Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 vergi indirim var. Engelli statüsünde emeklilik mi sıradan emeklilik mi..?

slan

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
1
%80 raporum var ,emekliliğim geçeli 3 yıl oldu.

Normal emekliler gibi emekli olursam emekli maaşım yüksek bağlanır mı

Şuan emekli olsam 890tl bağlanıyor

Eğer en az 3-5 sene varsa, ve primlerinizi 3000 - 4000 tl gibi yüksek tutarlardan öderseniz yükselir,aksi takdirde asgari ya da yakın ücretlerden ödenecekse bir fark oluşmaz,hatta düşmesi bile olasıdır.
Ekim 2008 den sonraki prim gün sayısı ne kadar fazla ise emekli aylığı o kadar olumsuz etkilenir.
Ekim 2008 de yüyrürlüğe giren yeni sosyal güvenlik yasası ile bu tarihten itibaren ödenen primlerin aylık bağlanma oranı düşürülmüştür.

2700 tl den yatıyor
yaş 37
1996 ssk girişliyim

malulen olamıyon mu %80 demişin malulen ozurluden yuksek alır pirım gunun dolduysa emeklı olursun benım gırışte 1995 emeklı oldum yeni gun 6000 maaş 944 tl yaşın ufakmış benım 43 40 ı geç ıstersen sana kalmış

Bence Emekli olmamakla hata yapmışsın egerki 3yil önce emekli olsaydın 3 yılda emekli maasina zam gelecekti ve 3 yil boyunca aldığın aylik yanina kar kalicakti ve vergi indirimi ile emekli olduğunda calismana mani bir durumda yoktu bu sartlar altında calismaya devam ettiğin her süre senin için bir kayiptir maasin tavandan bile (7800 tl) yatsa emekli maasin yılda 60-70 lira yukselir ki emekli olsa idin zaten alacağın zamlarla bu tutarı yine almış olacaktin hem maasin 1100 tl nin altinda kalmos olsaydi bile seyyanen alacağın zamla yine zarardan kurtulacaktin

Tabi karar senin ben sadece fikirlerimi söylüyorum egerki sartlarin tamamsa bence bir an önce emeklilik dilekceni ver derim

kıme dıyon banamı evet dogruda sgk de gorunmeyen gunler vardı onlarla ugraştım 3 ildede sgk vardı onun için gecıktı onları getırmeseydım yıl tutmuyordu bende degıl sgk den kaynaklı nasıl telafı edıcem ki

sana demiyoum promete41 slan'ın sorusuna cevap yazdım ben senin durumun nedir bilmiyorum

haklısın ama işyeri emekliyi çalıştırmıyor

Üst Alt