Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 raporumu vergi dairesi kabul etmedi. Yeniledim, oran %50 oldu!?

2f1b

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Selamlar,
bir kaç sene önce iş yerim vergi indirimden yararlanmam için başvurmamı istedi. yanlız verdi dairesi %80 olan raporumda sürekli yazdığı halde kabul etmedi bende yenisini aldım rapor %50 düştü.

%80 lik raporumdan eski çalıştığım yerde vergi indirim alıyorudum. eski raporumdan tekrar baş vurarak vergi indirimi düzetme şamsım varmıdır acaba.
bu konu düzeltile bilirmi acaba. emeklilik içinde %80 raporum işe yararmı sizde prim günlerim dolduğunda. Ne yapmalıyım bu iki konu için. Yardım rica edeceğim sizlerden.
Çok teşekkürler şimdi den değerli yorumlarınız için. :)

vergi indiriminden yine işyerinden yararlanırsınız. ayrıca emekliliğinizdede olursunuz. ancak 1.dereceden degil 3. dereceden faydalanırsınırsınızyani 3-5 tl az alırsınız işyerinizden.

Rapor oranınızda değişiklik olmuş.1.derece engellilik durumundan 3.derece engellilik durumuna düşmüşsünüz.1.derece engellilikte maaştan maaşın miktarına göre ya vergi kesilmez ya da çok az bir miktar kesilir.1 derece engellilik 3.derece engellilikten daha erken emekli olmanızı sağlar.

Öncelikle bilgiler için çok teşekkürler.
Peki emeklilik için primi doldurduğum %80 rapor ile başvursam %50 rapor bir sorun arz edermi acaba. yoksa %50 raporumu isterler hangisi ile başvurmalıyım arkadaşlar. %80 raporum sürekli yazıyorda hükmünü kaybetmişmdir bu rapor acaba.
Teşekkürler.

ben hiç bir şey anlamadım %80 rapor ile vergi dairesi neden vergi muafiyetini kabul etmedi kabul etmedi diye yeniden kurula girip bu sefer %50 mi aldınız bunumu kabul etti vergi dairesi vergi dairesi hangi oran üzerinden yani hangi rapor üzerinden vergi muafiyetini kabul etti ise vergi indirimi ondan olur emeklilik için müracaktta ondan olur benim mantığıma göre bir saçmalık var ortada %80 kabul etmeyip %50 neden kabul etti biraz daha ayrıntılı yazabilirmisinz benim jetonum takılı kaldı

Yeni Sağlık Kurulu Raporuna itiraz etmeyi düşünüyorsanız;
1)Raporunuz yeni ise Hakem Hastanaye başvurup itirazda bulunabilirsiniz.
2)Yeniden rapor çıkarabilirsiniz.
3)Son aldığınız rapor geçerli olduğundan raporunuz %50 onaylı olup vergi indiriminden faydalandığınız için 3.derece engelli emeklilik şartlarından faydalanırsınız.

selam Hilal,
vergi dairesi raporunuzun tarihi geçmiş dedi oysaki raporda sürekli yazıyordu bizde cahillik ettik ve yeni rapor aldım :((

Ramazan bey bilgiler için teşekkürler.
3 derece raporla emekli olsam aylık maaş biligilerinden bilgiin varmıdır acaba ne kadar veriliyor.

@2f1b Arkadaşım vergi indirim belgeniz sürelimi yada süreklimiydi yani burada süre belirtilmişmiydi tarihi geçmişse eğer vergi indirim belgeniz kontrol süreli büyük ihtimalle.

SAYIN: @Ufukalp ve @OturanBoğa BU KONUYA AÇIKLIK GETİRMENİZİ RİCA EDİYORUM BİZDE MERAK ETTİK.

[FONT=sans-serif]Daha önceki işyerimde %80 raporumla indirimden faydalanıyordum sözünüzden, aslında maliyeye başvurarak vergi indirimi almadığınızı, işyerinin size keyfi olarak vergi indirimi uyguladığını anlıyorum. Aksi olsaydı vergi dairesi sizden rapor istemez, mevcut vergi indiriminizi yeni işvereninize tebliğ ederdi.
Vergi daireleri genel olarak özür oran cetvelinin değiştiği 2010 yılından önceki raporları kabul etmiyorlar, hatta son yönetmelik tarihi olan 30 mart 2013 sonrası olma şartı koşanlar da var. Örneğin İstanbul vergi dairesinin web sitesinde konuyla ilgili istenen belgeler bölümünde bu şartı görebilirsiniz.[/FONT]

Ufuk hocam arkadaş daha önce zaten %80 vergi indirim raporu almış olmuyormu yada raporu sürekli olarak çıkartıp vergi indirimine baş vurmamışmı oluyor? Normalde vergi indirim için müracaatlarda hepsi birlikte çıkıyor biliyorum raporu daha önceden alıp vergi indirimine daha sonra başvuruluyormu?

Dost_26
Evet bireysel başvuruyla alınmış eldeki mevcut raporla da başvurulabiliyor.
O yüzden diyoruz ya eldeki çok eski raporlar kabul edilmez diye.

2f1b

emeklilik dilekçesi verirken eğer şuan ki mevcut raporun veya raporlarının tarihinden eğer 6 ay'dan fazla süre geçmiş ise raporunda her ne kadar sürekli yazsada seni sgk kurula gönderiyor.ben yaşadım bunları.bilgin olsun..birde şu bilgiyi vereyim işine yarayacaktır..emeklilik durumu için, raporun %40-59 arası,3600 gün prim 19 yıl..%60-79 arası,3600 gün prim 18 yıl..%80 ve üzeri,3600 gün 15 yıl..

Birde iş yerinde çalışarak alınan vergi indirimi ve raporu sürekli olmasına rağmen raporda kişisel müracaat ve çalışabilir işaretli olursa emeklilikte bir sorun teşkil edermi?

1800 gun yeterli değilmi emeklilik için merak ettim burda bı tanıdıgım oyle demişti onunla ilgili olarakda bi aydınlatın bizi

pasa_43
SGK emeklilik dilekçesi veren 2008 öncesi giri,şli birinin raporuna bakmaz, rapor onları ilgilendirmez, sgk o raporla alınmış vergi indirimi hakkına bakar. Sürekli vergi indirimi varsa raporu 20 senelik de olsa sorun olmaz, ama vergi indirimi yoksa raporu %100 de olsa daha o gün almış olsa da bir işe yaramaz.
Ayrıca emeklilik için kaç yıl gerekirse gereksin hepsine 3600 gün prim yazmışsınız ki o da yanlış.
Dost_26
Bir raporla sürekli vergi indirimi alınmışsa olay bitmiştir, yok rapor bireysel alınmış, yok raporda şu yazıyormuş onşların bir önemi yok.
karaahmet
1800 gün, malulen emeklilik için geçerli olan prim gün sayısı şartıdır, burada söz konusu olan ise erken emekliliktir ki ikisi farklı uygulamalardır.

Ufukalp

ben bire bir kendimde yaşadım bunu ve vergi indirim raporum olmasına rağmen 1 yıl öncesi aldığım raporun üzreinden 6 ay süre geçtiği için tekrar kurula gönderdiler.tekrar rapor yenilendi.bende senin söylediğin gibi biliyordum ama değil kendim yaşadığım için anladık,öğrendik.

Arkadaşlar durum şöyle anlaşılıyorki siz raporu almışsınız tamam 2008 yılından önce sigorta girişi olanlardan ankara maliye bakanlığı vergi indirim belgesi şartı koyuyor eğer ki rapor olupta vergi indirim belgeniz yoksa yeniden müracaat etmenizi talep ediyor zira vergi indirim belgeniz olupta ve süre kısıtlası yoksa ufuk beyinde dediği gibi ömür boyu geçerlidir... Tabi psikiyatri obezite tansiyon gibi rahatsızlıklar varsa işin şekli değişir uzman arkadaşların bilgisi doğrultusunda söylüyorum.
@pasa_43 senin rahatsızlık nedir kardeş birde vergi indirim belgenin üzerinde süre belirtilmişmi?

Daha doğrusu sen sadece rapormu çıkarttın?

@Ufukalp beye sonuna kadar katılıyorum elinizde süre kısıtlaması olmayan bir vergi indirim belgeniz yoksa sürekli olan raporlarınızın tek başına bir hükmü olmaz tarihide zaman aşımına uğradığı için yeniden rapor çıkartmanızda olası.
hocam peki rapor çıkartıpta neden vergi indirim için müracaat edilmiyor peki normalde vergi indirimi için başvurulan raporlar direk ankaraya gönderilmiyormu sonuçta ben hepsini aynı anda çıkarttım burada raporu önceden çıkartıp vergi indirimine neden müracaat etmiyorlar?

Ufukalp hocam mantıklı konuşuyor bravo :)

pasa_43
Ya vergi indiriminiz süreliydi yenilemeniz istendi ya da yanlış anladığınız başka bir işlem vardır. Çünkü raporun üzerinden 6 ay geçmiş diye vergi indirimi geçerliliğini yitirmez bu kesin bilgidir.

Ufukalp bey arkadaşın anlatmak istediği 2014 yılında sağlık kurulundan rapor çıkartmış ve üzerinden 1 yıl geçip rapor zaman aşımına uğramış ve tekrar kurula sevk etmişler.

Benim bir sorum olacak nereye yazacağımı bilmiyorum.

Ben akut lenfoblastik lösemi + polinöropati hastasıyım.ilik nakli oldum.Vergi indiriminden yararlanmak için heyete girdim.hemotoloji %30 %30 verdi noroloji %10 piskiyatri %10 verdi. Acaba hesaplamasını yaparmısın admin.Teşekkür ederim.

turanbayburt34 Öncelikle geçmiş olsun toplamda %50 yapar bu oranların ankara merkez sağlık kurulunda hesaplanmasını var sayarsak muhtemelen 10 puan düşerek %40 olarak sana geri döner arada pisikiyatri olduğu için kontrol süreli olarak onaylanır galiba umarız sürekli olarak geri döner.

Keşke pisikiyatriye girmeseydin o durumda raporlarda duyduğum kadarıyla kontrol şerhi olabiliyor. Birde Ufukalp ve OturanBoğa bülent beyin fikirlerine müracaat edelim.

Üst Alt