Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 80 şizofreni hastasıyım. Ödenen aylık türü ne olabilir?

frekans027

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Gaziantep universitesi yuzde 80 sizofreni raporu verdi evde bakim ayligi aliyorum 3 ayda bir maas aliyorum

Dün bir de böyle konu acmıştın böyle yazdın.
Dün 16:05
(2006 sigorta girişim var. Şizofreniden %80 raporla malulen emekli olabilir miyim?
Gaziantep universitesi yuzde seksen sizofren raporu verdi sigorta girisim 2006 782 gunluk sigortam var sigorta girisim askerlikten oncedir on bes ay askerlik yaptim yanilmiyorsam yil doldu askerligi borclandigimda malulen emekli olmak icin daha kac gun sigorta primine ihtiyacim vardir acaba fakulte tekrar yuzde seksen rapor verirmi simdiden tesekkurler.)

Öyle halde 2022 maaşı nasıl alıyorsun şaşırıyorum😐
frekans027
Doğru karar mı sizce? hilal72

frekans027

sen hem evde bakım maaşı alıyon (aylık ödeniyorbu maaş)hemde 3 ayda bir maaş alıyon bu maaşda 2022 maaşı. kısaca 2 farklı maaş alıyo görükyon bu mesajdan o anlam çıkıyo.

Gaziantep universitesi bana yuzde 80 sizofreni raporu verdi ve beni evde bakim ayligina bagladi uc ayda bir maas alicam ne kadar oldugunu bilmiyorum ilk defa alicam

@frekans027

Evde bakım maaşı aylık alınıyor senin alacağın maaş evde bakım maaşı değil.Senin 3 ayda 1 alacak olduğun maaş 2022 maaşı.rapor un % 80 imiş alacağın maaş miktarı 3 aydan 3 aya 1699,47

%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 1699,47 TL (1 aylık miktar 566, 49 TL)

Gaziantep universitesi bana sizofren deyip yuzde 80 engelli raporu verdi

%80 raporu nasıl aldınız açıklar mısıniz?nelerden geçtin, Test kontrolü yapıldı mı? kusura bakma sordum🙂

Binbir turlu.branstan muayne ediyorlar ben psikiyatriden yuzde 80 aldim adanada ekrem toktada yatmistim onuda goz onune aldilar ilaclarimida sordular..

Aranizda yuzde 80 engelli olup uc ayda bir 2022 ayligi alan var mi??

frekans027
bırak %80 i,bu maaş için raporun %40 olsa bile alırsın .%40 dan az olursa alamazsın.

Kalem hanim gaziantep universitesi yuzde 80 engelli raporu verdi hastalik sizofren bundan oturu annem uc ayda bir bakim parasi alacakmis sizce bu para ne kadar..

frekans027
aynı soruyu başka yerdede sormuştun ve cevaplamıştım gene cevap veriyim.3 ayda bir alınan maaş bakım maaşı deil 2022 maaşı ve % 70 ve üzeri raporu olanlar üç ayda bir [FONT=&quot]1699,47 TL alıyor senin alacağın miktarda [/FONT]üç ayda bir [FONT=&quot]1699,47 liradır.[/FONT]

@-mka veya @Kalem bir sorum olacakti ben 2022 ayligina baglandim yakinda araba alicaz parasi ise eski arabayi sattik ustune biraz para koyup tekrar araba alicaz arac ticari degil hususi bundan oturu benim 2022 maasim kesilirmi ayrica ben 2022 aliyosam annemde bana baktigi icin evde bakim maasimi alacak acaba??..

@Kalem hanim 2022 ayligi aliyorum.araba alicaz arac ticari degil hususi parayida eski arabayi sattik uzerine para koyup 20 25 milyarlik bir arac alicaz benim 2022 ayligi kesilir mi??..

frekans027 % 80 oranlı engelli sağlık kurulu raporu almışsın. bu raporu alman 2022 engelli aylığı (3 ayda bir ödenir) ve evde bakım aylığı alacağın anlamına gelmez.

2022 engelli aylığı için kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) başvurman gerekir. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa 2022 aylığı baglanır.

evde bakım aylığının baglanması için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvurman gerekir.
1) raporunda agır özürlü kısım "evet" olark işaretli ise,
2) hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL altında ise
3) bakıma muhtaç kriterlerine uyuyorsan: https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
evde bakım aylığı baglanır. ama yukarıda saydığım 3 şarttın birinde bile uygun bulunmadığın takdirde evde bakım aylığı baglanmaz.

frekans027

malesef ağır engelli evet onayı olmadığı için evde bakım maaşı alamazsınız.

@frekans027 çok karışık anlatmışsın ablası. hastaneden % 80 oranlı rapor almışsın. bu raporda agır engelli kısmı hayır olarak işaretliymiş. bundan dolayı arkadaşlar sana evde bakım aylığı alamayacağını söylemişler zaten. evet agır özürlü rapor olmadan evde bakım aylığı alman imkansız.

2022 aylığı aldığını yeni baglandığını söylemişsin. 2022 aylığına bu yeni aldığın % 80 oranlı raporla mı başvurdun? ilk başvurun mu bu?

yoksa başka bir raporla daha önceden mi 2022 aylığına başvurmuştun? şöyle de sorayım: eylül dönem aylığını aldın mı? ne kadar aldın?

frekans027 % 40 ve üstü engelli raporu olup 2022 engelli aylığı alan binlerce kişi var:) ama bunlar sadece raporu uygun diye almıyor tabi. hem sigortalı olmamak zorunda hem de hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altında olmak zorunda.

fakulte bana yuzde 80 engelli sizofreni hastasi demisti simdi annem aylik bin tl ucret aliyor bu ne parasi acaba

evde bakim maasini bildigim kadariyla agir engelliler aliyor acaba bu engelli ayligimi

2022 sayılı kanuna engelli aylığı sosyal dayanışma vakfınca bağlanilıyor.
Evine memurlar geldi mi?seni kontrol etmek için frekans027

@frekans027

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ödenen bakım aylığı için "ağır engelli" ibaresinin olması gerekir. Sizde bu ibare olmadığı için alamazsınız.

2022 aylığı da aylık olarak ödenmez, 3 ayda bir ödenir. Bu nedenle annenizin aldığı ödeme 2022'de olamaz. E-devlet şifresi alırsan 2022 takibini buradan yapabilirsin, kimlik bilgilerini gizleyerek bilgileri bizimle de paylaşırsan, böyle bir başvurun varsa ne durumda olduğunu daha iyi yorumlayabiliriz.

Hangi kurumdan alıyor ödemeyi tam olarak?

Üst Alt