Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%82 raporum var. Sakatlık indirimi ve emeklilik şartlarım nedir?

Mustibalik

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
%82 raporum var. hastalığım sağ göz ve tümör ameliyatlısıyım.

şu anda trakya döküm fabrikasında çalışanım, yaklaşık olarak 2300 günden fazla prim ödemem yapıldı,
bu işyerine gireli yaklaşık olrak 2 ay oldu. iş yerinden alacağım maaş yüzde olarak ne kadar yükselir ?
işyerinde çalışmaya devam edebilirmiyim? yoksa emekli mi olurum ? çalışırsam emekli maaşıma ne olur ?
yorucu iş ve hassas görme gerektiren işlerden muafım.

sorularımı cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

ilk sigortalı girişim 30.06.1996 . yaş 38. işyeri vergi indirimi demek istemiştim başlığı düzeltemedim.

işe başlayalı 2 ay oldu.çalışan arkadaşlardan duydum. vergi indirimi için yeniden başvuru yaptım. %50 olan raporumu %37 ye düşürdüler, tabi ki heyet karşısında itaraz ettim, çünkü raporum sürekliydi ve inderilemeyeceğini beyan ettim.
göz doktoru benden görme alanı ile alakalı belgeleri istedi. ertesi gün istediği belgeleri teslim ettim yani geçen hafta.
bugün tekrar heyete girdim ve %82 dediler.

vegi indirimi

2001 yılından %50 özürlü raporum vardı. yeni bir işe girdim ve vergi indiriminden faydalanmak için maliyeye başvuru yaptım. raporumun çok eski olduğunu söyleyip tekrardan yeni bir rapor almam gerektiğini söylediler. heyetten %81 özürlü vergi indirimi yani 1. derece aldım. fakat maliyeden yani ANKARA'dan 3 ay sonra gelen kağıtta %41 olarak düşürülmüş. şimdi burda ne yapmam lazım? asıl olan oran hastanenenin verdiği değilmidir ? dava açmam gerekir mi bunun için ?

yorumlar ve yardımlarınız için simdiden teşekkürler.

Ne zaman oldu bu olay?
Aradaki fark çok abartılı. Hastanenin 2013 deki yeni yönetmeliğe uygun olarak verdiği bir raporun Ankara'dan bu kadar düşürülmesi çok ilginç.

Şubat 2015 de başvuru yaptım geçen cuma haziran 26 da vergi indirim belgemi aldım

yardımcı olabilecek varmı acaba soruma lütfen. teşekkürler.

Mustibalik

Bir gözün tümör nedeniyle alınması halinde %41 oran verilir. Önceki oran eğer sadece bu gözün alınmasına dair idiyse, hatalıydı.

Üst Alt