Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%83 oranlı rapor ile engelli ehliyeti almak..?

_Berkay

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

kısaca bilgi vereyim,

%83 oran engelli raporum var, raporu alarak Vergi indirimi olarak süresiz aldım. Raporu aldıktan sonra hiç ehliyeti yenilemek aklıma gelmedi, yakın zamanda ehliyetimi yeniledim :)
şimdi ben engelli ehliyeti için başvurduğum zaman nasıl bir süreç izlemeliyim yada bana onay verirler mi

şimdiden teşekkürler :)

bdemirkalp

Engelli ehliyetine başvurmadan önce engeliniz nedir yazarsanız ona göre yönlendirme yapalım çünkü her engelli engelli ehliyeti alamıyor.

Anladım,
PNH - Tronik rahatsız olarak geçiyor. raporda %80 kronik + %15 de sedef hastalığı oluşturuyor.
her engelli engelli ehliyeti alamıyorsa. ozaman bende alamam gibi duruyor :)

Bu rahatsızlıkla alamazsınız ortopedik engeliniz yok yanimaraç kullanmaya engel bir durumunuz olmadığı sürece rapor oranı 90 altındaki engelliler alamaz.

Merhaba;

Engelli ehliyetine sahip olup olmamanız, özel tertibatlı bir araç kullanıp kullanmamanız ile ilgili karar engelli raporundan bağımsız olarak tamamen İl Sağlık Kurulu' nda gireceğiniz sağlık kurulunun kararına bağlıdır. Kurul size tertibat uygun görürse ÖTV indiriminden faydalanabilirsiniz. Bunda engel oranınızın önemi yok. Yani; engel oranınız yüzde 25 olsa bile kurul size yalnızca otomatik araç kullanabilir raporu verdiği an ÖTV den muaf olursunuz. Kurulun ''Yalnızca otomatik vitesli araç kullanabilir'' şeklinde bir karar vermesi de bir tertibat uygulamasıdır. Yani illa araca özel malzemeler ekletmek değil. Tabi bu muafiyet için kurul kararıyla birlikte engelli raporunuza ''YALNIZCA HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANABİLİR '' ibaresini de ekletmeniz gerekiyor. Böylece ÖTV den muaf olabilirsiniz. Kurul sizin için böyle bir yönlendirmeyi uygun görmezse ÖTV indiriminden faydalanmak için yüzde 90 ve üzeri engelli raporunuz olması gerekir.

muco5806

kanun da 90 altı raporlarda ortopedik engel arıyor aracı sürmeye engel bir durum yoksa zaten sağlık il müdürlüğü komisyonundan önce aile hekimi karar verir aile hekimi sevk uygun görmezse ne olacak kanun açık o yüzden ortopedik engel var mı diye sordum denemek isterseniz ilk başlangıç noktanız aile hekimi şansınızı deneyin ehliyet için deyin ötv siz araç almak için sevk isteyin rahatsızlığınızın olduğu bölümlere ama ortopediye sevk vermezse biraz zor

Ortopedik engel olmasıyla alakası yok. İşitme kaybı olan birisi için de bir tertibat kullanılabiliyor mesela. İşlemler önce aile hekiminden başlıyor, o uzman doktora yönlendiriyor o da lüzum görürse kurula sevk ediyor evet haklısın kardeşim. Ama ben bu aşamaları geçmiş olarak kabul ettim konu engelli ehliyeti olduğu için.

muco5806
İşitme engellilere Ötv indirimi için bir yol açıldı diye biliyorum hatta grupta var Avukat konu ile ilgili açıklama yaptı ve dava açılması halinde işitme engelli karsideşlerimiz araç alabilir açıklamasını okudum olabilir ama arkadaşımızın durumu farklı hastalığı araç kullanmaya engel değil gibi ama yinede şansını denesin

Bir tanıdığım alabilirsin gibi bişi söledi o yüzden sormak istedim. Teşekkürler iyi günler dilerim.

Üst Alt