Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 raporumla emekli olabilir miyim?

Ahmet T

Aktif Üye
Konular
63
Reaksiyonlar
189
yüzde 80 oranında özürlü raporum var hem hacettepe hem numune emekli olabilir miyim

Ahmet T
Sgk başlangıcınız,prim gün sayınız,yaşınız,bunları yazmadan kimse birşey söyleyemez.

Ahmet T

doğum tarihi?
İlk kez tam primle sigortalı olunan tarih?
Bugüne dek hangi statüde kaç gün prim yattı?

ben 24 yaşındayım hiç çalışmadım 2007 de bıraktım okulu
10 yıldır ilaç kullanıyorum çok ilaç denediler ama bir bırakıp bir başladım düzenli kullanmadım

SGK kurumuna bağlı olup prim yatmadıysa emeklilik hak ediş olmaz. Önce çalışacan ya da bağkur primleri ödeyeceksin emekli olacaksın. Almadan vermek olmaz.

Ahmet T

İlk kez sigortalı olacağın tarih üzerinden şu tabloya tabi olacaksın kardeşim:

bagkur.PNG

hayal kurmadan çalışmaya vakit bulamıyorum ki lanet olsun bu yaşamı ben istemedim ki okulda okuyamadım

Her sıkıntının çözümü var ekpss de kura çekimi oluyor devlette işçi olmak için . Lise altı öğrenim gören engelli arkadaşlarımız kura çekimine başvurup devlette iş buluyor ve çalışıyor. Bazı kamu kurumları fabrikaları yada özel sektörde engelli işçi alım çalıştırma şartı var . İşkura başvurup kayıt yaptırarak iş bulma ihtimalin var. 2022 maaşının yetmeyeceği bariz durumda.

Üst Alt