Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

82 sigorta girişim ve %62 raporumla emeklilik şartlarım nedir?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
%62 raporum var.. 13 - 5- 1963 dogumluyum ...10 -4-1982 sigorta girişim ... ssk 1350 günüm var askerlik yatmadı ne olcak bnm halim

tşk ederim kısmet hnm

daha yeni heyete girdim sonucu bile almadım15 gün sonra sigortalı oldugum zaman saglamdım 6 sene önce kaza gecirdim askerligi yatırıp ta müracat edecegim dimi yani askerliklen 1800 gün tamamlanıyor peki bu aldıgım rapor yeni kabul ederlermi tekrardanmı ssk kurum sevgiyle bir dahamı rapor alcam

Bugün maluliyet cetveli'e göre maluliyeti gerektiren durum ilk sigortalı olunduğunda -maluliyeti gerektirecek düzeyde- yok idiyse, primleriniz 1800'e tamamlandığında malulen emekliliği hak edersiniz. Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak konusunda sorun yoksa, askerlik borçlanması yapıp malulen emeklilik bavurusu yapabilirsiniz.

Malulen emeklilikte sigorta müdürlüğünün sevki ile raporr almak şarttır. Öncesinde alınan raporlar malulen emeklilikte kullanılamaz.

bülent bey dogru anladımmı acaba ? şimdi ben önümüzdeki hafta sonucu alcam hastaneden.. şimdi ben bu sonucu aldıktan sonra ssk gidip ordan sevk alıp tekrar hastaneye gitcem.. sonra ssk bni emekli edip etmedigine karar vercek eger olumluysa ise gelen cevap askerlik borclanmasını o zaman mı yapcam sorun burda işte.. yani olumlu cevap gelir askerlik borclanması icin kredi cekip yatıracam yoksa ilk baş vurmadanmı bu parayı yatıracam.. saygilar

yani bnm demek istedigim boşa borclanmıyalım.. eger ordan gelcek cevapa göre olursa bnm acımdan daha iyi tabiki eger böle ise güzel bnm icin

metin abi naptın raporu aldın mı çıkmadı mı daha

yok abim cuma günü ara dediler bi daha dün aradım daha yazılmadı dediler cuma günüde cıkmasa haftaya kaldı yine

hayırlısı geç olsun da güç olmasın

sayın bülent bey şu soruma net cevap alabilirmiyim %62 raporum var bir haftalık tapteze.. vergi indirimi daha almadım.. şimdi 1350 gün var artı askerlik yatmadı sgk 1800 günü tamamlayıptamı emekli icin başvurcagım yoksa olur gelirse sonramı askerligi yatırıp emekli olcagız ?

Eldeki rapor malulen emeklilik başvurunuzda hiç bir şinize yaramaz. Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılıp sayılmayacağınızın tespiti içim sigorta müdürlüğüne başvumanız lazım. Onlar da sizi hastaneye sevk etmeli... Yalnız, bu tespit için SGK önce prim gün şartının tamamlanmasını mı ister, onu bilmiyorum. Belki deaskerlik borçlanmasını yapıp primleri tamamladıktan sonra hastaneye sevk eder.
Bu konua bilgis olan arkadaşlarvar mı?

Sigorta müdürlüğüne gidip bunu netleştirin derim

Üst Alt