Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 raporumla memur oldum. Malulen emekli olabilir miyim?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
244
Reaksiyonlar
194
arkadaşlar sorum

Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün % 60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya özrü sebebiyle malûllük aylığından yararlanamaz.

BENİM DURUMUM 2015 TEMMUZ AYINDA MEB TE MEMUR OLDUM DAHA ÖNCE SİGORTA GİRİŞİM YOKTU DAHA ÖNCE 2022 MAAŞI ALIYORDUM %80 RAPORUM MEVCUT 2022 MAAŞI İÇİN ALMIŞTIM
ŞİMDİ MEMURUM MALULEN EMEKLİ OLABİLİRMİYİM

YUKARIDA YAZDIGINIZ YER KAFAMI KARIŞTIRDI SONRADAN TESBİT EDİLİRSE DİYOR SONRADAN NASIL TESBİT EDİLİYOR SGK BENİ MALULEN EMEKLİ EDİP SONRADAN AYLIGIMI KESEBİLİRMİ BEN MALULEN EMEKLİ OLABİLİRMİYİM önceden veya sonradan dan kasıt nedie okudum anlamadım anlam karmaşası var yzıda aydınlatırsanız sevinirim

Eğer rahatsızlığınız sigorta giriş tarihinden önce mevcut ise malulen emekli olamazsınız.

earibagi arkadaşımız cevabı net olarak vermiş.
Malulen emeklilik için sigorta başlangıcından önce malul derecede engelli olmamak şart.
İşe girişten önce 2022 maaşı için %80 oranında rapor almışsınız sgk sizi zaten malulen emekli etmez.
Diyelim ki bir hata ile etti, sonradan bu raporunuzu farkettiğinde emekliliğinizi iptal de eder, o zamana kadar aldığınız emekli aylıklarını yersiz ödeme gerekçesiyle geri de ister kalpsesi

Üst Alt