek-1 Hastalık Listesi’nde belirtilen seviyelere yükseldiği" tespit edilirse malulen emeklilik mümkün olabilir.

yeni maluliyet cetveli'ne göre sigorta başlangıcından önce malul seviyede değilse, ve sonrasında bu seviyeye ilerlemişse emekli edilirsiniz.

Bence yeni maluliyet cetveli'ne göre yeniden başvuru yapın, yine reddedilirse hukuki yoldan hakkınızı arayabilirsiniz, rapor oranınız sigorta başlangıcından sonra % 80'e yükseltildiği için : http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Nihal hanım, sizin için önemli olan şey bugün maluliyet cetveli'ne göre malul durumda sayılıp sayılmayacağınız. Eğer malul durumdaysanız, sigorta müdürlüğüne başvurun. Eğer reddedilirse, gerekçesine bakıp derhal itiraz ederiz...

HASTANE %80 RAPOR VERMİŞ VE MALÜLEN EMEKLİ OLMAK İSTEMIŞTIM. LAKİN KABUL EDİLMEDİ SONRA HASTALIĞIM ÇALIŞMAMI BİRAZ DAHA ENGELLEDİ 31.10.2014TE TEKRARDAN BAŞVURDUM .
SONUÇ ŞU:
İlgi dilekçenize istinaden hakkınızda dışkapı Y.B Eğitim ve Araştırma hastanesine tanzim olunan 12.12.2014 tarihli .133 sayılı sağlık kurulu raporunuz Trabzon sağlık kurulunca incelenmiş olup,
23.10.2012 tarih 1722sayılı kararının devamına karar verilmiştir.(1722 sayılı karar adı geçenin 506 sayılı kanunun 53. maddesinin (A) fıkrasına göre malul durumda sayılmış ise de aynı kanuna tabi işyerine maluliyetini gerektiren arıza ile girmesi nedeniyle aynı maddenin (B) fıkrası gereğince maluluk sigortası yardımlarından yararlanamayacağına karar verilmiştir.
Trabzon Sağlık kurulunun 02/02/2015 tarihli ,1693781 sayılı talimatından alınmıştır . Rica ederim..

şimdi diyorum ki ben nefes alamıyorum ayakta duramıyorum 3 merdiven çıkamazken benden çalışmamı istiyorlar bana kim iş verecekte benim sigortam olacak . çaresiz kaldım bana dr. bile okumama izin vermediler dışardan okulumu bitirdim prf. dilim ki masa başı iş versinler :(

İtirazınız da karşılık bulmadıysa ve siz maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak derecede işgücü kaybına sahip olduğunuzdan eminseniz, red kararına karşı dava açın. Çünkü kanunen de (http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html) sgk'Nın çıkardığı yönetmeliğe göre de (MALULİYET TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ Madde 9: Eski ve çalışmaya engel olmayan bir hastalığın, Ek-1 Hastalık Listesi’nde belirtilen seviyelere yükseldiği [...]Kurum sağlık kurulunca tespit edilen sigortalı malul sayılır.") emekliliğinizin onaylanması gerekli!

sizinle aynı durumdaydım ama ben mahkemeye verdim ve mahkeme malulen emekliliğime karar verdi
şimdi yargıtay onayını bekliyorum.

Üst Alt