merhaba arkadaşlar.. bu sorularımı mümkünse bilgi kirliliğine neden olmamak için bilen arkadaşlar yanıtlarsa memnun olurum,
çünkü gördüm kü bu sorular engellilerin (kısmen) ortak sorunları..
2016 dan beri kamuda engelli memur olarak çalışıyorum. malulen emekli olmak istiyorum artık. %81 sürekli engelli raporu aldım.
%45 şizoafektif bozukluk (tedaviyle işlevselliği düzelen) yazmışlar.
diğer oranlarda:
%5 - %8- %16 - %20 - %20 - %28 'dir.
-malulen emeklilik için nereye başvuracağım? bu süreç nasıl işliyor?
-Fizik tedavi rahatsızlığım var. (%8 bel fıtığı) özel ya da resmi kurumlardan engelli raporum dahilinde ücretsiz FTR rehabilitasyonu alabiliyor muyum?
-15 ay askerlik borçlanmam ve kamuda 6 ay ücretsiz iznimi SGK'ya yatıracağım. malulen emekliliğe süre açısından vb. faydası olur mu?
-skolyoz omurilik eğriliğine (19 derece eğri olmasına rağmen) engelli oranı neden verilmiyor?
teşekkür ederim şimdiden..
çünkü gördüm kü bu sorular engellilerin (kısmen) ortak sorunları..
2016 dan beri kamuda engelli memur olarak çalışıyorum. malulen emekli olmak istiyorum artık. %81 sürekli engelli raporu aldım.
%45 şizoafektif bozukluk (tedaviyle işlevselliği düzelen) yazmışlar.
diğer oranlarda:
%5 - %8- %16 - %20 - %20 - %28 'dir.
-malulen emeklilik için nereye başvuracağım? bu süreç nasıl işliyor?
-Fizik tedavi rahatsızlığım var. (%8 bel fıtığı) özel ya da resmi kurumlardan engelli raporum dahilinde ücretsiz FTR rehabilitasyonu alabiliyor muyum?
-15 ay askerlik borçlanmam ve kamuda 6 ay ücretsiz iznimi SGK'ya yatıracağım. malulen emekliliğe süre açısından vb. faydası olur mu?
-skolyoz omurilik eğriliğine (19 derece eğri olmasına rağmen) engelli oranı neden verilmiyor?
teşekkür ederim şimdiden..