Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%82 raporumla Bağkur'dan emeklilik için başvurdum. Süreç nasıl ilerleyecek?

koç 35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim 11.05.2000 sgk girişim , toplam 4323 günüm var.
Engel oranım 82 sürekli piskiyatri ile ast.bronj.

12.09.2017 sgk ya erken emeklilik için başvurdum.
Sgk,hastaneye sevk etti. Hastane bana 09.02.2018 tarihine gün verdi,

bundan sonraki süreç nasıl işlicek

1.sorum emekli olursam maaş 10.cu ayda mı başlar yoksa rapor hastaneye gidince mi

2. sorum rapor sgk ya gidince çok sürüyor mu, heralde malulen diye başlıyor işlemler sonra erken emekliliğe dönüyor o dilekçeyi tekrar verdiğimizdemi maaş başlıyor

şimdiden herkese teşekkür ediyorum .

Site yöneticileri özeliklede sorularımıza cevap verdiğiniz için ALLAH razıolsun herkese iyi akşamlar.

@koç 35

Emekliliğe temel olan rapor tarihi itibarı ile emekli maaşı bağlanacak. temel kural bu.

Ama dediğiniz gibi, önce malulen emeklilikten işlem yapıp sonra Yaşlılığa dönecekleri için, o döndürme dilekçesi emeklilik için temel alınacak diye tahmin ediyorum. O tarihi takip eden ay başı itibarı ile emekliliği başlatacaklardır.

OturanBoğa Bülent bey

benimde bu konuyla ilgili bir sorum olcak , yılmaz arkadaşın ki gibi durumlarda gününüz eksik emekliliğiniz için askerliğinizi yatırın dediklerinde hemen askerlik borçlanması yapıldıktan sonra birdaha hastaneye sevk ederlermi .Şunun için soruyorum ben yüzde 82 ile bağkurdan emeklilik için başvurdum 70 bipolar 40 astım bronjit şimdi doktor ile konuştum heyete girceğim yerde ilaç ile düzeldiğim için 40 alırsın dedi artı 40 astım toplam 64 heralde olur, günüm 4323 yüzde 50 nin altına düşersem askerlik borcu ödemem gerekiyor giriş 11.05.200 bana askerlik öde derlerse yeniden hastaneye sevk ederlermi yoksa raporun diyelim 49 4680 e tamamla emekli ol birdaha rapora gerek yok mu derler şimdiden teşekürler

11.01.2000 giriş

yine yanlış oldu 11.05.2000

@koç 35

mevcut raporunuzu bağkur sevkli aldıysanız tekrar sevk edeceklerini düşünmüyorum.

eğer raporunuzu kişisel başvuru ile aldıysanız emeklilik talebinizde bağkur sizi tekrar hastaneye sevk edecektir.

Meriç bey mevcut raporu 2014 yılında kişisel aldım 82 , emeklilik için sgk ya 13.09.22017 de başvurdum sgk hastaneye sevk etti ve bana yüzde 50 üstü alırsan 4323 gününle emekli olursun dedi . Hastane 09.02.2018 kurula gün verdi . Şimdi şunu merak ediyorum , eğer 49 olursa 360 gün askerlik borçlanması gerekcek ben hemen yatırıp emekli mi olurum yoksa birdahamı sgk hastane ye sevk eder.

şimdiden teşekkürler

Özgür bey

koç 35

Askerlik borçlanması ile hastaneye sevk arasında hiç bir ilişki bulunmuyor

herkese iyi günler bugün kurula girdim piskiyatri doktoru çalışabilirmisin diye sormadan şizoefektif ilaçla düzelemeyen diye yazı yazmış hastalığıma, bana erken emeklilik için yüzde 40 yetiyordu şimdi malulen emeklimi ederler acaba, şayet ederler ise ehliyet e elmi konulur konulur ise geri nasıl alınır . Birde malulen emeklilik iptal oluyormu veya engelli emekliliğe dilekçeyle çevrilebiliyormu herkese teşekürler

Bülent bey benimle ilgili bir yorumunuzu bekliyorum ,şimdiden teşekkür ederim

Arkadaşlar böyle birşey başına gelen varsa deneyiminizi paylaşırmısınız

malulen emeklilik istenmediği zaman iptal oluyor mu

koç 35

Ne oran verildi?

Siz malulen emekliliği neden istemiyorsunuz? Sonra çalışmaya devam etmeniz mi gerekli?

şuan çalışmıyorum 4 yıldır ama düşünüyorum bir de ehliyetim var doktorum da biliyor ilaç ile düzeldin diyor ama kurul da doktor çalışabilirmisin diye sormadı bile kurula teslim ederken gördüm ilaç ile çalışamaz yazmış

hastanede heyetin verdiğinde oran yazmıyor sgk ya yollucaklarmış

ben sgk ya engelli emeklilik istiyorum dedim öyle baş vurdum

acaba doktorun yazısına göre malulen mi emeklimi ederler

şunu merak ediyorum ben malulen olsa bile iptal ettirmek isterim, iptal veya engelli emekliliğe çevirmek için dilekçeyle başvurulabiliyormu birde ehliyet iptal olurmu olursa geri alan varmı bilgisi veya başına böyle olay gelen varsa paylaşırsa sevinirim

Şu anda malulen emeklilik için işlem yürütülüyor. Sonucu bekleyip göreceğiz.

Heyet sürücü belgesinin iptali için Emniyet'e yazı yazabilir. Malulen emeklilik süreçlerinde heyet böylesi bir tasarrufta bulunabilir.

MAlulen emekli olduğunuzda istediğiniz zaman bunu iptal ettirebilirsiniz (sigortalı çalışan olduğunuz anda kesilir zaten)

Üst Alt