Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%81 engelliyim, ssk başlangıcım yok. Emeklilik için en kestirme yol hangisidir?

kubilay269

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 19 yaşındayım %81 engelliyim ssk başlangıcım yok. bir iş yerinde ssk mı yatırıp ssk lı gözüksem kaç yılda emekli olurum. emekli olma süresi bag-kur da da aynımı.

yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler

Sigortalı çalışan olursan, rapor oranına göre:
%80 ve üzeri raporla 1. dereceden vergi indirimi hak edersen: 15 yıl sigortalılık süresi ve en az 3600 gün primle
%60 (dahil) %80 (hariç) arası raporla 2. dereceden vergi indirim hakkı elde edersen: 18 yıl sigortalılık süresi ve en az 4000 gün primle emekli olursun.

Bağkur statüsünde prim yatırırsan, %60 ve üzeri rapor alabileceğini varsayarak söylüyorum, o zaman 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün primle emekli olabilirsin.

slm benim 2003 yılında sskam var ozamanlar engelli degildim yani sskam ilk oldugunda engelli degildim şüanda % 80 raporum var ve toplam
130 gün sskam var giriş tarihi 2003 budurumda nası malulen emekli olurum
askarige elverişli degil raporu da aldım yaniaskere gidemedim askarlik borç lanması yapabilirmiyim bu arada dogum tarihim 1985
şimdiden eşekürler

pirana hastalığın devam ederken eğer sigortalı ise 1800 günden emekli olabilirsin

serkanmalkoc;
evet hasta olmadan önce ssk vardı sonra işe araverdeim ve hastalandım ve şuanda ssk mı ödemek istiyorum geriye dönük ödemem mümkünmü ne yapmalıyım en kısa zamanda malulen emekli olmak için

tarımda fiskobirlik borsa gibi yerlere ürün sattın ve bağkur primi kesildise geriye dönük bağkur yatırabilirsin bunları ıspatlaman lazım

london78;

peki ben bagkurum hiç yok ve ssk mı yatırmaya başlasam 3 ayda bir aldıgım maaşm kesilirmi yani sskam devam ederse 3 ayda bir aldgım maaş kesilirmi saygılar

Sigortalı olduğunda 2022 maaşın kesilir

OturanBoğa;
teşekürler peki askerlik borçlanması yapabilirmiyim askare gitmedim yapamazlık raporm var

Askere gitmediğiniz için bu mümkün değildir.Askerlik borçlanması yapamazsınız.

Üst Alt