Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%83 Ağır özürlü raporumla Evde Bakım Aylığı alamaz mıyım?

nihat53

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
mrblar benim %83 ağır özürlü raporum var bir kolum ampüte diğeride %55 i çalışmıyor.Eşim evde bakım ücreti için başvurdu.ama yatalak olması lazım demişler eşime.acaba eşime bağlarlarmı evde bakım ücretini.gelir durumumuzda ailede 2 kişiyiz eşim ve ben birtek 2022 maaşım var evimiz kira.uygundur sanırım.

bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olmanız gerekir..

tamamda bende uygun olup olmadığımı bilmediğimden sordum size . sizce böyle biri faydalanabilirmi.bir kolu olmayan v diğer kolunun çoğu kısıtlı olan bir kişi neleri yapamıyorsa bende onları yapamıyorum.yatalak değilim bu maaştan faydalanmak için yatalakmı olmak gerekiyor?

yatalak olmana gerek yok ihtiyaclarını karşılamakta zorlanıyorsan geelirdurumun uygunsa hemen basvur raporun yeterli

bakım ücreti alabilmek için engellinin günlük rutin ihtiyaçlarını (temizlik,beslenme vs) karşılaması için başkasına ihtiyaç duyması gerekir.

Ağır özürlü ibaresi varsa alabilirsin.Mutlaka başvurun.

%83 özürlü raporunda ağır özürlü yazıyorsa başvurunu yap yok yazmıyorsa yine başvuru yap git muayene ol var raporuna ağır özürlü yazdırmayı dene yazdırabilir sen maddi durumun uyuyor sorun olmaz bence vakit geçirme

Hayatınızı devam ettirebilmeniz için Bakıma muhtaçlık kriterlerinde aşağıda bahsedidlen günlük aktivitelerden en az birisinde tam olarak başkasının yardımına ihtiyaç duyuyorsanız veya en az ikisinde kısmen başkasının yardımına ihtiyaç duyuyorsanız evde bakım ücreti için il/ilçe sosyal hizmetlere başvurabilirsiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html

"'Günlük hayatın alışılmış, tekrar eden gerekleri' ifadesi:
a) Öz bakım ihtiyaçlarını giderebilmeyi (beden temizliğini yapabilmeyi, tuvalet ve beslenme ihtiyacını giderebilmeyi, tuvalet sonrası temizliğini yapabilmeyi)
b) Güvenlikte olmayı (kendisine ve çevresine zarar verme riskinin olmamasını, tehlike anında tehlikede olduğunu algılayabilmesini, tehlikeden kurtulmak için çaba sarf edebilmeyi)
c) Hareket edebilir olmayı (yürüyebilmek, giyinip-soyunabilmek, merdiven inip çıkabilmek gibi kaba motor aktivitelerini)
d) Ev işlerini ve idaresini yapabilmeyi (bir evde kendi başına yalnız ve başkasının yardımı olmadan yaşabilmeyi, alışveriş yapabilmeyi, yemek pişirebilmeyi, evi temizleyebilmeyi, bulaşık ve çamaşır yıkayabilmeyi, sobasını yakarak ısınabilmeyi)"

Başvurunuz sonucu Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyeti tarafındn evinizde yukardaki Genelge doğrultusunda incelenirsiniz. Heyetin kanaati doğrultusunda karar çıkar.
Biyo arkadaşımızın dediği gibi madem ağır özürlü raporunuz var başvurun. Buradan sizin drumunuzu takdir edemeyiz hiçbirimiz.

Üst Alt