Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

81 sigorta giriş ve %40 rapor ile ne zaman emekli olabilirim?

özçelik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 64 doğumluyum. 1981 ssk girişliyim ve serbest meslek yapıyorum. 2008 de %40 özürlü(işitme kaybı) raporu aldım. ve şu anda 3400 küsür günüm var. Acaba ben 3600 günü doldurup emekli olabilir miyim ? bir şirkette çalışmıyorum. ama ssk'am 3600 güne geldiğinde erken emekli olabilir miyim ? aldığım özürlü raporunun işe başladıktan sonra olmasının bir önemi var mı . Şimdiden teşekkürler..

( Tanrıya ait bir adam )

Özçelik, Kendi işinizden ne zaman ayrıldınız ssk ya geçiş ne zaman oldu. en son SSK ya geçiş tarihinden sonra ssk ya ödenen prim toplamı nedir. Ayrıca şu tablo işinizi görecektir. SSK lı çalışanlar için geçerlidir bu tablo...
2008_oncesi.PNG

turan yılmaz;
çok teşekkürler gerçekten

benim kendi işim değil bu ben serbest meslek erbabıyım ve kısım kısım gösterildi sigortam 1981 de girişim var ama kesik kesik gösterildi sigortam 1 ayda 15 gün olduğudu da oldu tam olduğu da . ama şu an 3 bin küsür günüm var 2008 de % 40 özürlü raporu aldım ve bu tabloya göre 3600 de emekli olabileceğim yazıyo. ben herangi bi şirkette çalışmıyorum . teşekkürler şiimdiden

Şuan çalışmıyor iseniz vergi indirim hakkı alamazsınız. Vergi indirim hakkına müracaat edebilmeniz için ssk lı olarak çalışan olmanız gerekli şimdi yapmanız gereken bir iş yerinde 10-15 gün ssk lı çalışan görünmek, ve bu süre zarfında çalıştığınıza dair belge almak, Maliye ''mükellef hizmetler birimine'' vergi indirim hakkı için müracaat etmek olacak. 3600 gün ile emekli olmak istiyor iseniz 3400 gün olan prim sürenizi 3600 güne tamamlamanız gerekli askerlik görevi yapmış iseniz 200 gün askerlik borçlanması yaparak prim gün sayınızı tamamlaya bilirsiniz ve vergi indirim hakkınız gelir gelmez SGK ya emekli olma talebinde bulunarak emekli olabilirsiniz.

Üst Alt