Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%81 ağır özürlü raporum ve 519 prim günüm var. Nasıl emekli olabilirim?
malülen emekli olabilmek için 1800 gün prim ödenmes gerekiyorrmuş benim yalnız 519 günüm var ama % 81 agır özür raporum var başka nasıl şartlar altında emekli olabilirim
sevgili fulya önemseyip cevap yazdıgın için teşekürler
daha açıklayıcı bilgi vermeye çalışacagım doguştan değil sonradan özür raporu sahibiyim
by pass ameliyatı oldum 3 damar değişti şeker hastasıyım %81 agır özürlü raporum var
ssk bilgilerime gelince 1985 ssk başlangıç tarihim bu durumda 23 yıllık sigortalıyım ne varki bunun yalnızca 519 gün prim ödenmiş)) benim hatam o zamanlar fazla para öneren yerde çalışıyordum ssk yı önemsemiyor bana bişey olmaz diye düşünüyordum.)) eksik prim günüm var malulen emekli olabilmem için 1800 gün gerekiyor imiş benim ögrenmek istediğim bu durum dışında başka nasıl emekli olma şansım var geriye dönelik prim affı varmı geçmişi toptan ödesem olmazmı veya istege baglı sigortalı olsam sonuç ne olur? yada yardıma muhtaç özürlü maaşı alabilmek filan işte anlayın herhangi bir şekilde nasıl emekli olur ve maaşa baglanırım hoşcakalın sevgilerle
soner askerlik yaptı iseniz askerlik priminizi ödüye bilirsiniz sigorta girişiniz emeklilik için tamam fakat prim yok geriye dönük ödeme olmaz istege baglı olursanız bakura gecer biyerde kendinizi sgklı göstermeniz yararınıza böyle bir imkanınızda yoksa agır engellisiniz elinizdeki raporla sosyal hizmetlere başvurup evde bakımparasından yararlana bilirsiniz kriterler size uyarsa http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html elindekiraporla ayrıca kriterler uyuyorsa 2022 engelli maşınada başvurabilirsin ayriyetten oda kaymakamlık kanalı ile başvuru yapa bilirsin bu ikisi emeklilik gibideyil fakat madi yönden emeklilige yakın sizi bir nebze rahatlatır allah yardımcın olsun bunları araştır
bi sorum daha olcak size sosyal hizmetlerden bakım parası dediniz ayrıca 2022 engelli maaşıda dediniz peki bu iki ayrı kurumdan iki ayrı maaş alabilirim anlamınamı geliyor?
ıyı geceler soner kardes ıkı ayrı yerden maas alabılırsın fakat gelır durumunuz cok onemlı evdekı kısı sayısı eve gıren cıkan maas cok onemlı sen ıstege baglı gunune askelık borclanmasıyla odemeye calıs zmanında tembellıgın acısını cekıyorsun sımdı yapıcagın bırseyın yok askerlık borclanması harıc 1300 gune ıhtıyacın var malulen emeklı olmak ıcın
agır ozurlude olsan malulen emeklı olma sartları cok zor umarım ıstedıgın gıbı olur hersey sen herukarda 1800 gun lazım sana prımıne odeyemıyecek durumdaysan bakım aylıgı ve 2022 aylıgı ıle gecınebılırsın suan ssk lı gıbı gorun ve en kotu 1000 gunede cıkartmaya bak ssk nı ılerıde cok aranıcak bu gunler
çok haklısın ssk hakında söylediklerinde çok boş verdim gençliği hızlı yaşadım kalbi çabuk yordum yurt dışında ,hapisaneede flan çok gereksiz zamanlar harcadım şimdi telaşına düştüm)
evde 3 kişiyiz eşim ben ve oglum yalnızca eşim çalışıyor 1500 brütü 1150 net maaşı var oda daha önceki zamanlarda saglıklı günlerimdeki zamanlarda banka kredisi filan kullanmıştık onlara kesinti kira vs giderleri derken sıfıra sıfır elde var sıfır durumları.)) tavsiyelerini dikkate alıp gereken yerlere başvuruları hemen yapacagım 1300 gün içerisine 550 günde askerligi ilave edersek 1850 gün prim ödemem gerekecek .)) ömrüm buna vefa etmez ama sanırım ben sigorta pirimlerini öderken aynı zaman zarfı içerisinde hayatdanda çekip gidersem en azından oglum faydasını görür bu sebepten dolayı ne olursa olsun istege baglı ssk yı ödeyecegim yukarda söylediğim aylık gelir durumları dahilinde yinede bakım ve 2022 aylıgı alabilirmiyim başını çok agrıttım kusra bakma ama seni samimi buldum ve tecrubelerinden faydalanmak istedim yol yordam görmüş bir kardeş arkadaş olarak faydan dokundu çok saol
550 gün askerlik yaptım 519 gün primim var 519 günün üzerine 550 günü de yatırdıkdan sonra 1169 gün ediyor 631 günde istege baglı ödeme yaparsam 1800 günü tamamlamış oluyorum değilmi oturan boga kardeş bu konulara dair hiç bir bilgim olmadıgı için ısrarla soruyorum anlıyorsun değilmi beni sana yazacaktım ömer kardeş yanlış gitmiş oturan boga adlı arkadaşa yazmışım
tamamla maya calış pirim günlerini cabuk dolar sosyal hizmetlerede başvur bakım parası için kısmetse olabilir agır özürlü raporunuz var kriterlerde tutu yorsa baglana bilir oda nereden baksan emekli maaşına yakın allah kolaylık ve şifa versin
kardeş saolasın iyi dileklerin ve tavsiyelerin için
sosyal hizmetlere 2 ay kadar önce başvuru yaptım cevap bekliyoruz iki bucuk ay içerisinde sonuçlanır dediler şimdili 2 ay oldu inşallah olur bu konuda bilgin varsa bana birazdaha açıklayıcı yazarsan sevinirim ugur kardeş nedir nasıl kriterler gerekli maaş nezaman verilir ne durumlarda verilir filan
süreç biraz uzun 4 -5- ayıda bulabilir eve kontrole gelmeleri lazım kontrole geldikleri zaman muhakkak evde bulunmanız lazım aksi taktirde baglamazlar hesap actır de dikleri zaman onaylanmış demektir
evet evede geldiler ellerinde bir forma bazı bilgiler daha ekleyip gittiler daha sonra arayıp hesap açtırın dediler bu onaylanmış anlamına geliyor öylemi
öyle ise çok iyi
peki buna ilave olarak 2022 maaşınada başvurabilirmiyim başvursam alabilirmiyim
2022 zor eşin calışıyor onun üzerinden sağlık yararlanıyorsunuz ve eve giren maaş kriterlere uymaz oyüzden 2022 büyük ihtimal alamazsınız gelen heyet hesap actırın dedi ise hayırlı olsun enkısa sürede bakım maaş bağlanır
sizin durumunuza yakın bir durum babamda var
2010 bypas geçirdi iki damar doktorun biri yüzde 55 veririm demiş bir kaç sorunu daha var ama onlar olmasa bile evde bakım alabilirmiyiz bakıma muhtaç şartları ne derece de devreye giriyor acaba sizde by pas lı oldugunuz için nasıl gelişti durumlar bilgi verebilir misiniz
babam 1985-1987 de 2yıl 3ay 15gün bağkur yatırmış ama sonra kapatmış 1998de özürlü doğan kardeşim için yeşil kart almışlar ve o zaman herhangi bir sigortamız yoktur diye imza almışlar sonrasında ise 2007 den itibaren ziraat üzerinden bağkur stopajı diye sattıkları sütten kesinti olmuş fakat sgk sitesinde bunlar görünmüyor sadece 2yıl3ay15gün aktif değil yazıyor ne yapabiliriz emekli olabilir mi 1956 doğumlu ve artık zorlanıyor çalışmakta erkenden uyuya kalıyor neler yapabilirim ....herkes bildiğini paylaşırsa sevinirim
malülen emeklilik için en az 1800 gün prim ödemesi gerek 2yıl 3ay 15 gün 825 prim eder askerlik borçlanması yapıp kalanı 1800 tamamlar iseniz kurum sevki ile hastaneye baş vurup en az %60 İŞ GÜCÜ VAR DERLERSE MALÜLEN EMEKLİ OLUR BAKIM İÇİN ENAZ % 50 AGIR ENGELİ RAPORU VE BAKIMA MUHTAÇLIK KRİTERLERİ VE GELİR DURUMU GÖZ ÖNÜNE ALINARAK BAGLAN MAKTA http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim o linki okumuştum. Fakat yatırılan bağkur hesabını tamamen kapatmış olduğumuz için onu tekrardan açtırabiliyor muyuz ve 20 ay askerlik yeterli olacak mı 1800 prim için ayrıca 10 yıl çalışmış olmak ta gerekiyor mu
Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmalı + ilk sigortalı olunan tarihten bu yana 10 yıl süre geçmeli + o arada en az da 1800 gün prim yatmış olmalı.
1987 başlangıc zaten 10 sene çok tan dolmuş sadece pirimi tamamlamanız ve malük oranında rapor ala bilir misiniz o var 20 ay askerlik 600 gün eder 825 te önceki priminiz toplam 1425 eder 1800 e yetmiyor istege baglı ödüye bilir siniz fakat kurum kesin emekli eder diyemem çünki en az babanız heyete girdi ğinde 60 iş gücü kaybı vardır diye rapor alırsa emekli olur babanıza daha önce 55 oranında vermişlerdi o oranda alırsa yatırdıgınız parada bir işe yaramaz kurum emekli etmiye bilir son care gözünüz keserse primleri 3600 tamamlarsa vergi indirimi ile erken emekli olur onun için %40 rapor yeterli