Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%81 oranlı raporumla en erken ne zaman emekli olabilirim?

zeynal kahraman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bülent bey ben 2009da kalın bağırsak ameliyatı geçirdim kalın bagirsagimi 15cm aldilar ve raporumda yüzde seksenbir agir özürlü sigorta günüm 477günüm var ilk giris tarihise 2005 askerlikte yaptım en erken nasıl emekli olabilirim açıklarsaniz çok sevinirim

Bu %81 oranı 2009 yılında geçirdiğiniz bağırsak rahatsızlığına aitse, Bu rahatsızlığınız ilk sigorta başlangıcınız olan 2005 yılında yoksa ya da malul derecede değilse prim gün sayınızı 1800 e tamamladığınızda malulen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

Kalan günümü bagkur yatirsamda 1800de emekli olabilirmiyim size zahmet bir cevap verebilirmisiniz

zeynal kahraman

Evet olabilirsiniz, bu durumda emekliliğiniz bağkur statüsünden olur.
Ama dediğim gibi, rahatsızlığınız ilk sigorta girişinden sonra olmalı ve 5510 sayılı yasanın 25. maddesine göre malül sayılmalısınız.

Ufukalp

Ufuk bey

Yüzde yetmiş beş genel cerrahiden aldım yüzde yirmi beşte piskiyatriden aldım normalde raporum yüzde yuzdu ama baltazarda yüzde Ondokuz kırdı yani yüzde seksenbir kaldı yinede bin sekiz günü doldursam emekli olabilirmiyim cevap yazarsaniz çok sevinirim

zeynal kahraman
Yukarıda da söyledim engelinize konu olan ameliyatı sigorta girişinizden sonra olmuşsanız ve 5510 sayılı yasanın 25. maddesine göre malul sayılırsanız olur.
Maluliyet için elinizdeki rapor geçersizdir, kurum sevkiyle hastaneye gitmeniz şarttır.

Yuzde seksenbir agir özürlü raporum var kalın bağırsak kanserine yakalandim kalın bagirsagimi 15cm aldılar kolostomi torbasi kullanıyorum ömür boyu kullanacam sigorta günüm de 2005de toplam gün sayımda simdi 500gun askerlikte yaptım askerliğini parasinidayatirabilirmiyim günü geldiğinde size zahmet cevap yaziniz

Şimdi sgkya soruyorum 3600gunu doldurmam lazımis malulen emekli olmak icin

Ben hiç bir şey anlamadım bu işten biraz açıklarsaniz çok sevinirim

Engelli indirimine başvurdum sonucu geldi yüzde seksenbir vermişler tekrar birinci derece yani sgkya gittim malulen emeklilik için 3600 günü doldurmamı söyledi bu işten hicbirsey anlamadım

SGK ya elinizde vergi indirimi ile giderseniz otomatikman erken emeklilik olarak algılarlar.
Vergi indiriminden bahsetmeyin erken emeklilik değil malulen emeklilik için başvurmak istediğinizi söyleyiniz.
Bu arada hala tarih vermediniz ama tekrar ediyorum; bağırsak rahatsızlığınız sigorta girişinizden sonra olmalı.
Önce ise vergi indirimi ile 15 yıl ve 3600 gün şartı geçerli olur.

Sigorta girişim 2005te özürlü raporumuda 2012de aldım.1800de emekli olabilirmiyim askerliğin 2007de yaptım onun parasini yatirsam olurmu size zahmet açık bir şekilde yazarsaniz çok sevinirim yardimci oldugunuz içinde şimdiden teşekkür ederim

İlk sigorta girişiniz 2005 ve maluliyete söz konusu bağırsak rahatsızlığınız sigorta başlangıcından sonra olduğuna göre evet askerliği de borçlanarak primlerinizi 1800 güne tamamlayıp malulen emeklilik için başvurabilirsiniz.
Sadece bağırsak hastalığı olarak tek hastalıktan en az %60 oranında rapor verilir ve 5510 / 25 maddeye göre malul sayılırsanız malulen emekliliğiniz onaylanır.

Üst Alt