Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%81 olan sağlık raporuna itiraz etmeli miyim?

doquss

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamun aleyküm arkadaşlar, annem üzerinden ötv indirimi için 15 gün önce sağlık raporuna başvurmuştuk. Bugün e devlet üzerinden baktığımda %81 oran verdiklerini gördüm. Bu oran ile ötv indirimden yararlanabilirmiyiz ? Ayrıca annem 70 yaşında olduğu için 65 yaş üzerine %10 oran veriyorlar diye bir yerde okumuştum raporun içinde oda var mı bakabilirmisiniz. Belgeleri aşşağıya ekledim.
https://resimlink.com/qNvYhUTLd1
https://resimlink.com/EYW05aU-s

doquss

%81 oran ile ÖTV indiriminden faydalanamazsınız, %90 ve üzeri oran şart.

65 yaş üzerine %10 oran konusunu net olarak bilmiyorum isterseniz hastaneye gidip sağlık kuruluna sorabilirsiniz eklenmiş mi diye.

Merhaba, benim de bildiğim ÖTV indiriminden yararlanabilmek için rapor oranının %90 ve üzeri olması gerektiği yönünde. Paylaştığınız resimde yaşlılık için bir oran verilmemiş gibi gözüküyor ancak %81 oran verilirken hesaba katılmış. Ben de hastalıkları Balthazard Formülü ile hesapladığımda aynı oranı verdi sistem.

Furkan_81

cevabın için teşekkürler hocam. Annem kendi ihtiyaçlarını bile zor karşılayabiliyorken bu oranı alması biraz garip geldi. Babamda felç geçirmişti 4 sene(beynine pıhtı attı ve stent taktılar) önce şükür toparladı ama sol elinde felç kaldı onun üzerinden alma şansımız olur mu ?

Merhaba, benim de bildiğim ÖTV indiriminden yararlanabilmek için rapor oranının %90 ve üzeri olması gerektiği yönünde. Paylaştığınız resimde yaşlılık için bir oran verilmemiş gibi gözüküyor ancak %81 oran verilirken hesaba katılmış. Ben de hastalıkları Balthazard Formülü ile hesapladığımda aynı oranı verdi sistem.

Hocam söylediğiniz site üzerinden değerleri yazdığımda %79 çıkıyor. +65 yaş üzeri sadece %2 vermiş gibi gözüküyor :/

genie

evet hocam denedim +65 tikini aktif edince rapordaki gibi %81 oluyor galiba kısmetimizde yokmuş. Yardımlarınız için teşekkürler.

Rica ederim, anne ve babanız için acil şifalar dilerim. Yani bürokratik işlemler çok saçma, engellilere oran bazında ÖTV indirimi sağlansa daha adil olur.

Allah razı olsun hocam. Bende %81 ile birazda olsa indirim alırız diye düşünüyordum ama %90 altı için H ehliyet olayı varmış o olayda maalesef bizde olmuyor.

Yanlış biliyor olabilirim ama özel aparat gerektiren durumlarda %90 barajı aranmıyor diye biliyorum ama emin değilim. En azından babanız üzerinden belki ÖTV indiriminden yararlanma şansınız olabilir. Dediğim gibi iyice bir araştırmak lazım.

genie

Hocam sizi yeniden rahatsız ettim kusura bakmayın. 1 ay içinde rapora itiraz edebiliyormuşuz sizin bu konuda bir bilginiz var mı ?

Sanırım bulunduğunuz ildeki İl Sağlık Müdürlüğü'ne itirazda bulunuyorsunuz, o da sizi başka bir hastaneye sevk ediyor. Tekrar bütün branşlara muayene oluyorsunuz, rapor oranı yükselebilir veya düşebilir. Ekletmek istediğiniz hastalık varsa veya verilen orandan memnun değilseniz başvuruda bulunabilirsiniz.

Üst Alt