Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

82 derece kifoz ve 25 derece skolyoz ile askerlikten muaf olur muyum?

kemaltanca

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
22 Kasım 2010 Güncel:

Merhabalar
1 yıl sevk tecili aldıktan sonra süre dolunca tekrar muayene için askeri hastaneye gittim ve sonunda askere elverişli degildir raporu aldım.
Bilmek isteyenler olabilir diye yazıyım dedim.

________
Merhabalar
Ben aralik ayinda askere gidicem ve bir sene once 82 derece kifoz ve 25 derece skolyozum oldugu ortaya cikti. bu yuzden askeri hastaneye sevk istedim ve bugun itibari ile aldim. ancak belirsizlikten dolayi cok kotu bir ruh hali icindeyim...

ben surekli fizik tedavi ve yuzme aliyorum ve bunlari yapamazsam ameliyat olmak durumunda kalabilirim.
acaba daha once basina boyle bir durum gelen var mi veya 82 derece kifoz ve 25 derece skolyoz ile curuk alabilir miyim bilen var mi?

Teşekkürler

Bu derece kifoz ve skolyozla mutlaka muaf olursun.

Şu durumlar muafiyet nedenidir:
barışta muaf, savaşta çağrılabilir:
B) 1. Omurganın görünüşünü bozacak derecede açı yapan, kompansatris açı gösteren tüberküloza bağlı bulunmayan eğrilik ve şekil bozuklukları (Skolyoz, kifoz, jibozite, lordoz vb.).
2. Hareket, his veya stabilite bozukluğu yapan spina bifida, spondilolistezis, sakralizasyon, lumbalizasyon, tamamen iyileşmiş veya aktivetisi durmuş Mal de Pott.
3. Omurganın hareketlerini % 25’den fazla kısıtlayan, devamlı ağrı ve stabilite bozukluğu yapan spondilartritler, travmatik veya dejeneratif hastalıklar, Scheurman hastalığı, Ankilozan Spondilitis.
4. Nedeni ne olursa olsun bir vertebrada tam laminektomi, servikal vertebralarda yapılan tek seviyeli, diğer vertebralarda üç vertebrayı içine alan füzyon ameliyatları.
5. Göğüs kafesinin ileri derecedeki şekil bozuklukları.
6. Radyolojik olarak kanıtlanmış, aynı seviyeden bilateral veya iki ayrı seviyeden tek taraflı açılarak yapılmış disk hernisi ameliyatları, semptomatik, nörolojik defisit yapmış veya ameliyat sonrası nörolojik defisitleri düzelmiş veya devam eden en az iki seviyeli hemilaminektomi ile (diskektomi yapılmamış olsa bile) tedavi edilmiş, radyolojik olarak kanıtlanmış spinal stenozlar, reoperasyona rağmen düzelme göstermeyen yetersiz spinal cerrahî.
7. Vertebraların tedavi edilmiş veya edilmemiş iyi huylu tümörleri.
8. Her tip odontoid kemik fraktürleri ve atlantoaksiyel dislokasyonla

savaşta da barışta da muaf:
D) 1. Bel kemiğinin beden hareket ve faaliyetlerini çok ileri derecede bozan veya görünüşü bozacak derecede şekil bozukluğu yapan eğrilik veya şekil bozuklukları (Asimetri, torsiyon ve fiksasyon gösteren geniş kavisli skolyozlar, sabit ve aşırı lordoz, çok keskin açı gösteren kifoz ve başka şekil bozuklukları).
2. İleri derecede hareket ve his bozukluğu yapmış sakralizasyon, lumbalizasyon, spina bifida, omurganın konjenital malformasyonları, spondilolistezis ve ankilozan spondilitis.
3. 2 vertebrada tam laminektomi veya 2’den fazla vertebrada kısmî laminektomi, servikal vertebralarda yapılan birden fazla seviyeli füzyon ameliyatları.

Bilgiler icin tesekkur ederim ancak benim korkum malum bizde biraz isler bastan savma yurudugu icin ilgilenmeden direk sen gidebilirsin diyebilirler
cunku nitekim bugun askerlik subesindeki doktora askeri hastaneye sevk etmesi icin gittigimde bana ustumu cikarttirdi sole bi uzaktan bakti hmm kifoz buyuk gibi duruyo ama bence seni askere alirlar sadece komando yapmazlar dedi moralimi bozanda bu oldu tabiki bu doktor yetkili bi doktor degil sadece askeri hastaneye sevk verebiliyor ama askeri hastaneye gitmeden bilgi sahibi olmak istedim

bu sizin yazdiginiz yukaridaki maddelerden hangisi benim durumuma isaret ediyor
B) 1. Omurganın görünüşünü bozacak derecede açı yapan, kompansatris açı gösteren tüberküloza bağlı bulunmayan eğrilik ve şekil bozuklukları (Skolyoz, kifoz, jibozite, lordoz vb.).

eger bu ise bu biraz goruse bagli degilmi ? (orda kac derecelik aci olmasi gerektigi vb yazmadigi icin)

Yukarıdaki maddelerin tamamı muafiyet nedeni.

Bence velev ki başta yorum yapıp alsalar bile, gittiğinde yeniden hastaneye sevk alır ve muaf olursun.

merhabalar durumu merak edenlere 10 gun askeri hastanede surundukten sonra bugun kararim cikti
ve sevkimi 1 yil uzattilar(smk 63/C)
oysaki bakan doktor once B grubu (yani savasta tabi,barista muaf) karari vermeyi dusundu sonra baska bir doktorun fikrini aldi ve o bu karari bozup 1 yil sevk tecili verdi, resmen insan hayatiyla oynuyorlar.Oysaki bu rahatsizlik duzelebilecek birsey degil
Şimdi benim merak ettigim benim sevkimi 1 yil uzattilar ama ben bu sure icerisinde yuksek lisansa baslamak istersem daha fazla uzatabilirmiyim bilen birisi varmi?
Birde daha sonra muayeneye gittigimde askere alma ihtimalleri olurmu yoksa en kotu yine 1 sene ertelemek zorundami

1 sene sonra yine kontrole gidersin ve bu sefer tamamen muaf sayarlar. Doktorlar -özellikle askerlik konusunda sahte rapor düzenleyen çeteler ortaya çıktığı zamanlarda- sorumluluk almamak adına böyle uzatıyorlar işi...
Dediğim gibi, bir yıl sonra muaf kararını %99 alırsın.

Bilgileriniz icin tesekkur ederim sadece aklima takilan sivil bir doktor bana sey demisti
sen yedek subay adayisin belki bi doktor "bunu askere alalim nasilsa agir is vermezler" diye dusunup seni komando olamaz diyerek askere alabilir demisti sizce boyle birsey mumkunmudur

Bilemiyorum. Dilerim böyle bir doktorla karşılaşmazsınız. :)

Merhabalar
1 yıl sevk tecili aldıktan sonra süre dolunca tekrar muayene için askeri hastaneye gittim ve sonunda askere elverişli degildir raporu aldım.
Bilmek isteyenler olabilir diye yazıyım dedim.

Hayırlı olsun.
Ve bu güncel bilgi için de çok teşekkürler.

Omurgamdaki eğrilik askerlik yapmama engel teşkil eder mi?

Merhaba ,

Ben 34 yasindayim ve onumuzdeki hafta kisa donem askerlik karari aldiracagim. Yillar once bagirsak aktiviteleri icin cektirdigim rontgende omurga egrilik oldugu farkedildi ama uzerinde hic durmadik. Su anda bel agrilarim artti ve gun boyu oturarak calismak yada uzun sure ayakta kalmak belimi ciddi anlamda acitiyor. Biraz arastirdigimda aslinda cok ciddi bir rahatsizlik olan Skolyoz ile ilgili sonuclara ulastim. Onumuzdeki hafta doktora gidecegim fakat oncesinde sizlerin yorumunuzu almak istedim. Rontgeni ekliyemiyorum maalesef :(

Bir de anne ve baba tarafinda seker mevcut ve ben eskiden hipoglisemikdim fakat son yapilan olcumlerde sekerimin yukseldigi ve diyabetige aday oldugum soylendi.

Sizce bu durum askerlik ile ilgili herhangi bir durum teskil eder mi?

Yardim ve desteginiz icin simdiden tesekkurler.

Saygilarimla,

rahatsızlıklarınızı belirtirseniz sizi askeri gataya sevkederler tam teşekküllü heyete sokarlar sizi orda karar verilir askerlik yapıp yapmayacağınız

Aşağıdaki şartlar mevcutsa muaf tutulursunuz (şeker ile ilgili olarak bir muafiyet söz konusu olmaz):

- Omurganın görünüşünü bozacak derecede açı yapan, kompansatris açı gösteren tüberküloza bağlı bulunmayan eğrilik ve şekil bozuklukları (Skolyoz, kifoz, jibozite, lordoz vb.).
- Bel kemiğinin beden hareket ve faaliyetlerini çok ileri derecede bozan veya görünüşü bozacak derecede şekil bozukluğu yapan eğrilik veya şekil bozuklukları (Asimetri, torsiyon ve fiksasyon gösteren geniş kavisli skolyozlar, sabit ve aşırı lordoz, çok keskin açı gösteren kifoz ve başka şekil bozuklukları).

Tekrar merhaba ,

Doktordan gelen Skolyoz Grafisindeki bilgiler asagidaki gibidir. Teknik terimler oldugu icin anlamakta gucluk cekiyorum. Mesela "Grade II Rotasyon" ve "Pelviste Sol Eleve 4.3 Derece Tilt mevcuttur" un anlami nedir?

Yorumlarinizi rica ederim.

--------------------------------------------------------------------------
SKOLYOZ GRAFİSİ
Vertebra korpus yükseklikleri, disk aralıkları, kostovertebral eklemler normaldir.
Kemik yapılarda litik-skleroitk yer kaplayan lezyon saptanmadı.
Lomber vertebral kolonda konveksitesi sola apeksi L2 vertebra düzeyinde 13 derecede skolyoz ve grade II rotasyon mevcuttur.
Pelviste sol eleve 4.3 derece tilt mevucttur.
Bilateral sakroiliak ve koksofemoral eklemler doğal izlenmektedir.
----------------------------------

Saygilarimla,

Okan, inan ben de anlamıyorum. Mukayesen, görünüşte fark edilip edilmemesi olsun bence...

selam sizden bir konuda yardımcı olmanızı rica edicem. şimdi ben skolyoz ameliyarı oldum sırtımda boydan platin var askere gitme durumum nedir_? son olarakda şimdi askerlikte tecıllıyim muayene olmadım acaba tecılı kaldırıp muayene olabılır miyim askere gıdıp gıtmeme konusunu ogrenmek için... teşekkürler

Eğrilik ve hareket kısıtlılığı varsa, muaf olursun.

Evet, tecilini kaldırıp askeri hastaneye sevk alabilirsin. Ama, unutma, "askere gider" raporu verilirse, bu sefer "paldır küldür" askere alırlar...

işte korktuğum noktada o. sırtımda platin var ve belli süre yürürken ve ayakta dururken agrı yapıo. askelik işimi halledeyim diyorum ama tecili kaldırdığımda ya askere gidersin derlerse ondan korkuyorum kesin emin olmam lazım platin varsa gitmemek kesin mi?

Tersten gidersek, şunlar varsa askerliğe elverişli diyorlar:
Hareket, his ve stabilite bozukluğu yapmayan, paravertebral kas spazmı göstermeyen, uzun süre ayakta durma ve yürüyüşte bel ve bacak ağrısı meydana getirmeyen spina bifida occulta, hiatus sakralis, birinci derecede spondilolistesiz (67 nci maddede yer verilen Ek Şekil 1’de belirtildiği şekilde) iyileşmiş soliter ve multipl vertebra kırıkları, tek ve çift taraflı sakralizasyon, lumbalitasyon, tropizm (Hiç bir klinik belirti vermeyen sadece radyolojik olarak saptanan tek seviyedeki spina bifida occulta​

şimdi bende bazı etkileri var. mesela uzun süre ayakta duramıyorum. belli süre yürüyebiliyorum. yoruldığumda mutlaka oturmam uzanmam gerekıyor.şimdi emin olamıyorum ya bunları söylememe ragmen askere el verişliysen derlerse... ayrıca bazı arkadaslar platin varsa kesinlikle almıyorlar diyorlar bende platin ve vidalarda var..:confused:

akrabamızın oğlu skolyozdu.korse kullanmıştı ,ameliyatsız iyileşti.görünürde bişeyi yok,askerliğinide uzun dönem yaptı yenilerde

Salt platin muafiyet sağlamaz sanırım. Bir şekilde hareket kısıtlılığına sebep olmalı...

arkadaslar benle beraber bir arkadas heyete girmisti ,o arkadasda belinde kolunda ve bacaginda 6 seneden beri platinler varmis birinci ben girdim heyete parmak bastirip cikardilar beni saat 4 kadar bekle
dediler ,benden sonra o arkadas girdi cikti dedim ona parmaklarina bakim baktim kirmizi boya yoktu bana kirmizi bir boyayla parmak bastirdilar,orda ben anladim o arkadasin askerlige elverisli degildir
raporunu alamadigina ,bana sordu niye parmaklarimi sordun dedi ben tabi morelini bozmamak icin hic öylesine dedim icerde ne dediler kararini okurkern dedim valla hic anlamadim ama ben cürük almisimdir dedi bana beni bu platinlerle askere alcak degiler ya dedi kendini cürük almaya sartlandirmis ,ben icimden cocuga cok üzülüyorum tabi niyemi cünkü ben askerlige elverissis olanlanlara kirmizi boyayla parmak bastiryorlar bunu iyi biliyordum o basmadigina görede ya ertesi yila birakildi yada askere alindi ,neyse ben onla beraber raporlar gelinceye kadar bekledim,raporlar geldi cocuk raporunu okudu surati degisti ne oldu dedim al oku dedi okudum karar: A yaziyordu komando olamas spor yapamas askerlige elverislidir yaziyordu sonra orda sekretere sordu bu nedemek oluyo diye
oda senin askerl olur kararin cikmis ama geri hizmete yaparsin demisti sekreter ,tabi cocuk üzüle üzüle asti ye giti yani terminale eskisehirden geliyordu
inanirmisinis dahada o cocuga üzülmem devam ediyor, unutamiyorum onu o halde askere almalarini ama onlarda tabib lerde saglik tüsügüne göre karar veriyorlar onlarin elinden de bir sey gelmiyor ,demek o arkadasin hastaligi tüsükte askerlik yapabiliyor yoksaki askerligi elverisli olmadigi halde askere elverisli karari veremesler askeri tabib ler cünkü ondanda korkuyorlar yanlis karar vermekden baslarini agritmak istemesler

bülent hocam keskin açıdan kasıt kaç derece bende kifoz var derecesini bi türlü cıkaramadım...

arkadaşlar 70 derece kifozum var...destekli ve desteksiz film çektiler...destekli filmde arkadan biri sırtımdan var gücü ile düzeltmek için ittirdi...destekli filmde açı 50 derece destekksiz filmde açı 70 derece cıktı...vakti zamanında askeeri okul elemelerinde kifozdan dolayı elenmişdim...şimdi beni acaba askere alırlar mı...internette bi türlü kaç derece ile muaf olurum onu bulamadım...lütfen bi yardım

Derecesini bilemiyorum ama, bu başlıktaki ilk iki mesajımda genel bir sınır çizilmiş aslında. Kendini o tanıma göre değerlendirebilirsin sanırım. Birinci kriterin dışardan görünüp görünmemesi olsun, ikincisi de nefes dahil bir hareket kısıtlılığına yol açıp açmaması olsun.

kifozum var....lütfen yardımmm....

Arkadaslar 28 ocakda izmir hatay askeri hastanesine askerlik subesi tarafından sevk edildim. ilk önce beni fizik tedaviye sevk ettiler oradanda ortopediye sevk ettiler. ortopedist binbaşı sende deformasyon var...git şu filmleri çektir gel de ondan sonra konusalım dedi... biz de ertesi gun sabahtan erkenden röntgene gidip filmleri çektirdim...
ögleden sonra filmleri alıp ortopedi polk.doktora göstermeye gittim. doktor filmlere bakıp evet seni askerlikten muaf etmemiz gerekiyor bunun için filmlerin açısını radyoloji uzmanına ölçttür de gel dedi... ben de filmlerle hemen rdyoloji uzmanının odasına gidip kifozun açısını ölçtürdüm...
işde o anda beynimden vurulmusa döndum... cünki radyoloji uzmanının ölçtüğü açı 35 dereceydi ve benim rahatsızlıgımı adam görmezden gelip pis pis sırıtıyordu... herneysse ben bu moral bozuklugu ile filmleri ve sonucu alıp tekrar ortopedi polkiline gidip doktora muayene oldum... doktor olm sonuclar ortada bu durumda sana askerlige elverişlidir komando olamaz kararı vermem gerekiyor ama sen istersen bu açıyı bir daha ölçttür çünki filmle açı pek alakalı değil dedi... ben de hemen tekrar radyoloji uzmanının yanına gidip tam rica edecektim ki bir daha ölçermisiniz diye adam beni odasından kovdu... hadi canım hadi askere vermedim işde raporunu dedi... (bu arada kendim anestezi teknisyeniyim 10 yıldırda devlet memuru 2 cocuk babasıyım...yani karsısındaki insanı hayvan gibi azarlamasını hiç hoş karıslamıyorum...)

adamın odasından kovulan ben ise tekrar ortopedi poliklinigine gidip durumu anlattım... evlat ben seni bide göguse sevk edeyim bide o uzman degerlendirsin dedi ve ben gogus polkiliniginin yolunu tuttum... ona da derdimi anlattım adam filme ve radyologun kararına bakıp biraz tebessum etti... yani galiba oda ölçülen dereceyi saçma bulmusudu... velasıl gögusdende bişi cıkmayınca ortopedist bana komando olamaz asker olur kararını yapısdırdı... karara itiraz et diye ısrarla da söledi...

yani arkadaslar dısarıda 3 ortopedi uzmanına 1 de radyoloji uzmanına ölçüdürdüğüm açıların hiçbir anlamı yokmuş yada dısardaki uzmanlar hiçbişi bilmiyormus askeriyenin radyoloji uzmanı herseyi bliyomus... herseyin bu kadar basit olmayacıgını birileri bunlara anlatması gerekiyor... karsısındaki vatandasın degersiz oldugunu ve insanların saglıkları ile dalga gecirilmeyecegini birilerinin öretmeleri gerekiyor galiba...
(bu arada o radyoloğun adı serkan mış... sen gel hem beni 2002 de 45 derece kifoz var diye askeri okul elemelerinde ele hem de 10 sene sonra 35 derece kifoz un var hadi askere de... bu orduyu bunun gibi vatandaşlar yönetiyorsa vay halimize....

yönetmelikte yapılan yeni değişiklik:

Madde 63/B-1:

"“1. Omurganın ayakta çekilen radyografilerinde COBB açısı değerleri;
a) Skolyoz deformitesi için, ön-arka planda; torakal seviyede 26-45, lomber seviyede 21-50 derece arası deformiteleri.
b) Kifoz ve lordoz deformiteleri için yan planda;
Servikal bölgede; (-1)-(-10) derece arası kifoz ve 66-75 derece arası lordoz,
Torakal bölgede; (-1)-(-10) derece arası lordoz ve 66-75 derece arası kifoz,
Lomber bölgede; (-1)-(-10) dereceden fazla kifoz ve 96-110 derece arası lordoz deformiteleri.”
"

Eski hali: " B) 1. Omurganın görünüşünü bozacak derecede açı yapan, kompansatris açı gösteren tüberküloza bağlı bulunmayan eğrilik ve şekil bozuklukları (Skolyoz, kifoz, jibozite, lordoz vb.). "

Merhabalar;

ilk olarak böyle faydalı bir site için admin teşekürllerimi sunarım...

Benim şöyle bir problemim var skolyoz 72 prof hesaplarken çok şaşırdım bildigimiz matametiksel işlem yapıyor 72 derece kifozdan askerlikten muaf olabilirmiyim çünkü günlük hayatımı çok etkiliyor ....

Merhabalar 72 skolyoz ölçüm cıktı.günlük hayatta engelliyor askerlikten muaf olurmuyum ?

Üst Alt