Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

82 doğumluyum. Birden fazla hastalığım var. Malulen emekli olabilir miyim?

tekyildiz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
[FONT=Verdana]slm arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim.[/FONT]
[FONT=Verdana]hastalıklarım [/FONT]
[FONT=Verdana]immüm yetmezlik ( C V I D ) kalıtsal bir hastalık [/FONT]
[FONT=Verdana]amiloidoz[/FONT]
[FONT=Verdana]kronik böbrek yetmezliği ( böbreklerde protein kaçağı var)[/FONT]
Askerlik yapmadım immün yetmezlik den dolayı 20/09/2001
Gata, Ankara ihtisas, Cerrahpaşa gibi hastanelerde tedavi gördüm raporlarım var
82 doğumluyum
Ssk başlangıç 01/05/2001 (1196 gün)
Halen devam eden bağkur şu an 1950 gün
[FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]Bağkur daki memur 10 yılı doldur da gel dedi veya diyalize başlarsan gel dedi ısrar etmedim ( on yılın dolmasına 15 ay var) acaba bu durumda başvursam netice ne gelir yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.[/FONT] [/FONT]

deneyimli arkadaslar detaylı yazarlar benim söyleyceklerim 10 yılı doldurmuş olman gerekıyor prim gün sayın yaterli görünüyor.yüzde 60 rapor ooranı gerekıyor bu oran iş başlangıcında olmamalı sonradan olmalı ve oran tek hastalıktan alınmalı diye biliyorum.

Bir kaç hastalıktan alacagınız rapor sizi malulen emekli etmez boşuna zaman kaybı olur...
Malulen emekli olmak için tek hastalık/rahatsızlıktan %60 ve üstü rapor almanız gerektirir.

öncelikle ilgilendiğiniz tşkler
böbrek hastalarının emekli olduğunu duydum peki böbrek hastalığı için %60 aldım diyelim genede 10 yıl olması gerekirmi bağkurdaki memur 10 yılı doldurda gel dedi hasteneye sevk etmedi

Malulen emekli olmak için 10 ylı 1800 gün prim şartı aranır.
Ama başkasının bakımına ihtiyac duyacak şekilde ise 10 yıl şartı aranmadan emekli olabilirsin.

Ek olarak bakıma muhtaçsanız hizmet yılınıza bakılmadan 1800 prim günü yeterli.

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim sağolun.

diyalize girmeye başladım emeklilik için 10 yıl hizmet şartmı ?

2001 yılı sigorta başlangıcı 1196 gün ssk dan ve beş buçuk yıldırda halen devam eden bağkur var böbrek hastasıyım diyalize başladım önceden 10 yıl dolsun demişlerdi şimdi başvursam kabul olurmu ve nasıl başvurayım bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden tşkler.

Diyalize giriyorsanız (maluliyet cetveli'ne göre diyalize girmek maluliyeti gerektiriyor), 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabilirsiniz. Bunun için en son prim ödediğiniz sigorta müdürlüğüne malulen emeklilik için başvuru yapmanız gerek. Sizi hastaneye sevk edecekler...

Not: Unutmayın, varolan yasaya göre (ki değişmesini umuyoruz) olası bir nakil durumunda malulen emekliliğiniz iptal edilecek.

prim gün sayım fazlasıyla yetiyor anladığım kadarıyla yalnız 10 yıl hizmet süresini doldurmama 1 yıl var diyalize girmem bu 10 yıl hizmet şartında bi degişiklik yaparmı yani şu ben 9 yıl hizmetim var emeklilik için 10 yıl dolmasını bekleyeyimmi şu durumda başvursam olurmu
benim kafamı karıştıran bu 10 yıl hizmet olayı aydınlatırsanız çok memnun olurum çok sağolun zaman ayırdığınız için.

10 yılı beklemek zorundasınız. Her iki şartı da aynı anda sağlamadan emekli olamazsınız.

Üst Alt