Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

81 doğum, 98 sigorta başlangıcı ve %42 raporla ne zaman emekli olabilirim?

mandreyam

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bır sorum olacaktı
01.09.1981 dogum tahrıhı
05 .05.1998 sıgorta gırısım
5200 gun prım.
%42 engellıyım vergı ındırımını alalı 3 gun oldu ...

sımdı ınternetten dan hesaplayınca emeklı olabılırsın dıyor ...dogrumu yoksa 4 ay daha bekleyecek mıyım

sa kardeşim sgk ya vergi indirinle başvurunu yap engelli emeklisi olursun

mandreyam

05 .05.1998 tarihindeki sigortalılık TAM prim yatırılarak gerçekleştirilmişti, değil mi?

Öyle ise, 01.09.1981 + 18 = 01.09.1999 emekliliğe temel olan sigorta başlangıcı

(01.09.1999 +) 18 yıl 4080 primle emekli olacaksınız. Yani 01.09.2017 tarihinde emekliliği hak etmiş olacaksınız

anladım dogum gunum benım emeklı oldugum gun demek ....hepinize teşekkur ederım....safak sayıyoruz deseneze...

umut bu 18 yıl sartı 18 yasından sonramı 18 yıl yoksa sıgorta gırısınden mı 18 yıl.....kendı sartlarını yazarmısın

mandreyam

18 Yıl herkezde 18 değildir. İşe giriş ve sgk ödenmeye başladığı tarih ve rapor oranınızla alakalı bir durum.

yok benım durumum soyle senle aynı 18 yıl...benım dogum tahrıgım 10 10 1981.....sıgorta gırış 1998 5cı ay .....ssk vergi indırım var %42 yanı 3 derece ...emeklı olma surecım nezaman baslar...ssk

mandreyam

18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün pirim ödemiş olmanız şartıyla emekli olabilirsiniz.

vergı ındırımım sureklı... Alalı 2 ay oldu....ama ssk 18 yıl sartnı yasamı uyguluyor bazıları yasa dıyor 18 yasından soonra 18 yılkımelerı ssk baangıcından...18 yıl dıyor...aslında memurlarda bısey bılmıyor sıstem emeklı olur dıyor,,,,memur 2 ay daha var dıyor,,,

umıt ssk nın sana versıgı emeklı olur yasısın bır ornegını buraya yada bana ozel atarmısın...aklımdakı soruların cevabı sanırım o kagıtta

mandreyam

Sorularını sor ben cevaplarım. Kağıtta dediği şey ilk sgklı oluş tarihiniz şu, şu ana kadar bukadar gününüz var. Vergi indirimi oranınız şudur. 18 yıl hizmeti tamamladığınızda emekli ola bilirsiniz diyor.

Üst Alt