Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

81 sigorta başlangıcım ve %68 raporumla ne zaman emekli olabilirim?

tolgahant

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler benim bir buçuk yıl önce almış olduğum yüzde 68 oranlı özürlü raporum var(sürekli) sigortalılık bşlngç tarihim 1981 toplamda 5 bin gün primim var yatmış malulen emeklilik için yeterlimidr ne yapmam gerekir ve en önemlisi işgücü kaybı demek özürlülük raporuyla aynı şeymidir cevap bekliyorum lütfen şimdidden teşekkürler

SSK'lı statüsünde mi ödendi primleriniz? Daha doğrusu son 2520 primin fazlası ssk (4a) statüsünde midir?

Eğer öyle ise, % 40 ve üzeri raporla defterdarlıktan elde edeceğiniz 3. derece sakatlık indirimine istinaden hemen erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvuru yapacaksınız: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

O hakkı elde ettiğinizde de erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız

Tolgahan,
Malulen değilde vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olabilirsiniz.Her şey tamam sadece vergi indirim hakkı kazanmak kalmış iş yerinizden çalıştığınıza dair bir belge alarak raporunuz ile birlikte maliye mükellef hizmetler birimine vergi indirim hakkı için müracaat edin bu hakkı kazanır iseniz hemen emekli olabilirsiniz.

fakat ben en son 1 ay önce işyerimden ayrıldım farklı nedenlerden ötürü ve şuanda çalışmıyorum alo 170 i aradım az önce bana sgk ya başvuru yapmanız yeterli dediler vergi falan herhangi bieye gerek yok dediler kafam karıştı şimdi lütfen beni aydınlatırmısınız fazla bilmiyorum teşşekkür ederim

5 yıl ssk ödenmiş primim var 5 yılda emekli sandığı ama en son ssk üzerinden bana sadece raporumla beraber sskya müracaat etmem yeter dendi alo 170 den

Malulen emeklilik için ssk ya direk müracaat edebilirsiniz kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder ve yeni rapor almanızı talep eder.Biz ise maliyeye müracaat edin ve vergi indirim hakkı alın diyoruz bu haktan sonra ssk ya erken emekli olmak için müracaat edin.
Not:Malule emekli olur iseniz tekrar çalışma hayatına atılır iseniz emekli maaşınızı kestirmek zorundasınız ama vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olur iseniz ve çalışma hayatına tekrar atılır iseniz hem emekli maaşınızı almaya devam eder hemde çalışarak hak ettiğiniz maaşı almaya devam edersiniz.

peki şu durumda normal olarak sadece malulen emekli olabiliyomuyum tüm şartlar bende mevcut sanıyorum tekrar çalıma hayatını ve vergi indirim hakkını yoksayarak

Togahan bey, malulen emeklilik çok daha zordur. Maluliyet cetveli'ne göre malul olmayanları sgk malulen emekli etmez. Etse de burnundan fitil fitil getirir süreçte...

Yukarıda yazdığımız gibi defterdarlıktan sakatlık indirimi elde edin ve erken Yaşlılık emekliliğine başvuru yapın. En temiz ve avantajlı yol bu sizin için

Üst Alt