Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%81 özürlü sağlık raporum ve %72 vergi indirim raporum ile emeklilik şartım nedir?

btl

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

2005 yılında özel bir sektörde işe girdim ve halen çalışmaktayım.

Sağlık raporum 2017 itibari ile %81 ve sürekli,

Buna göre 2019 aralık ayında emekliliğe hak kazanıyorum.

Ancak;

2012 yılında almış olduğum vergi indirim raporumun oranı %71 ve halen o oran üzerinden vergi indirimden yararlanıyorum.

Sorum şu,

• 2019 emekliliği hakettiğim zaman vergi indirimim düşük olarak gözüktüğü için emeklilk şartları ile günüm dolsa da yıl olarak uzayabilirmi ?
  • Eğer öyle ise vergi indirim raporumu yenilemem gerekiyormu yenilersem 2019 aralık ayında emeklilik için problem yaşamadan emekli olabilirmiyim.
  • vergi indirim oranımı değiştirmem için nasıl bir yol izlemem gerekir.
Şimdiden
Teşekkürler

Bildiğim kadarıyla 2008 öncesi işe girenler vergi indiriminle emekli oluyorlar.2008 sonrası işe girenler raporuyla emekli olurlar vergi indirimi olmaksızın

% 81 raporunun önemi yok onunla sadece işe giriş yapmışsın, emeklilikte geçerli sayılacak raporun % 71 olan rapordur. Bu rapora göre 2. Derece engellisin ve 2008 öncesi sigorta girişin olduğu için 18 yıl 4000 gün'ü doldurman gerekiyor. Aşağı yukarı 5 yılın var emekliliğine.

btl,
Hiç bir şey yapmanıza gerek yok emeklilik gününüz geldiğinde SGK ya emekli olmak için müracaat etmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca yukarıda da arkadaş söylemiş 18 yıl 4000 güne tabisiniz..
gün/ay/2005+18 : gün/ay/2023 tarihinde emekli olmayı hak edersiniz.

Aynen haklisiniz benim kafam karişti 2008 den önce ise girmiş.vergi indiriyle olcak emekli.ama %80 raporla 15 yıl

Katılmıyorum,

Özür oranım %80 ise o orandan emekli olmam gerekmiyormu.yani 15 yıl 3600 gün

İşe girerken %70 olmasının önemi varmı ?

btl

Önemli olan rapor oranı değil, rapora istinaden defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indiriminin derecesi. %70'le 2. derece vergi indirimine hak kazanmışsınız ve emeklilik kriterleri ona göre belirlenir. Siz raporunuzun %80 ve üzeri, ona istinaden verilecek vergi indiriminin de 1. derecen olacağını düşünüyorsanız, vergi dairesine yeniden başvurup rapor oranınızı arttırmanın peşine düşebiliriniz. Ama bunu iyi düşünün derim, eldeki bulgurdan olmak var...

2008_sonrasi.PNG

Teşekkürler yardımlarınız için.

Böbrek nakilli olduğum için her şartta devletin verdiği oran %70 ten aşağı düşmesi imkansız.

Öyle ise ben tekrar vergi dairesine tekrar başvurmam lazım.

Yoksa günüm dolmasına rağmen 5 yıl daha çalışmam gerekecek.yada beklemem gerekecek.

Teşekkürler

Üst Alt