Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 80 raporuma rağmen malulen emekliliğim reddedildi. Nasıl dava açarım?

r3535

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
Ben Eylül 2014 te malulen emeklilik için başvuruda bulundum.İzmir Tepecik hastanesi T hücreli lenfoma için %80,çölyak için %20, MS için %20,Mikozis fungoides için %20,kolit için %20,gibi malullük oranları verdi ayrıca hemotoji lenfoma için verdiği %80 nin yanına hayatını çalışarak kazanamaz şeklinde bir not düşmüştü

İzmir İl Sağlıktan malulen emekliliğime red cevabı geldi (işgöremezlik durumunuz %60 ın altında olduğu için şeklinde bir açıklamayla)

bunun üzerine bende mart ayında Ankara yüksek sağlık kuruluna itiraz ettim dün de onun cevabını öğrendim yine red edilmiş.

Bu kadar hastalıkla neden alamadığımı kimse anlamış değil.

SGK hizmet süremde 2276 gün.Şimdi dava açmam gerekiyormuş. Benim sizlere sorum böyle bir dava nasıl açılır ve sonuç ne olur? Açıkçası zaten hastalıklarımla uğraşıyorum yine olumsuz olacaksa davayla da boşu boşuna uğraşmayayım.

Cevaplarınız için şimdiden tşk ederim.

Peki toplam sigortalılık süren ne kadar yani ssk başlangıcı kaç.?

ilk işe girişim 1998

1998 ilk işe girişim

malulen emeklilik için 10 yıllık sigortallık süresini ve 1800 prim gününü doldurmuşsunuz ama heyet neye dayanarak red cevap vermiş onu anlamış değilim...

bizde anlamış değiliz doktorlarım bile bu sonuca inanamadılar bu kadar hastalıkla nasıl red cevabı gelir diye

SGK tek hastalıktan %60 oMalulen Emeklilik Hastalık Oranları

Malulen emekli olabilmek için tek hastalıktan %60 oranında rapor almak gerekiyor. Burada tek hastalık konusunda özellikle parmak basmak istiyorum. 2013 yılındaki yönetmelikte aynen şu cümle kullanılmış.

"Sağlık kurulu raporlarında birden fazla hastalık mevcut ise çalışma gücünün en az `’ını kaybedip kaybetmediğine dair değerlendirmede en ağır sekel bulgu dikkate alınır ve Balthazard Formülü uygulanmaz. Ancak, birden fazla hastalığın bir arada olduğu ve tedaviye rağmen çalışma olanağı vermediğine Kurum sağlık kurulunca karar verilenler malul sayılır."

Buradaki ifadeler şu anlama geliyor. Bir kişi şeker hastası ise, ve şekere bağlı olarak (örneğin görme kaybı veya böbreklerinde hasar) vücudunda başka hasarlar oluşmuşsa bunların tamamı için ayrı ayrı oran verilir. Toplam sonuç %60 olursa malulen emekli olur.

Konuyu daha iyi anlamanız adına başka bir örnek: Kişi hem kanser hemde şeker hastası ise kanser için yüzde %55 şeker için %30 özür oranı verilmiş ve bu iki hastalık arasında doğrudan bir bağlantı yoksa (biri diğerini tetiklememişse) bu kişi malulen emekli olamaz.!
(ALINTIDIR)

açıklamanız için çok teşekkür ederim.ben lenfomadan %80 aldım.Ayrıca tüm bu hastalıklar otoimmün hastalıklarmış yani kanserim ms ve çölyağı tetiklemiş doktorlarım böyle söylüyor.birde yeni çıkan yasada kanser hastaları koşulsuz olarak tedavi bitene kadar malul sayılacak diye yazıyordu ben bunları anladım.

Malulen emeklilikle alakalı yeni çıkan yasa önceki şartlarda bi farkı yok
malulen emekli olana 971 tl maaş bağlanacak gibi vs.
Hepsi yalan haber

çok teşekkür ederim.Size bir sorum daha olacak bu dava için iş mahkemesine mi başvuracağım?birde mutlaka avukat tutmam gerekiyor mu avukatlık ücretleri malum ve bu dava çok uzun zamanda mı sonuçlanıyor ilginiz için tekrar teşekkür ederim

Bence avukat olmadan da açılabilir dava. Sonuçta süreç raporlar üzerinden ilerleyecek, özel bir savunmaya gerek olmayacak. En çok bir duruşmada hakim sizi de çağırıp görmek ister, orada çalışamayacak durumda olduğunuz konusunda hakimi ikna edersiniz ve olur biter.

Not: Emekliliğinizin elinizdeki raporun tarihi itibarı ile, olmazsa malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurduğunuz tarih itibarı ile başlatılması talebinize de dilekçede yer verin (bu dilekçeyi nerede nasıl yazdırabilirsiniz bilemiyorum. Ama bir avukat ya da adliye çevrelerinde olan arzuahalci yazar gibime geliyor)

Dava 2 yıl sürer maalesef.

çok teşekkür ederim iyi günler dilerim

durumunuz ortada 30 tanede rapor alsanız degişen bir durum olmayacak çünkü hastalıgınız iyleşme olmayacagı için ama sgk %90 alana bile senin %60 kaybın yoktur diyor bunu papagan misali herkese diyorlar sen dav açacaksın hakim ya adli tıp yada yeni bir ünüversite hastanesine sev eder oranın verecegi rapor a istinaden hakim karar verir otoran boganınında dedi gibi 2 sene sürer bana 2 yıl oldu son duruma geldim bakalım

inşallah hakkınızı alırsınız pazartesi dava dilekçemi vereceğim,tşk ederim

dava açın kazanırsınız bu konularda tecrubeli avukat tutmalısınız

malulen emeklilik

Merhabalar

Malulen emeklilik için başvurmuş İzmir İl Sağlık Müdürlüğünden red cevabı almış,Ankara Yüksek Sağlık kuruna itiraz etmiş ordan da red edildiğini telefonla öğrenmiştim.
Bu gün ekteki yazı tarafıma ulaştı.Bu yazıya göre bu yıl İzmir Tepecik hastanesinden aldığım rapor ki toplamda bu hastaneden % 160 gibi bir oran aldım, ve hayatını çalışarak kazanamaz şeklinde bir notta vardı. (lenfomadan % 80, çölyaktan % 20, Ms hastalığından % 20, Kolit hastalığından % 20, Barsak yapışıklığından % 20 aldım ve tüm bu hastalıklar birbirini tetikleyen hastalıklardır.)

2274 günüm ve 1998 ilk işe girişim. 2011 yılında tek bir hastalıkla Bozyaka Hastanesine başvurmuş ve ordan bir yazı gelmeden telefonla red edildiğini öğrenmiştim. Ekteki yazıda da göreceğiniz gibi 2014 tepecik hastanesinden aldığım rapor incelenmemiş 2011 yılındaki raporum incelenmiş.
Şimdi benim ne yapmam gerekiyor ?tepecik hastanesinin raporu İzmir il sağlıkta görülüyor ancak Ankara Yüksek sağlık kurulu 2011 yılındaki raporu incelemiş. Nasıl bir yol izlemeliyim. İtiraz hakkım var mı? varsa itiraz etme hakkım kaç gün geçerli.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.İyi günler dilerim..

K4RnDhr.jpg

Bu durumda yüksek sağlık kurulu karanına itiraz hakkı yok. Ya 1 yıl kadar beklemeniz, ya da karara karşı dava açmanız lazım.

Bence vakit kaybetmeden davanızı açın.

İlginize teşekkür ederim.Benim size bir sorum olacak..Ankara neden 2014 raporumu incelememiş te 2011yılındakini incelemiş böyle istedikleri raporu inceleme hakları var mı ayrıca ben 2011 yılındakine değil 2014 yılındakine itiraz etmiştim Bağlı bulunduğum sgk yanlış dosyayı göndermiş olabilir mi?Şimdiden teşekkür ederim.

Bir de şu varmış, bende yeni öğrendim. Malul raporunua lan bir kişi 6 aydan fazla sgklı bir işte çalışırsa maluliyetinin geçerlilii yokmuş , yeniden maluliyet raporu için müracatta bulunuyormuş. Çok saçma hem yıl dolmasını bekle derler hem de önümüze bir engel daha çıkarıyorlar.:mad:

Evet, aslında oradan hareketle maddi hata yapıldığını belirtip yüksek sağlık kurlu'nun yeniden incelemesini isteyebilirsiniz.

Dayanak: Maluliyet tespiti işlemleri Genelgesi (2013/34)

7.6. Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu Kararına İlişkin Maddi Hata
Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu kararlarında maddi hata tespit edildiğinde; dosyanın tamamı, düzeltilmesi istenen husus ve gerekçesini belirten yazı ekinde (maddi hata tıbbi mevzuat ile ilgili ise buna ilişkin Kurum sağlık kurulu kararı ile) anılan Kurula iletilmek üzere Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğüne (Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığına) gönderilir.​

______

Songül, malulen emeklilikte zatgen önceden alınan raporlar bir anlam ifade etmez. Malulen emekli olmak isteyen kişi bu taleple sigorta müdürlüğüne başvurduğunda hastaneye sevk edilir ve oradan yeni rapor alması istenir.

Az önce bağlı bulunduğum sgk müdürlüğünden geldim ve müdüre hanımla görüştüm.Neden 2011 yılındaki raporum gönderilmiş dedim.O da bana biz tüm dosyayı yolluyoruz elbette 2014 yılındaki raporunuzda gitmiştir,arkadaşlar bazen kısa yazmak için en son alınan raporu bu yazıda belirtirler dedi.Bende en son aldığım rapor 2014 yılında tepecik hastanesinden aldığım rapordu,ayrıca ben 2011 yılındaki rapor için değil 2014 yılındaki rapor için itiraz ettim dedim.Bana hepsi bir dosya halinde gider mutlaka tepecikte gitmiştir dedi.Benim sorum böyle bir şey olabilir mi?2011 yılındakine itiraz etmeyip 2014 yılındakine itiraz etmiş olmama rağmen tüm raporlarmı Ankaraya gidiyor ve memur kısa kesmek için resmi belgede 2011 yılındaki raporu itiraz etmediğim raporu kullanabilir mi?Teşekkür ederim

Vallahi bilemiyorum. Ben olsam bunu fırsat bilip yukarıdaki dayanakla maddi hatanın düzeltilmesi için itiraz ederdim.

benimde sorunum aynı eşim yumurtalık kanseri idi iyileştiniz diye emekliliği iptal ettiler bizde yüksek sağlık kuruluna gönderdik cevap bekliyoruz red gelirse mahkemeye baş vuracağız siz baş vurdunuzmu bu konuda yanısıl bir yol izlediniz gerekir se tlf görüşe biliriz fikir danışırız en azından biz de nasıl bir yol izleyecegiz

Bence yalan değil ben 1110 lira aliyorum 2 yıldır

r3535

Son gelismeler nedir arkadaslar konular hep yarim kalıyor sonuc olarak emekli oldunuz mu rica etsem gelismeleri paylasirsaniz ...

Üst Alt