Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%82 raporum var. Bağkur'dan SSK'ya geçtim. Ne zaman emekli olabilirim?

hakan_tatlı

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selam

ben hemofili b hasatasıyım sizleri yeni takip ediyorum bizleri aydınlattığınız için size minnettarım bize yol gösterenlere ihtiyacımız var .

hemofili b hastasıyım % 82 rapor aldım önce vergi indirimine başvurdum 16 yıl 1 ay 8 gün bağkur şimdi de ssk ya geçtim 1 ayda burdan var devam ediyorum
bu şartlarda emekli olma şansım nedir olbilirmiyim yoksa banada engel olurlarmı cevabınızı bekli yorum tşk..

Son 7 yılın 3,5 yılı Bağkurdan olduğundan emeklilik şartlarınız şu tabloya göredir:
bagkur.PNG

Emeklilik için başvuru yaptığınızda hastaneye sevk edilirsiniz ve hangi oranı alırsanız o şartlara tabi olursunuz..

sa ben hemofili B hastasıyın 82 yarporum var ozurlu kimlik kartına başvurdum eğer kartı verilerse ilaç raprom her sene yenilencekmi yoksa ozulu rapru gibi bundan sonra gerk kalmyacakmı cep yazrsanız sevinirm şimdiden çok teşkru edrim bizlere yol gosetriciğinizle mutlu oluyoruz sağolun var olun

Özürlü kimlik kartı bir kere alınır ve tekrar yenilenmesine gerek yok. Siz emekli olmak için Bağ-kur a müracaat ettiniz mi?

sa oncelikle maliye defterdarlığa başvurdum onlar hastaneye sevketiler rapor çıktı %82 verdiler oce şehri içi ulaşımadan ucretsiz kartımı aldım aldım ardından ozurlu kimlik kartına başvurdum oda geldi daha vergi indirmnden cevap gelmedi
ordanda cevap gelirse allahın izniyle erken emkliliğe başvurcam bu konuda hangi yolu izlememi onerirsinz sizce emekli olma şansım kaç çok teşkurlar

ötv siz araç alabilirmiyim alabilirsem hangi şartlara sahibim b sınıfı ehliyetim var teşekkürler

Bağ-kur lu engellinin vergi indirim hakkı almasına gerek yok ki siz direk BAĞ-KUR a 5510/28 kanunundan faydalanarak emekli talebinde bulunmaktı.
Ama siz ssk dan emekli olmak istiyor iseniz ssk da en az 3,5 yıl 1261 gün prim ödemeniz gerekli zaten bağkur dan emekli olabilirsiniz ne gerek var 3,5 yıl prim ödemeye...

ama ssk geçmiştim 1 aydır problem olmazmı ozman bağkurdan başursam

emekliliğe

Hakan,
Sen ssk dan emekli olmak istiyor isen ssk ya (1 ay önce geçtim diyorsun) geçtiğin tarihten itibaren 3,5 yıl (1261 gün) prim ödemen gerekli ki ssk şartlarına göre emekli ol.Bende diyorum ki 3,5 yıl neden bekleyesin ki diyorum bağ-kur a müracaat et ve emekli ol emekli maaşını almaya başla...
Yalnız bağ-kur a malulen emeklilik için müracaat ETMEYECEKSİN. 5510/28 kanunundan faydalanarak erken emekli olmak istiyorum diyerekten müracaat edeceksin.

verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bağkurdan emekli olmanız kanımca faydanıza olacaktır.ssk geçmenizin hiçbir anlamı kalmamış gibi duruyor.forum moderatörümüznde dediği eğer sskdan emekli olmak istiyorsanız 3,5 yıl daha prim ödemeniz gerecek bu size fayda değil zarar olduğunu kapa bi hesap ile özetleyelim.

bağkurdan emekli oldunuz ve aldığınız maaş örnek olarak 850 TL.ben bu parayı almak istemiyorum illa ssk emekli olmak istiyorum derseniz kaybınız 850 TL x 42 ay = 35.750,00TL
42 ay sizin ssk ödemeniz gereken 3,5 yılı ifade ediyor.bu parayı almadığınız gibi ayarıca ssk'ya cebinizden para yatırdığınızı düşünelim bu da ortalama vergi dahil 325 TL olsun
325 x 42 ay = 13.650,00 TL , toplam kaybınız 35.750,00 + 13.650,00 = 49.400,00 TL'dir.

hocam kafamı karştıran soru malulen emklilikle erken yaş emkliliğin farkı ne ve bağkura başvurmak istiyorum hagi belgelrle başvurayım emeklilik için dilekçe yazmam gerekiyormu yoksa vergiindriminimi beklyim yardımcı olrsanz sevinirim

hakan tatlı bey sız malulen emeklı olmucasınız bagkur sıstemıne gore sgk nın baglı oldugu bır hastaneye sevk edıleceksınız oradakı ıslemler malulen emeklı olmus gıbı uygulama yaptırıyorlar sen sgk ya ugra onlar gereken evrakları verırler sana ılker beyler vermısler hangı maddeden olacagını sız bagkurdan olucaksınız bagkur dıye dılekce vereceksınız 5510 sayılı kanuna gore bedenınde %40 ve uzerınde engelı olanlar erken yaslıklık emeklılıgı olurlar vatandaslarımız malul emeklılıkle erken yaslılık emeklılıgını karıstırıyorlar ıkısı bır bırıden farklı malul emeklı olanlar calısamazlar erken yaslılık emeklılıs olanlar sosyal guvenlık destek prımı odeyerek calısablırler engellıler eskı usul 99 yılı oncesı eskı usul 55 yasına doldurmus 15 yıllık hızmetı ıle 3600 gun uzerınden aylıgıa baglanan sıgortalılar gıbı bu madde uzerınden engellılerın engelıne gore emeklı edıyor yasaya gore devlet

vergi indirimne başvurdum 2,5 ay oldu cevap gelmedi acaba nekadar surer cevabın gelmesi bilginiz varmı

Hakan kardeş bak senin vergi indirimi almana gerek yok sen ssk dan çık bağ-kur emekli olma talebinde bulun bağ-kur emekliliğinde vergi indirim hakkı aranmaz...

vergi indirimne başvurdum 2,5 ay oldu cevap gelmedi acaba nekadar surer cevabın gelmesi bilginiz varmı

Hakan kardeş son kez yazıyorum senin vergi indirim hakkı almana gerek yok bağ-kur a git ve 5510/28 kanunundan faydalanarak erken emekli olma talebinde bulun sen vergi indirim hakkını beklemene gerek yok bak bekledikçe emekli maaşından oluyorsun.

dur ilker ben cevap verim rahatlasın.

-3 ayda vergi indirim cevaplanır.-

ne sacma ya ılla kı dıdısını dıdını ıstyorlar kardesım verılen cvp lar hosnut degılmı gıt sor sgk ya malıyeye ılker beyın dedıgını malıye yada sgk ya gıtsen aynısını soyleyecek zaten hakan bey sızın vergı ındırım gıbı derdınız yok malulende emeklı olmus gıbı derdınız yok rapor oranınız bırıncı dereceden gelırse maluılen emeklı sıstemı gıbı emeklı olucaksınız bagkurdan ve malulen emeklı oldugunuzda calısamazsınız ama bagkur sıstemınden emeklı oldugunuzda ısyerını tekrar vergı muafeyetı ıle calıstırabılırsınız bak goog le amcadan da sorabılırsınız colına arkadsımızda senın kaybedecegın zararlarıda yazıvermıs elıne saglık

:cool:::::::::::))))))))

tşklrer sizlrde cevplamsanız biz kime gidriz ancak boyle ferahliyoruz kusura bakmyınz

hakan tatlı bozuk plak gıbı tekrarlamıs durmussunuz sana ılker bey soylemıs zaten surecı yolunu halavergıındırımınden bahsedıyorsunuz soyleyım ben erken yaslılık emeklıgınden emeklı olmus bınlerce kısıler baglı oldukları malıye yerıne baska ıllerden rapor alıp emeklı olmuslar yasayı cıgnemısler ssk a da olayı malulun emeklı olmus gıbı tespıt yapıyor oyuzden vergı ındırım raporunu mucat eden kısılerın raporları 6 ay ıle 9 arasında bır surecde gelecek ben gecen gunu yuksek saglık kurulu ıle gorustum normalde 20 ıs gun ıcerınde olması lazım engec 45 gunde verılıyordu anlatıgım sıkıntılar olunca tefauratlı ınceleme yapılıyor sen 4 ay daha bekle vergı ındırımını takmıssınız kafayıbu konuylaılgılı bırda soru sorma bırda cvp vermıcegım ıyılıkden anlamıyorsunuz hakan bey

tşklr yardımalrınız için
ozman ne yapmamlazım bana bir yol gosterin ben rıhatsızım en kısa zamanda nasıl emkli olabilirm çalışamıyorum
eklemlerimden dolayı vergi indirmini beklemeyimi direk gidip bağkuramı başvurayım başururasam buşartalrda emkli olma şansım kaç bide vergi indirmim gelirse dayima o verge indirmi bende gorunurmu bağkurdan emkli olsam bile ltfen kızmanyın

selam arkdaşlr 14,11,2012 tarihde baş vuruştum vergi indirmine ,%82 ozrlu raporum vardı acaba nezaman gelir sonuç gelirse nereye gelir bide kaçıncı kadem. yada derce cv tşkler şimdiden

İşyerinize gönderilir sonuç Ayrıca Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 03-04-05-06 & 0312 415 27 05

Not: Sağlık kurlunda doktor eksik ve bu nedenle kurul toplanıp karar veremiyor deniyor...

bak kardeşim sen hiç vergi indirimi bekleme direk bağkura git erken yaşlılıkemekliliyine başvur hemen emekli ol hiç vakit kaybetme .

sa arkdaşlr ben arlık24,2012 başvurdım :%82 saklık raproyla vergi indirmim nisan 22 onayalnmış 3 gun once geldi :%82 olarak onaylanmış bana yardımcı olun ltfen bundan nasıl yararlanırım negi yarar sağlar bana 16 yıl bağkırum 5ayda ssk dan var ssk olarak devam ediyorum emekli olmak istiyorum olabilirmiyim bana izleye bilceğim bir ol gosterisenz sevinirm tşkler

emeklılıge bas vurcan emeklı olabılırsın 15 yıl bagkurun varmıs 3600 gun de emeklısın yas gozetlemıyorlar ayrı yeten bırıncı derecede sakatlık raporun gecerlıvergıden yaralmak ucak bıletı araba alırsan otobuslerde yanı vergıden yaralınırsın hayırlı olsun aksaraylı hemserım bende ereglılıyım bızde beklıyoruz ınsallah onaylanır

Defalarca yazdı arkadaşlar... Bağkur statüsünde emekli olacaksınız. Çünkü son 2560 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde gerçekleşir. Yani elde ettiğiniz sakatlık indiriminin emekliliğinize hiç bir etkisi olmayacak.
Emekli olmak istiyorsanız sigorta müdürlüğüne başvurmalısınız. Sizi hastaneye sevk ederler. Verilecek orana göre emekliliğiniz gerçekleştirilir

Son 7 yılın 3,5 yılı Bağkurdan olduğundan emeklilik şartlarınız şu tabloya göredir:
bagkur.PNG

Emeklilik için başvuru yaptığınızda hastaneye sevk edilirsiniz ve hangi oranı alırsanız o şartlara tabi olursunuz..

sa arkdşlr 5850 gun bağkurum var 6 ayda sskdan var vergi indrimi geldi :82 olarak ama ben bağkur uzerinden emkliliğe baş vurdum 5510 saylı kanuna gore yarın kurula çağrdılar devlet hastanesinden sizce emekli olma şansım yuzde kaç ama hastalığım doğuştan hemofili b kan hastalığı phtılaşma olmuyor o yuzden emekli olabilirmiym doğuştan hasta olmam engel mi emkli olmama tş cv ltfen

hakan tatlı olursunuz sıze %40 da yeterlı zaten vergı ındırımını almana gerek yoktu kı bırde bosu bosuna ssk a odedın yazık oldu parana

haklısnz benim merk etiğim konu doğştan hastalığım engel olurmu ret çekrlermi daha oncedende red edilmişiti :82 almıştım kurlda şoyle bir yanıt gelmişti :%60 altında aldığınz orna yetrli değildir amaçlar boyle bizleri oldurene kadar emkli etmemek ya kusura bakamyın sizlere yazıyoruz kafamızdaki soruları çunka bizleri başka mugalan başka kimse yok yinde çok sağlunun

Üst Alt