Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

82 sigorta girişi ve % 50 ile ne zaman emekli olurum?

arce

Yasaklı Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
82 ssk girişi ve 3700 günle yüzde 50 raporla ne aman emekli olabilirimi yaş 55..not ...raporu yeni alındı

Raporu yeni aldığınız için vergi indiriminiz yoktur sanırım. Vergi indiriminiz varsa hemen olursunuz. Yoksa çalışıyorken, ya da 10-15 gün çalışıyor görünüp defterdarlığa vergi indirimi için başvuru yaparsanız, Ankara'dan sonucu döner dönmez emekli olursunuz.

yeter 15 yıl 3600 günle erken emekliliği hakediyorsunuz.

benim anlamadığım 15 yıl 3600 günden fazla eder ,siz 3600 yetr diyosunuz nasıl olurki..

tablo bu, siz nasıl yorumlarsanız öyle olsun. :)

2008_oncesi.PNG

15 yıl 3600 günden fazla eder evet ama raporunuzu yeni almışsınız.. Raporunuzu yeni aldığınız için emeklilik hakkına da yeni kavuştunuz.

arkadaşlar tektek soruyorum ama,rapor falanda yok desek çalışmıyorsakdai3680 gün ve ilk ssk 82 olursa nerden başlamam gerek hangi kurumdan müracaata başlamalıyım.

Önce işe girip sgkli gorunmeniz defterdarliga baş vurup vergi indirimi için hastaneye sevk almaniz gerekli egerki yeni alın mış raporunuzvarsa bir kaç senelik onunlada baş vura bilir siniz 15 yıl sure olarak verilmiş sizin baş langic eski oldugu için oran onemlidegil 40 ve üzeri raporla 3600 pirim ilw onaylanir ise vergi indirimi SGK ya baş vurup emekli olursunuz

bugün vergi indirimi kazandığım yazı geldi.şimdi yapmam gereken sigortamı vegi indirimi ile yatırmakmı yoksa 5000 işgünü doldurduğum için hemen sgkya emeklilik dilekçesi verebilirmiyim.ayrıca dilekçe verirsem ne kadar sürede emekli olurum....son not...engelli emeklilikte maaşım normal emeklilerden düşükmü olur

Eğer gününüz dolduysa hemen sgk ya emeklilik için başvurabilirsiniz.
Vergi indirim yazısının fotokopisinide verirseniz iyi olur.
Ayrıca yok maaşınız normal emekliliğe göre düşük olmaz,hatt bi miktar yüksek olur.

@earibagi

kardeşim peki 1kaç daha prim yatırmama gerek varmı,çünkü vergi indirimim yeni geldi hiç vergi indirimli prim yatırmadı şirketim

yani ne

yok gerek yok prim yatırmaya
hemen başvurunuzu yapın

ssk son 1261 günü bizim kurumda yatırman gerekir dedi. bizim 900 gün var.aslında toplamda günümüz fazla haksızlık değilmi,300 gün boşuna prim yatırmamız gerekecekmiş

arce

Son 900 günden önce Bağkurlu muydunuz?
Eğer öyleyse evet 4A lı olarak ssk dan emekli olmak için 1261 günü tamamlamanız gerekiyor.
Yok ben o kadar beklemem derseniz emekliliğiniz bağkurdan olur ve vergi indiriminin bir fonksiyonu olmaz, tekrar hastaneye sevk edilirsiniz.

Üst Alt