Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%82 rapor verildi. Nasıl itiraz etmeliyim?

mithatcann

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bülent Bey merhabalar, annem için rapor almak adına hastahaneye başvuru yaptık. Doktorlar incelemeleri yaptı. Ancak rapor %82 olarak çıktı. Şeker, Tansiyon gibi rahatsızlıkları olmadığı için dahiliye %10 vermiş. Hatırladığım kadarıyla ortopedi %48(Bu arada yanında biri olmadan yürüyemiyor) Kulak Burun Boğaz, Nöroloji ve kontrol eden diğer polikliniklerin değerlerini hatırlamıyorum ancak toplam değer %82. Dahiliye hastayı kontrol etmeden kan sonuçlarına göre bu değerler çok iyi, bu hasta 95 yaşında olamaz demişti. Ve hastayı da görmeden sadece sonuçlara bakarak %10 vermiş.

Şimdi ben bunun için Cağaloğlu'na İl Sağlık Müd. itiraz etmem gerekiyormuş, sonra da başka hastahaneden randevu almam lazımmış. Süreç hakkında yardımcı olabilir misiniz?

aynen öyle gidip rapora itiraz edeceksiniz ve onlar izi başka bir hasatneye yönlendirecek durum bundan ibaret aynı şekil baştan rapor çıkaracaksınız

aynen yazdiginiz gibi ama itiraz etmek icin 1 ay gecmesi gerekiyor.

sarasota
Raporu bugün itibariyle aldım. Heyete bugün imzalattım. Yarın Cağaloğlu/istanbul il sağlık müdürlüğüne gitsem ve itiraz etsem kabul etmeyecekler midir? 1 ay mı geçmesi lazım? Ben yarın Cağaloğlun'a gider, Çarşamba günü de Fatih Sultan Mehmet hastahanesine giderim sağlık hizmetlerinden yeni randevu alırım diye düşünüyordum.

Ahmedkilicc
Ahmet Bey benim sadece bu dahiliye doktoruna itiraz etme şansım yok mu ? Diğer doktorların verdiği oranlar tamamen geçersiz mi sayılacak? Ortopedi %48 vermiş, nöroloji %25 vermiş. Diğerlerini şu an hatırlamıyorum. Bunlar da tekrardan yeni hastahanede kontrol mu edilecek? Dahiliye doktoru kontrol etmeden hastayı kan sonucuna göre %10 demiş. Benim aslında canımı sıkan bu. Yeni hastahaneden tüm poliklinikler tekrar mı kontrol edecek?

Son düzenleme:
1 ay filan beklemenize gerek yok hemen il sağlık mudurlugune gidip itiraz edip başka hastaneye yonlendiriliyorsunuz ve raporu komple yeniliyorsunuz anlamadıgım şey itiraz sebebiniz nedir oranımı artırmak yuoksa agır engelli raporumu almak için neden itiraz ediyosunuz

kunta

Sayın "kunta" itiraz sebebim dahiliye doktorunun yüzünden %90 oranı alamamış olmam. Çünkü %10 vermiş. Ve bunu kasıtlı tabiki yapmadı ama dikkatlice bir karar verdiğini de düşünmüyorum çünkü hastayı görmedi. Konumuz bu tabiki değil ama sorunuz için cevabım oranı yükseltmek istiyorum. ÖTV indirimi için.

Lakin ; Forumda bazı konularda şunları da okudum, itirazla boşuna uğraşmayın vergi dairesine gidip tekrar heyete girmek istediğinizi belirtip tekrar rapor çıkarttırın başka hastanede şansınızı deneyin demişler.

Yani ben şimdi napıcam açıkçası anlamadım. İl Sağlık Müdürlüğü'ne mi gidicem Yoksa Vergi Dairesi mi?

Şu an %82 çıktı atıyorum yeni hastahanede %76 yada %90 çıktı. %76 çıkarsa şansımı kaybediyor muyum? %90 çıkarsa direkt gidip aracı alabilir miyim? Yoksa bir önceki /82 bir sonraki /90 çıktığı için yine mi bir belirsizlik oluyor? Değerler ilkiyle birbirinden farklı olursa o zaman nasıl işliyor olay?

Bir de eğer sizde varsa dilekçe örneği paylaşabilir misiniz?
Zamanınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

2010 dan sonra alınan raporlarda değişiklik için itiraz etmelisin ama ötv indirimi uygulamak için rapor alıcaksan onu hastaneye söyluyorsun ona göre rapor çıkartıyorlar sana herkezin talebine göre
itirazdan sonra senin istedigin oranda rapor çıkarsa o geçerli sıkıntı yok
ama daha düşük çıkarsa tekrar itiraz edebiliyorsun
3 kez itiraz hakkın var kolay gelsin

kunta

Rapora 1 ay önce başvurdum, sonucu da bugün çıktı. İlk defa kalkıştım böyle birşeye ve henüz ilk hakkımı kullanmış oldum. 1 ay önce başvuru esnasında dilekçemi de ÖTV indirimden yararlanmak adına istiyorum diye vermiştim zaten o amaçlı başvuru yapmıştım ama %82 de kaldık. Ayrıca yeniden tüm doktorlara tetkik yaptırma kısmı da bayağı uğraştırıcı olacak.

İtiraz ile ilgili olarak örnek dilekçe var mı elinizde paylaşabileceğiniz? Bir de itirazla boşuna uğraşmayın vergi dairesine gidip tekrar heyete girmek istediğinizi belirtip tekrar rapor çıkarttırın başka hastanede şansınızı deneyin demişler diye bahsetmiştim bununla ilgili bir bilginiz var mı?

Çok teşekkür ederim.

Raporda ortopedik engel yüzdesi yok mu? Dediğinize göre var. Neden %90 oran için diretiyorsunuz.

serkan1976

Ortopedi %48 vermiş bu oranla tek başına alabiliyor muyum? Hatta ortopedi muayane esnasında hastayı kaldırmayın gerek yok dedi. Çok ilgili davranmıştı. Ama ÖTV'li araç alımı için %90 olması gerektiği için diretiyorum. Bilmediğim birşey var ve bu raporla da alabiliyorsam aydınlatabilir misiniz beni Serkan Bey?

Benim bildiğim %90 rapor oranı ortapedik rahatsızlığı olmayan kişilerden isteniyor. Bilgili arkadaşlar yardım edecektir fakat ÖTV muafiyeti yönetmeliğine bir göz atın bence.

serkan1976

Serkan Bey, anne zaten şu an ki haliyle araç kullanamaz. 95 yaşında : ) Araç kullanmayı bilmiyor zaten. 1921 doğumlu. Ve okuma yazması yok.

Konuya diğer kişilerde ulaşırsa dediğiniz gibi inşallah öğrenebilirim belki çok acele ediyorum cevaplarımı öğrenmek için ama insan merak ediyor sabırla bekleyeceğim. Teşekkür ederim..

Son düzenleme:
mithatcann 65 yaş üzeri olduğu için oran eklendi mi ? bi doktordan daha %30 35 gibi bi oran almanız gerekiyor yüzde 82 den 90 olması için.başka bi hastaneye gidip itiraz sonucu tekrardan aynı işlemleri yapacaksınız başka yolu yok 65 yaş üzeri olduğu için oran ekletmeyi unutmayın

Ahmedkilicc sarasota

znqp2B.jpg

yV9pA0.jpg

6mGvlN.jpg

mithatcann dahiliye nin verdiği %10 65 yas eklenmiş hali mi oluyor bilmiyorum oturanBoga Bülent ağabey bi bakar mısın arkadaşa. Bu raporu 90 a tamamlamak zor olur ama diğer hastane bu oranları verse bile 30 orana felan ihtiyacınız olacak ki 90 olabilsin

Ahmedkilicc

Ahmet Bey , sizi rahatsız ediyorum ama , bu 30 oran konusunda bana net oranı söyleyebilir misiniz? Bir de yeni hastahanede yine aynı poliklinikler mi yapacak bu işlemi? Yoksa farklı yerlere de gidebilir miyiz? Onlar bu değerleri görüyorlar mı?
@OturanBoğa Bülent abi sesimi ne zaman duyacaksınnn : (

çıkarttıgınız rapor ile il sağlık müdürlüğüne gittiginizde orada rapor itiraz bölümünde dilekçe örneğini veriyorlar zaten onlar kendisi dolduruyorlar yani size yardımcı oluyorlar siz il sağlık mudurlugune muracaat edin

kunta
sayın kunta konuyla ilgili olarak itirazımı yaptım. İstanbul Fatih Sultan Mehmet hastahanesine istedim. 20 gün sonra gidin dediler. Açtığım konuda 1 önceki sayfada raporun fotoğraflarını eklemiştim. Başka hangi doktorların da kontrol etmesini isteyebilirim? Bunu ben mi seçeceğim? Yoksa yine aynı doktorlar mı kontrol edecek? Ayrıca 65 yaş üstü %10 olan durumu eklememişler. Onu da söylememe gerek var mı hasta 95 yaşında görmüyorlar mı onlar?

Ahmedkilicc
Ahmet Bey birşey sormak istiyorum, yeni hasthaneden rapor aldığımda %90 çıktı diyelim, ilk raporum %82 çıktı biliyorsunuz. İkinci rapor direkt olarak geçerli olacak mı? Direkt kullanabilecek miyim? Yoksa birincisinden %8 farklı ve yüksek olduğu için 3.kez heyete mi girmem gerekiyor?

ikinci rapor direk geçerli oluyor,ayrıca hastanın yaşını heyete hatırlatın sonuçta değişiklik olma olasılıgı yuksek

Üst Alt