Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 şizofren biri 2022, evde bakım vb. aylık alabilir mi?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
3
merhaba arkadaşlar
-% 80 raporu olan şizofreni hastası 40yaşında 15 yıldır tedavi altında ve bu süre içinde herhangi bir işde çalışmışlığı yok, aile bakanlığı engelli kimlik kartı var

-babası memur emeklisi , hastane kontrollerini ve ilaçlarını babasının sosyal haklarından yararlanarak alıyor ilaçlarını, şuanda türkiye gov tr provizyon sorgulamasında tescil kapsamı :4/c emekliler , gss kapsamı 60/f kapsamında sigortalı olanlar kapsamında görunuyor

-2005 yılında 2022 aylığı bağlatıldı ancak o dönemde bu aylığı alanlar yeşil kart ile hastane ve ilaç yardımından yararlanmak mecburi olduğu için ilaçlarınıda yeşil kart ile alamadığımızdan dolayı 2022 maaşını iptal ettirip babasının sosyal haklarına geçmiştik ama şuan da yeşil kart filan kalktı sgk birleşti

-bugun itibari ile bu hastaya hangi maaş bağlatılabilir 2022 engelli maaşımı yoksa evde bakım maaşımı raporlarının hepsi %80 şizofren ama raporda ağır engelli ibaresi yok ,ağır engelli ibaresi alınabilirmi bilemiyorum bir sefer evde bakım aylığı için hastaneye gittiğinde hastane görevlisi o maaşı eli ayağı tutmayan felçli hastalar alabiliyor sen alamassın denilmiş daha sonra uğraşılmadı

-2022 veya evde bakım aylığı bağlatılırsa babasının sağlık haklarından yararlanmaya devam edermi yoksa statüsü değişir 2022 sağlık kapsamınamı geçer ,geçerse avantajıve dezavantajı olurmu

-2022 aylığıe ve evde bakım aylığı miktarları ne kadardır bu aylıklardan birisi bağlatılırsa hasta maaşını kendisi çekermi vasisimi çekebilir

-bu maaşları bağlatailmek için nasıl bir yol izlemeliyiz yeni rapor yeni engelli kimlik kartımı gerekli hangi tarihli raporlar olursa bu işi yapabilirim yeni rapor almak ücretlimidir

bilgisi olan arkadaşlar fikir öneri bekliyorum özellikle oturanboğa dan

2022 ve evde bakım alabilir bir çok şizofreni alıyor

Haneye giren tüm gelirlerin toplamı, hanede yaşayan kişi sayısına bölündüğünde kişi başına düşen miktarın 392.50 TL’yi geçmemesi

böyle bir durum var, eve giren gelir ne kadar? ve evde yaşayan kişi sayısı? bu miktarı geçiyorsa vermezler.

birde şunu belirteyim, benim başıma geldiği için. babasının sigortasından yararlanıyormuş, bir zamanlar bende babamın sigortasından yararlanıyordum, babam vefat edince sigortasından düştüm ve sgk beni tekrar hastaneye gönderdi tekrar rapor istemişlerdi, malul raporu, babamın maaşını bağlamak için, (istememeleri gerekiyordu sigortasına bağlanırken demişlerdi) maaşın yüzde 25ini veriyorlarmış.

atkadaşlar aile geliri 1842 TL hanede 4 kişiyor bu durumda 2022 engelli aylığı baglanabilirmi sanırım olmuyor..benim sormak istedigim konu şizofren hastası olupta evde bakım aylığı alabilen varmı yani şizofreni alupta ağır engelli raporu alan varmı yokmu

evet şartlar uygunsa -ağır engelli- şizofren hastasının bakıcısı evde bakım parası alır,
benim yüzde 80 ağır özürlü raporum var;
bakıcım alıyor evde bakım maasşını.

zamanında bu maaşa ve rapora müracaat etmiş biri olarak tecrübelerimi yazayım, 2022 maaşı bağlanırsa yeşil reçeteye düşüyormuşsunuz, çünkü 2022 için sigortasız olmak lazımmış. kardeşim babamın üzerinden emekli sandığından sağlık hizmeti aldığı için bu maaşı alamadık. dezavantaj olacağı için almadık daha doğrusu.
2022 alırsa, vasisi alır hasta alamaz.

ağır engelli raporu içinde kendi ihtiyaçlarını kendi karşılayamaması lazım. yatağa bağımlı hasta olması lazım. o yüzden bu raporuda alamadık.

aynı durumdayız nil peki bu şizofreni olupta ağır engelli raporu alanlar nasıl alıyorlar acaba bu konuda bir ikilem var ..2022 baglatamıyorum babamın sağlık haklarından yararlanmaya devam etsin diye evde bakım bari baglatılsın diyorum zaten bu hastaların raporunda çalışamaz ibaresi var dolayısıyla çalışamaz olan insan başkalarının yardımı olmadan hayatlarını devam ettiremez anlamına gelmiyormu

şizofren olupta ağır engelli raporu olan birileri varsa raporu koyabilirlermi arkadaşlar buraya

kunta özel mesaj kutunuz dolu. sorunuza yanıt veremiyorum

kunta

raporun fotokopisini boşver bildigin rapor sadece agır engelli kısmında evet yazıyor bende alıyorum senin gittigin hastanedeki doktor şerefsizlik yapmış raporu vermemiş hastaneyi degiştir başka hastaneleri dene
top gibi şizofreni hastaları sadece şizofreni hastası adamları bakım evine koymuşlar bakım evi sahipleri devletten 2000 bin tl alıyor hasta başı ne yazıkki doktorların şerefsizligi şizofreni hastalarına ailesi evde bakısn rahat etsin demiyor bakım evi oldugunda raporu veriyorlar ranttan başka bişey degil

ozel mesajı boşalttım yanıt atabilirsiniz
ya ben anlamıyorum şizofrenide bu foruma herkez yazıyor rapor alabilirsiniz alanlar var diyorlar ama bi tanesi ağır engelli kısmında evet olan şizofren şuraya rapor koymuyor,
benim kardeşimin 18-20 senedir 5-6 tane raporu var hepsinde kronikleşmiş şizofren yazıyor
raporun birinde kronikleşmiş şizofren %80
diğer raporda kronikleşmiş şizofren %80 (tedavi ile çalışma olanağı vermeyen )
diğer raporda kronik şizofren %80 babasının sağlık haklarından yararlanabilir yazıyor
yukarıdakiler ankara numune hastanesi raporları
ayrıca birde istanbul bakırköy de kronik şizofren raporu var oda %80

bu kadar rapor var ama hiçbirinde ağır engelli ibaresinde evet yazmıyor çunku o zaman evde bakım aylıgı yoktu ağır engelli raporu için değerlendirilmemişti hasta

bygP6n.jpg

Herkesin emekliligi nden sanene sen bakım ücretine baglanırsın

GİT SSK DAN BABANIN ÜZERİNDEN SSKANI DÜŞÜR ZATEN SEN ENGELLİSİN HER TÜRLÜ İLACLARINI DEVLET ÖDÜYOR SEN KENDİ HALİNDE MAUFSUN SEN DEVLET TARAFINDAN SSKLISIN RAHAT OL

kunta hanenin aylık gelir toplamı dediğine göre 1842 TL imiş. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL üstünde oldugundan kardeşine 2022 aylıgı baglanmaz.
eger hane geliri uygun olsaydı ve 2022 aylıgı baglanmış olsaydı, 2022 aylıgı baglandıgında kardeşin otomatik olarak 60/c 3 GSS kapsamında saglık guvencesinden yararlandırılacaktı. bu sağlık güvencesi de eski yeşil kart gibidir aynen. yeşil kartın sağlık hizmetlerinden zaten memnun olmadıgınız için 2022 aylıgını 2005'te iptal ettirmişsiniz. 2022 aylıgı sayesinde baglanacagınız 60/c 3 GSS sağlık güvencesine göre babasının sağlık güvencesinden yararlanması sizler açısından daha avantajlı. bu açıdan için rahat olsun bari.

kardeşinin raporunda agır özürlü ibaresi "hayır" olarak yazıyormuş. kardeşin için ağır özürlü rapor almadan evde bakım aylıgına başvuramazsınız. o açıdan evde bakım aylıgı almak istiyorsanız kardeşin için % 50 ve üstü , "ağır özürlü" kısmı "evet" olarak işaretli engelli sağlık raporu almak zorundasınız öncelikle. hane geliriniz uygunmuş zaten. gelirinizde sorun yok evde bakım aylıgı için.
lakin evde bakım aylıgında agır özürlü raporu olması da yetmez. aynı zamanda bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin kardeşini bakıma muhtaç olarak olumlu kanaat bildirmesi lazım. bakım hizmetleri değerlendirme heyeti bakıma muhtaç olup olmadıgının degerlendirmesini şu linkteki genelge hükümlerine göre yapar:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
o yüzden verdiğim bu linkteki kriterleri dikkatle incele.
eger kardeşin, linkte sayılan A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam olarak veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına sürekli olarak ihtiyaç duyuyorsa heyet kardeşini bakıma muhtaç olarak degerlendirecektir. aksi takdirde olumsuz kanaat bildirir. ama siz bakıma muhtaç oldugunu düşünüyorsanız itiraz edersiniz zaten karara. önemli olan kardeşinin bahsettiğim gibi en az bir bentte tam ya da en az iki bentte kısmen bagımlı olması.
yalnız bu değerlendirmeyi yaparken kardeşinizin hastalıgını düşünerek degerlendirme yapın. yani hastalıgından dolayı yapamadıklarını. yoksa erkeklerin çoğunun bazı ev işlerininde beceriksiz oldugunu hepimiz biliyoruz:)

bentleri dikkatle incele. kardeşin o bentlerdeki sayılan gündelik işlerin vs hangilerini hastalıgından dolayı yapamıyorsa degerlendir. alttaki notta da degerlendirmenin nasıl yapılacagı anlatılıyor zaten.
kardeşinin bakıma muhtaç oldugu knaatine de varırsan git rapor için koştur.
kardeşinin bakıma muhtaç oldugunu düşünüyorum şahsen.

kalem çok teşekurederim verdigin bilgiler açıklayıcı net ve doyurucu bilgiler agır engelli raporu için başvurdum lakin %80 kronik şişzofren tedavi ile çalışma olanagı vermeyen f20 raporu çıktı ağır engelli kısmında hayır yazıyor ankara il sağlıga itiraz ettik başka hastaneye yonlendirdiler ve ikinci hastaneden sonuç ekimin 20 si gibi çıkacak şuan durum bu
benim sana sormak istedigim konu bir vatandaşın aynı hastalık aynı teşhis aynı tanı yani örneğin hasta değişik tanı aynı ise rapor farklı olabilirmi yani iki hasta ikisinin tanısıda kronik şizofren %80 tedavi ile çalışma olanağı vermeuen f20 olupta birisinin agır engelli kısmı evet digeri hayır olursa bu durumda kabullenmekmi gerekir mahkemeye gidebilrimiyim
şu açidan kafam karıştı rapor için doktorun yanına kardeşimle birlikte girdi doktorlar kardeşime bikaç soru sordu sonra kendi aralarında bizim yanımızda tartıştılar konustular bu hastalara agır engelli verdik bunada verelim diye birisi istedi öteki itiraz etti hayır olmaz gibi tavır sergiledi son ra bize çikabilirsiniz dedler yani kafama takılan aynı hastalık aynı tanı ama biri egır engelli öteki değil il sağlıga itirazdan sonuç alamazsam ne yapmam lazım
malesef doktorlarda biraz da şu var bu raporu ne için alıyosunuz diye soruyprlar evde bakım aylıgı için dediginiizde maaş alicakmış bunlar diye haayır veriyorlar ama normal rapor çıkartmak isteyene ağır engeli evet çıkabiliyor tamamen saçmalık iki soktor birisi verelim öburu vermeyelim diye kararsızlık yaşamaları bana bunları düşümdürttü Kalem

en kısa zamanda heyet raporu ağır engelli olarak çıkartın ve evde bakım yapacak biri varsa onun üzerine bakım maaşı bağlanması için müracat edin.ağır engelli olmadığı zaman işi zora sokuyorlar.bu ülkede engellilerin hakkı ne yazık ki çok fazla ihmal ediliyor.

Şizofreni hastası(%80) içinde "muhtaçlık gelir testi" istenmektemidir???

evet isteniyor 2022 bölümünde yazıyor orayı incele

evde bakımmaaşı bağlanması için müracat eden herkesten isterler.size verilecek olan evraklarda zaten belirtilmekte.onun için evde oturan kişi sayısına göre gelir bölünüyor.zor birşey değil.tapu ya,vergi dairesi.emniyet vb.yerlere gidiyorsunuz.kolay gelsin

Üst Alt